REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PPE susţine guvernul român şi îi cere opoziţiei să se angajeze într-un dialog real

PPE susţine guvernul român şi îi cere opoziţiei să se angajeze într-un dialog real

Replica API 25 ianuarie 2012 | 00:00 267

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, şi secretarul general al acestui partid paneuropean, Antonio Lpez-Istriz, şi-au reafirmat marţi ''sprijinul deplin pentru eforturile depuse de guvernul român şi de premierul său, Emil Boc, pentru consolidarea progreselor economice semnificative realizate de România în ultimul an''.

În acelaşi timp, conducerea PPE a condamnat încercările ''colegilor socialişti şi liberali de a folosi protestele din România în propriile scopuri partizane, inclusiv prin iniţierea unei moţiuni incorecte şi inoportune pentru o rezoluţie în Parlamentul European''.

'PPE le cere forţelor politice responsabile din România să ia în serios nemulţumirile populare şi să caute un dialog constructiv, real şi transpartinic ca mijloc de soluţionare adecvată a nevoilor alegătorilor lor. În astfel de vremuri, partizanatul politic poate duce doar la o societate fracturată'', afirmă reprezentanţii PPE.

'În întreaga Europă trăim vremuri dificile, iar nemulţumirea populară este normală în aceste circumstanţe economice. Protestele paşnice sunt singura cale esenţială de folosire a libertăţii de exprimare şi fac parte din cadrul democratic. De câte ori populaţia şi-a spus nemulţumurile în mod paşnic, guvernele noastre din Europa au ascultat. Dar protestele nu trebuie să se substituie niciodată unui proces electoral adecvat, iar stabilitatea nu trebuie să fie compromisă de dragul cedării în faţa presiunii populare. În schimb, dialogul bipartizan şi angajarea societăţii civile ar trebui să servească limitării tensiunilor şi identificării soluţiilor pentru problemele populaţiei', subliniază cei doi reprezentanţi ai PPE.

Secretarul general al PPE a adăugat că rezultatele pozitive ale programului impresionant de reforme din România încep să se vadă şi ele vor fi simţite în curând de toţi cetăţenii români. ''Programul de reforme din România este un exemplu pentru regiune, ca şi pentru alte ţări din UE, fiind cea mai demnă modalitate de combatere a originilor actualei crize'', consideră Martens şi Lpez-Istriz.

PPE cuprinde 74 de partide din 39 de ţări europene. Din acest partid paneuropean fac parte, printre alţii, preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Consiliului European, 16 şefi de stat sau de guvern din UE şi 5 din afara Uniunii, 13 membri ai Comisiei Europene şi cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu 271 de eurodeputaţi.

sursa: AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218