REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

POVESTEA unui INFECTAT cu COVID: ´Am văzut MOARTEA cu ochii´

POVESTEA unui INFECTAT cu COVID: ´Am văzut MOARTEA cu ochii´

Replica API 4 noiembrie 2020 | 23:59 4987

Nu de puţine ori constănţenii au manifestat o atitudine nepăsătoare şi sceptică cu privire la virusul care nu ne dă pace de mai bine de jumătate de an. De multe ori au fost vehiculate frazele „acest virus este o minciună” ori „vor să ne manipuleze”, „nu există, domnule, aşa ceva”. Însă, lucrurile se schimbă şi devin serioase atunci când oamenii văd că în rândul apropiaţilor lor există persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Cel mai probabil, oamenii abia atunci conştientizează la ce riscuri sunt expuşi şi la ce pericole se expun singuri, atunci când aleg să nu respecte regulile impuse de autorităţi cu privire la prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2. Printr-o situaţie asemănătoare a trecut şi o constănţeancă ce a aflat la începutul lunii octombrie că a fost infectată cu virusul Covid-19, neştiind nici până în ziua de astăzi de unde ori de la cine a căpătat acest virus. Femeia a fost externată recent şi a povestit întreaga întâmplare reporterilor Replica.

„Am crezut că este gripă, dar am rămas fără gust şi miros”

Contănţeanca a declarat pentru reporterii Replica faptul că la începutul lunii octombrie au apărut primele simptome, însă a crezut că este vorba despre gripa sezonieră aşa că a început să se trateze acasă. Fără rezultat întrucât situaţia s-a agravat, femeia fiind nevoită să apeleze numărul de urgenţă 112. “Iniţial am crezut că este gripă, simptomele fiind asemănătoare, dar situaţia s-a agravat pe zi ce trecea. Am apelat la 112. Am fost testată pozitiv cu noul coronavirus, doar că am făcut o formă severă. Pe lângă simptomele de gripă, am rămas şi fără gust şi fără miros. Nu ştiu de unde am contactat virusul. Am fost cu un picior în groapă, internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Am stat două săpămâni la Terapie Intensivă, conectată la aparate, cu mască de oxigen şi doar cu perfuzii. Am fost la un pas de moarte, iar cei de la ambulanţă mi-au spus că dacă mai întâziam cu apelul jumătate de oră, ar fi putut fi prea târziu”, a explicat femeia.

Nici soţul acesteia nu a scăpat de temutul virus întrucât şi el a fost confirmat pozitiv, însă a dezvoltat o formă mult mai uşoară, bărbatul remarcând doar lipsa mirosului şi a gustului. Acesta a fost internat la Mangalia.

“Merg foarte greu, plămânii sunt afectaţi, imunitatea este zero”

Femeia a mai precizat că a fost internată la Terapie Intensivă timp de două săptămâni. Într-un final, testată iarăşi, rezultatul a fost negativ, astfel, în urmă cu o săptămână şi jumătate a fost externată. “Am stat două săptămâni la terapie intensivă. A fost atât de grav încât tratamentul, pe care mi-l administrau şi mie şi celorlalţi care erau internaţi la ATI, era adus cu elicopterul. Am avut noroc cu personalul medical care a avut grija de noi şi s-a comportat exemplar. Am văzut moartea cu ochii. Am slăbit în doua săptămâni peste 15 kg. Acum mă simt mai bine. Trebuie să îmi iau rezultatul analizelor și în funcție de el iau tratament.

E posibil să merg la cardiolog, am rămas cu sechele. Plămânii mi-au fost afectați. Sistemul nervos este și el praf. Imunitatea este la zero. Aşa că mai am de tras. Merg foarte greu, dar este normal la afecțiunea severa pe care am avut-o. Una peste alta, mai am nevoie de cel puțin trei luni ca să îmi revin complet. Am fost cu un picior în groapă și nu exagerez. Sper să încep să merg bine ca să pot ieși și singură din casă”, a declarat constănţeanca. Aceasta a ţinut să tragă şi un semnal de alarmă: “Nu este de glumit! Protejaţi-vă pe cât posibil!”.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu cat vad mai multa propaganda cu atat nu cred nimic.La vot la alegeri in urma de ce nu am murit si nu ne-am imbolnavit atunci? Acum o sa ne facem bine pana la alegeri si apoi mergem la vot,apoi dupa parlamentare inapoi in carantina.De ce alte categorii nu sunt favorizate la salarii? Doar ne expunem toti.Numai medicii iau sporuri si salarii marite expunerea la covid?De ce medicii au zeci de coarne puse cu si sunt favorizati? De ce nu si paza ,securitatea,vanzatorii astia au ciuma-covid deja? Nu iau covid? Sunt imuni? Cum s-au imbolnavit 430 de cadre medicale intr-o zi?
1
0
painu spuneai fa ca nu exista,cum te.ai mbolnavit,fraiero?data viitoare pune.ti botnita su nu mai ti.o pune cu toti rapanosii!
0
0
Dar marturiile celor80-90% care trec prin boala asta fara sa stie macar ca o au unde sunt?
4
3
SI-am zis "Viorele nu, Viorele Nu"dar el si-a dat drumu pe el ca prostu.Singurul imputit din traditie esti tu si mintea ta intunecata, al dracu destept te-a conceput mata, iluminatule.
2
1
a vazut moartea cu ochii? si cum arata? are coasa?
5
1
Partea proasta este ca oamenii lucizi,constienti de realitatea pandemiei sunt inconjurati de unii care nu raman idioti in zeama lor,ci se vor lideri de opinie,sunt agresivi,ei de fapt improasca virusul chiar daca multi dintre ei crapa dracului sau isi obtin alte boli dupa vindecare .Cei rai sunt cei mai zgomotosi si agresivi,nu trebuiesc luati in seama.Ei omoara si oamenii nevinovati,care vor si respecta regulile,insa nu e suficient daca e plin de muci,flegme,orase imputite din traditie ca Mangalia,asa ca exemplu.
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218