REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Prăpăd în judeţ: furtuna a smuls acoperişurile şcolilor din Rasova, Medgidia şi Poarta Albă. Cursurile au fost suspendate - vezi foto!

Prăpăd în judeţ: furtuna a smuls acoperişurile şcolilor din Rasova, Medgidia şi Poarta Albă. Cursurile au fost suspendate - vezi foto!

Replica API 3 decembrie 2012 | 00:00 247

Noapte de coşmar pentru pompieri, la Constanţa

Noapte de coşmar pentru pompieri, la Constanţa

Pompierii constănţeni au avut parte de o noapte albă. Aproximativ 300 de militari au lucrat la foc continuu, pentru a da curs avalanşei de solicitări din întreg judeţul Constanţa. Pentru a interveni în unele zone a fost nevoie de suplimentarea numărului de pompieri, cu 25 de cadre. Mai multe maşini au fost avariate, zeci de case au fost devastate. O furtună puternică s-a abătut în noaptea de duminică spre luni asupra judeţului Constanţa, fiind dărâmate mai multe panouri publicitare, stâlpi şi numeroşi copaci. Nici Judecătoria Constanţa nu a fost ocolită de probleme. Pompierii au fost solicitaţi să îndepărteze un copac căzut pe Judecătoria Constanţa. "Solicitări de copaci căzuţi pe carosabil s-au înregistrat în zonele Năvodari-Mamaia, Cogealac-Ovidiu, Dorobanţu-Nisipari, Tuzla-Costineşti, Techirghiol-Agigea, Tuzla-Mangalia, Judectăria Constanţa", spun pompierii constănţeni.

Acoperişul unui bloc din Medgidia, smuls de vânt, a avariat mai multe case

Vântul foarte puternic a devastat mai multe case şi instituţii din Năvodari, Medgidia, Rasova Constanţa, distrugând acoperişurile, pagubele fiind unele însemnate. "Pompierii au intervenit la Agigea, unde un acopriş de casă a fost smuls de vânt. Un alt acoperiş de bloc a căzut peste casele din Medgidia. Un bloc din Hârşova a fost inundat în totalitate, acolo fiind şi probleme cu energia electrică. Acoperişul şcolii din Rasova a fost smuls de vânt, dar şi la Poarta Albă", a declarat, pentru Replica, Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea. Directoarea unităţii de învăţământ din Poarta Albă, Anghelina Târna, susţine că acoperişul a fost disprus, pereţii claselor de curs au fost dislocaţi, ferestrele sparte, copacii au pătruns în instituţie, iar elevii au fost trimişi acasă. Cursurile sunt suspendate în cursul zilei de luni, pe instituţie fiind montată o plăcuţă cu menţionea "interezis accesul în incintă". Nu există energie electrică şi apă în localitatea Poarta Albă. Primarul din Medgidia, Marian Iordache, susţine că şi Colegiul Nicolae Titulescu, Şcoala I.L. Cragiale şi Şcoala Mihail Sadoveanu au rămas fără acoperiş. Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614