REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

POVEŞTILE TERIFIANTE ale supravieţuitorilor accidentelor rutiere: „Sorin a rămas o amintire...”

POVEŞTILE TERIFIANTE ale supravieţuitorilor accidentelor rutiere: „Sorin a rămas o amintire...”

Replica API 20 iulie 2016 | 00:00 279

Expoziţie INEDITĂ

Expoziţie INEDITĂ

Expoziţie inedită la Constanţa! Scaune extrase din maşinile implicate în teribile accidente rutiere se află în Mamaia, în Piaţeta Cazino, şi fiecare dintre ele are o poveste. Una tragică, din păcate. Este vorba despre o campanie a Poliţiei Române de conştientizare a unui fenomen de amploare, cu consecinţe grave în România: nepurtarea centurii de siguranţă ucide anual sute de români.

Expoziţia „Supravieţuitorii” este un manifest pentru conştientizarea unui fenomen de amploare, cu consecinţe grave în România: nepurtarea centurii de siguranţă ucide anual sute de români. Astfel, în perioada 19 - 25 iulie, piaţeta Cazino din Mamaia găzduieşte o expoziţie... sfâşietoare, formată din scaune extrase din autoturismele implicate în teribile accidente rutiere. „Cine sunt supravieţuitorii? Cei care purtau centura: scaunele şoferilor sau ale pasagerilor care au ales să poarte centura peste spătarul scaunelor.

De aceea, le-am extras din epavele maşinilor implicate în accidente grave şi le-am oferit un loc special în cadrul primei expoziţii urbane derulate de Poliţia Română”, potrivit oamenilor legii. Fiecare are o poveste. Tragică, din păcate. Unul dintre scaune a aparţinut unui accident petrecut în Constanţa, având ca titlu: protejatul şoferului. Descriere: scaun extras din epava unui automobil din clasa medie.

„Multă vreme am fost un scaun normal… Până într-o zi..., una ploioasă, de septembrie, când Sorin, proprietarul meu, s-a urcat grăbit în maşină. Era cu Anca, iubita lui. Ea şi-a pus centura imediat. Dar Sorin, care era la fel de bine îmbrăcat ca ea, nu a suportat gândul că şi-ar putea şifona cămaşa. Normal, voia să ajungă în cea mai bună formă la petrecerea celui mai bun prieten. Aşa că… mi-a cuplat mie centura de siguranţă. Spre deosebire de bancheta din spate, în care se îmbibau stropii de apă scurşi de pe umbrelă, eu eram protejat şi binecuvântat de atingerea unei cămăsi impecabile.

În fine... Eram deja pe bulevard. Unul înterupt de nu ştiu câte sensuri giratorii, iar Sorin gonea printre bălţi, pană când totul a scăpat de sub control, iar inima lui Sorin parcă voia şi ea să zboare din piept. Am ieşit de pe şosea şi ne-am izbit. Buuuuumm.... Totul s-a oprit brutal. Nu se mai auzeau decât stropii de ploaie lovind caroseria. În dreapta, era Anca. Zăcea în strânsoarea centurii de sigurantă. Sorin …Unde e Sorin?, mi-am spus, când mi-am dat seama că nu mai e. M-am bucurat pentru mine, eram salvat, şi totuşi ce păcat! Sorin a rămas o amintire. Una agăţată confuz de stâlpul care ne-a distrus petrecerea”, este povestea sfâşietoare spusă de unicul supravieţuitor. Sacunul şoferului care tronează în Piaţeta de la Cazino, alături de altele, având rolul de a conştientiza şoferii şi nu numai cât de important este rolul centurii de siguranţă.

„Salut! Eu sunt scaunul lui Robert. Mă rog, am fost. Acum sunt al nimănui. Pfiu, ce-am fost şi ce-am ajuns... un scaun dintr-o epavă! Nu, nu una cunoscută, ca cea de la Costineşti, ci epava unei maşini foarte cool. Robert abia cumpărase maşina şi era foarte foarte încântat şi de mine. Vara trecută, după ce ne-am dat prin oraş, Robert şi-a luat 2 prietene şi au plecat spre mare. Autostrada era aglomerată, ei nerăbdători. Au tot mers foarte aproape de o maşină din faţă, care, nu înţeleg de ce, a frânat brusc. Nu cred că a apucat să frâneze prea mult şi ne-am ciocnit, am derapat în parapeţi şi ne-am făcut praf. Mi-ar fi plăcut să îl ţin lângă mine pe Robert, dar centura... Centura era peste mine”, este şi povestea din dreptul unui scaun al unui vehicul implicat într-un accident pe A2.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218