REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Povestea TRAGICĂ a tinerilor răniţi în urma exploziei din Constanţa! Şi-a salvat iubita şi acum e în stare gravă!

Povestea TRAGICĂ a tinerilor răniţi în urma exploziei din Constanţa! Şi-a salvat iubita şi acum e în stare gravă!

Replica API 27 iunie 2017 | 10:20 595

Ce s-a schimbat în spitale de la Colectiv?

Ce s-a schimbat în spitale de la Colectiv?

Tragedie la Constanța! Seara de sâmbătă a fost una cruntă pentru doi tineri, dintre care unul din Saraiu, care urmau să se căsătorească în toamnă. Din pricina acumulării de gaze, în momentul în care au aprins cuptorul, s-a produs o deflagrație. Ștefan a suferit arsuri în proporție de peste 50% din suprafața corpului, dar s-a întors în locuință pentru a-și salva logodnica, pe Marinela. Ceea ce a și făcut. Numai că acum este în stare destul de gravă, fiind internat la o unitate spitalicească din capitală, lucru care a fost posibil datorită primarului din Saraiu, Dorinela Irimia.

Ștefan are în jur de 28 de ani și este din Saraiu. Acesta locuia cu chirie în blocul C2 de pe strada Timonei din municipiul Constanța, alături de iubita lui, în vârstă de 22 de ani. Se pare că în toamnă aveau stabilită nunta și viitorul le surâdea. Însă, seara de sâmbătă, 24 iunie, a fost una de răscruce pentru ei. Se pare că au fost scăpări de gaze (butelie defectă), iar când au aprins cuptorul, pentru a-și pregăti de mâncare, s-a produs deflagrația.

Tânărul a suferit arsuri pe o suprafață a corpului de peste 50%, dar a reușit să coboare singur din garsoniera afectată. Dar nu a putut și s-a reîntors pentru a-și salva logodnica. Ceea ce a și făcut. Acum, el este în stare gravă și a fost transferat la Spitalul Floreasca din București cu ajutorul primarului din Saraiu, Dorinela Irimia, care s-a implicat foarte mult în acest caz și care rar pleacă de la căpătâiul pacienților.

"Ne-a ajutat bunul Dumnezeu cu transferul! Băiatul este, din păcate, la limită. Este în mâinile lui Dumnezeu. Ieri (duminică, 25 iunie – n.r.) am reușit să-l transferăm de la Terapie Intensivă din Constanța, la Floreasca, în București. Are arsuri pe corp peste 50%. Ne-a ajutat Dumnezeu să facem demersurile în vederea avizării transferului și acum ne rugăm să fie bine. A fost operat, dar pentru că are arsuri și pe trahee, este o situație mai delicată. Azi noapte (duminică – n.r.) am revenit de la Floreasca și acum (luni – n.r.) mă reîntorc. Fata este mai bine", a declarat, pentru "Replica", Dorinela Irimia.

Ce s-a schimbat de la Colectiv? La Floreasca sunt numai 5 locuri pentru arși??

Și, din păcate, numai în cazul unor astfel de tragedii putem face o comparație, după care să tragem linie și să constatăm ce s-a schimbat, asta dacă s-a schimbat ceva. Și spunem asta întrucât teribilul incendiu de la Colectiv, din 30 octombrie 2015, a scos la iveală mai multe hibe ale sistemului, implicit al celui medical. Aici era vorba despre faptul că unitățile spitalicești nu sunt pregătite pentru a îngriji arși. Și se pare că situația este aceeași.

"Am vrut să transferăm și fata la Spitalul Floreasca. Dar nu s-a putut pentru că sistemul sanitar din România reprezintă o mare problemă. Nu poți să cred că într-un spital atât de mare, ca Floreasca, să nu fie decât 5 locuri pentru arși. Este catastrofal. Medicii nu au cu ce să salveze vieți. Nu au ventilatoare, nu au..., este groaznic. Dar am reușit s-o transferăm la un alt spital. Ne rugăm la bunul Dumnezeu pentru amândoi. Pentru că Dumnezeu face și minuni.

Băiatul, din Saraiu, este un copil tare bun. Muncitor, cuminte, urma să se căsătorească în septembrie. S-a abătut acest mare necaz peste ei.... Doar ce se întorseseră din Anglia să-și facă bănuți de o nuntă, poate și o căsuță. Este foarte trist", a adăugat primarul din Saraiu. Acesta a mulțumit conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța:

"În calitate de primar al comunei Saraiu doresc să aduc mulţumiri conducerii Spitalului Judeţean Constanţa, domnului doctor de la chirurgie plastică, domnului preşedinte al CJC Constanţa, domnului senator, tuturor reprezentanţilor de la nivel central, cadrelor medicale de la Spitalul Floreasca-Bucureşti, pentru implicarea în salvarea celor două suflete nevinovate, Ştefan şi Marinela, membri ai familiei Saraiu!! Cu sufletul zdrobit de durere, vă rog să ne rugăm la bunul Dumneezeu pentru sănătatea lor. Au mare nevoie de rugăciune, numai Dumnezeu mai poate face minuni!!".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ultimii 7-8 ani orice articol incepe cu tanguirile mallefice precum; -urma ca in toamna sa se casatoreasca; femeia era gravida in luna 3-a, mai avea 3 copii mici acasa, si ma rog fel de fel de DRAMATURGII, jurnalistul in ILUZII MINTALE PROPRII crede ca este mai bine crezut,. Foarte fals si penibil din punct de vedere profesional, De 15 ani DIVERSIUNEA este la rang de lege,.Ma opresc fiindca mie scarba sa tot discut de asemenea incidente produse de fel de fel de indivizi fara Constiinta, onoare si demnit
3
0
,02:35, are dreptate la colectiv primele artificii au aruncat scantei in capul spectatorilor din apropiere si alex pascu ranjea tamp
0
2
De ce a trebuit sa intervina primarul din Saraciu pentru ca un simplu om sa primeasca ingrijiri de specialitate pentru arsurile suferite? Altfel nu se putea. Inca sunt bolnavi de aceste "interventii"....
4
4
Asta e alt caz. Nu se compara nici ranile celor 2 pacienti si nici tratamentul cu Momentul colectiv care nu trebuie comparat cu nimic!nu trebuie sa devina etalon ptr nimic.Colectiv nu trebuia sa se intample si gata.Si s-a intamplat ptr ca aia dupa scena si-au batut joc de reguli cu scanteile artificiilor care cadeau pe capul spectatorilor si nu au intervenit.Asta s-a intamplat pana sa se aprinda buretele.E enervant sa se compare prostia colectiv cu orice accident cu arsuri si modul lor de tratament.
3
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614