REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PP-USL mizează pe TINERI! La 26 de ani, ONUR ASAN vrea să ajungă CONSILIER LOCAL! Video

PP-USL mizează pe TINERI! La 26 de ani, ONUR ASAN vrea să ajungă CONSILIER LOCAL! Video

Replica API 28 august 2020 | 00:48 4997

Onur Asan are 26 de ani și s-a alăturat echipei lui Horia Constantinescu (candidat la Primăria Constanța), PP-USL, iar acum candidează pentru un post în Consiliul Local Municipal. Într-un interviu acordat ziarului Replica, tânărul candidat a vorbit despre minorități și despre dorința de a schimba ceva. A recunoscut că s-a aflat printre tinerii care, la un moment dat, au ales să plece de la malul mării, dar s-a întors cu gândul că trebuie să facă o schimbare.

Faptul că este cel mai tânăr candidat la Consiliul Local Municipal nu reprezintă un avantaj pentru Onur Asan, după cum ne-a spus chiar el, dar nici dezavantaj. ”Cochetez cu politica de mic copil. O am în ADN. Fac parte din Uniunea Turcă Democrată din România. Bunicul meu este acolo lider de peste 20 de ani și, datorită lui, mi-a intrat și mie în sânge”, a spus Onur Asan. Acesta este absolvent al Facultății de Istorie și Științe Politice din cadul Universității Ovidius, iar din 2014 este consilier pe probleme sociale ale minorităților din județul Constanța la Uniunea Democrată Turcă din România. ”Nu prea am timp liber, sincer să fiu. Aveam un hobby înainte, fiind vorba de culturism, dar... m-am lăsat păgubaș. Prima și cea mai importantă misiune a mea este educația. Toate problemele pleacă de acolo. Vreau să implementez proiecte ce vor ajuta la acest aspect, la educația minorităților. Să-i ajute, să aibă un start. Din cauza lipsei de educație încep să vină alte probleme. Am un proiect pe care vreau să-l implementez chiar dacă ajung pe funcția de consilier local, chiar dacă nu, și acela este de a înființa afterschool-uri. Nu contra cost, normal, pentru că mulți nu-și permit”, a spus Onur Asan.

A recunoscut în cadrul interviului că, printre alte probleme, una destul de acută este faptul că tinerii părăsesc orașul. Și el a făcut același lucru, dar a revenit, dornic și hotărât să facă o schimbare, mai ales în ceea ce privește minoritățile.

”Știți cum se spune: Pentru toată America nu dau eu Constanța mea!”, a spus Onur Asan

Mai multe detalii despre candidatura tânărului din partea PP-USL, dar și cum a ales să se alăture lui Horia Constantinescu, căruia i-a mulțumit pentru șansă, puteți urmări în videoclipul de mai jos.

Video 1:

În cea de-a doua parte a interviului, Onur Asan a vorbit despre problemele cu care se confruntă minoritățile.

”Dacă ar fi să-i credem pe bune pe cei care ne condamnă, în momentul de față eu ar fi trebuit să fiu la furat și nu aici, în fața dumneavoastră. Eu sunt exemplul că se poate. Sper ca și alții din etnia mea să-mi ia exemplul. Voi fi consilier deoarece sunt vocea minorităților vulnerabile”, a spus Asan.

Mai multe detalii despre viziunea de a schimba lucrurile, dar și mesajul transmis constănțenilor, puteți urmări în videoclipul de mai jos.

Video 2:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614