REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poziţionarea PNL după decizia lui Iohannis de revocare a şefei DNA

Poziţionarea PNL după decizia lui Iohannis de revocare a şefei DNA

Replica API 10 iulie 2018 | 00:25 349

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că, în prezent, a dispărut orice fel de pretext pentru suspendarea din funcţie a şefului statului Klaus Iohannis, însă a subliniat că, în cazul în care coaliţia PSD - ALDE va decide demararea acestei proceduri, liberalii se vor implica în apărarea democraţiei.

"În momentul de faţă a dispărut orice fel de pretext pentru suspendarea preşedintelui. În cazul în care PSD - ALDE vor demara procedura de suspendare, PNL va fi alături de preşedinte. Ne vom implica cu toate forţele în apărarea democraţiei, a preşedintelui Klaus Iohannis, cu care suntem într-un parteneriat şi, de asemenea, într-o campanie pentru ca la referendum să le dăm acestor domni o bătaie aşa cum merită. (...) Sunt convins că orice om normal din societate, orice om corect, orice om care respectă legea, respectă democraţia şi care îşi doreşte ca România să revină pe drumul cel drept va fi alături de preşedinte într-o eventuală tentativă de suspendare şi demitere pe care o va iniţia coaliţia majoritară", a spus Orban, la Parlament.

El a subliniat că preşedintele Klaus Iohannis a ales să facă bine României prin decizia luată în cazul Laurei Codruţa Kovesi.

"Preşedintele avea două variante. Varianta de a accepta suspendarea cu acest pretext că nu pune în practică decizia CCR, aceasta ar fi dus la suspendare, la referendum, pe care l-ar fi câştigat. (...) Acest lucru ar fi avut consecinţe favorabile asupra imaginii personale a preşedintelui, cu toate astea preşedintele a ales România, a ales să facă bine României, a ales să pună punct unei posibile crize politice grave, care ar fi generată de demararea procedurii de suspendare, iar oricum şi dacă ar fi pus sau nu ar fi pus în practică decizia CCR, după suspendare Tăriceanu fiţi convinşi că primul act pe care l-ar fi semnat ar fi fost actul de demitere a doamnei Kovesi", a susţinut Ludovic Orban.

Întrebat dacă va încerca să aibă discuţii cu reprezentanţii USR în contextul în care aceştia şi-au arătat nemulţumirea faţă de decizia preşedintelui Klaus Iohannis în cazul revocării din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, liderul PNL a subliniat că este important ca acţiunile Opoziţiei să fie coordonate.

sursa: Agrepres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din pacate PNL este doar o eticheta decupata din istorie, pusa unui partid ce nu are nimic in comun cu liberalismul. Lucrurile merg inainte,istoria va da la cos vechiturile chicioase si impostorii vor fi nevoiti sa-si caute alte branduri celebre sub care sa vietuiasca. PNTCD-ul a avut si el o soarta data de realitatile sociale si economice in miscare. Nimic rau in asta,doar ca niste insi se gata de nume mari din trecut ,pentru a face nimic azi.
0
0
du - te ! ia-l si pe orban cu tine ! la revedere , drum bun .
0
0
poate acase .. ca are vreo sase
5
3
Klaus Iohannis , dute acasa !
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614