REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Prea multe accidente mortale pe DN 2A! Iată ce propune consilierul Bogdan Bola

Prea multe accidente mortale pe DN 2A! Iată ce propune consilierul Bogdan Bola

Replica API 5 aprilie 2017 | 00:00 449

Consilierul județean PNL Bogdan Bola face apel, prin intermediul unei rețele de socializare ca pe drumul național DN2A, între Hanul Morilor - Hârşova sau ieşire DN2A spre Ghindăreşti – Hârşova, să fie instalate de asemenea separatoare de sensuri pentru a scădea numărul de accidente produse. El motivează eficiența acestora printr-un exemplu concret: între Constanța și Ovidiu, numărul de accidente a scăzut odată cu montarea acelor separatoare.

„În ultimele şase luni, patru persoane şi-au pierdut viața şi alte trei au fost grav rănite în accidente rutiere pe un singur drum din județul nostru. Pentru a câştiga puțin timp, unii riscă prea mult şi ajung să piardă totul.

Drumul național DN2A este principalul drum care leagă Constanța de nordul județului, respectiv de localitatea Hârşova. Cu toate că în ultimii ani s-au depus eforturi pentru a se asigura un trafic cât mai fluent şi mai sigur, in multe zone drumul mărindu-se la două benzi pe sens, un sector rămâne periculos : tronsonul de drum care începe de la Hanul Morilor până la intrarea în oraşul Hârşova.

Toți locuitorii din zonă ştiu că acest sector de drum este problematic, în special de la ieşirea spre Ghindăreşti de pe DN2A până la Hârşova. Sunt multe porțiuni cu vizibilitate redusă, linie discontinuă chiar dacă zona este vălurită, diferențele de nivel sunt mari iar şoferii care nu sunt familiarizați cu această şosea sunt induşi în eroare şi se expun accidentelor.

În luna noiembrie a anului trecut, un teribil accident a avut loc în această zonă, în locul cunoscut drept Valea lui Ene, iar mai multe persoane şi-au pierdut viața, între ele şi un copil de cinci ani. De asemenea, în alte trei accidente care au avut loc în ultimul an pe această porțiune de drum, au fost persoane rănite grav şi uşor.

Din aceste considerente, în calitate de consilier județean, am adresat o solicitare Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Serviciul Rutier (şi doresc să le mulțumesc pe această cale pentru promptitudinea răspunsului) prin care să aflu o statistică privind numărul şi gravitatea accidentelor pe acest tronson şi dacă instalarea de separatoare a sensurilor de mers reprezintă o soluție.

Din răspunsul primit, rezultă clar că acolo unde astfel de separatoare au fost instalate (tronsonul de drum național DN2A între Constanța şi Ovidiu) numărul accidentelor şi a victimelor acestora a scăzut vizibil în anii care au urmat instalării.

Prin urmare, doresc să înaintez către Direcția Regională de Drumuri şi Poduri Constanța şi către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere o adresă prin care voi solicita instalarea de separatoare de sensuri de mers pe marcajul axial pe tronsonul de drum național DN2A Hanul Morilor - Hârşova (sau ieşire DN2A spre Ghindăreşti - Hârşova)”, anunță Bogdabn Bola prin intermediul unei rețele de socializare.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Necesita aceste separatoare.Acolo este drumul groazei. Mult succes
2
0
buna idee intradevar unom cu cap nu ca PNLISTUL DIA
2
0
Neaparat un sens giratoriu la iesire din Harsova,intersectie DN2A cu sos.Tulcei.multumim!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218