REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Precizări ale Parchetului cu privire la reţinerea fostului deputat Bivolaru şi a complicilor acestuia

Precizări ale Parchetului cu privire la reţinerea fostului deputat Bivolaru şi a complicilor acestuia

Replica API 5 august 2013 | 00:00 131

Detalii oficiale despre descinderile cu împuşcături şi urmăriri ca-n filme de la Constanţa

Detalii oficiale despre descinderile cu împuşcături şi urmăriri ca-n filme de la Constanţa

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa face următoarele precizări cu privire la dosarul în care a fost reţinut Gabriel Bivolaru:

În zilele de 03 şi 04 august 2013 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu lucrători ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa şi poliţişti ai Serviciului Rutier Constanţa, au constatat săvârşirea unor activităţi infracţionale privind sustragerea de produse petroliere din conductele magistrale de transport, după ce în perioada anterioară fuseseră descoperite două instalaţii artizanale în localităţile Nisipari şi Cumpăna din judeţul Constanţa.

"În cauză, la data de 04 august 2013, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de câte 24 de ore faţă de inculpaţii BIVOLARU GABRIEL, CHIHAIA MARIAN, ARHIRE ADRIAN, POENARU MARIUS-CIPRIAN, BOAMFĂ PAUL, LUCA VIOREL, MERDICOS ROMEO-OVDIU, DIMOFTE PETRONEL şi MATEI MARIUS-IONUŢ, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că inculpaţii sustrăgeau produsul petrolier din conductă prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, încărcau şi transportau produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară (de unde erau transferate într-o cisternă), apoi îl transvazau în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari, unde produsul petrolier sustras era introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către primul dintre inculpaţi.

Este de menţionat că la momentul intervenţiei pentru prinderea în flagrant, deşi un echipaj de jandarmi a executat semnale de oprire luminoase şi acustice pentru oprirea autovehiculului unui al zecelea suspect, MANGALEA GHEORGHE, acesta nu s-a conformat şi a lovit autoturismul jandarmeriei, iar deşi au fost trase două focuri de armă de avertisment cel în cauză a reuşit să fugă", se arată în comunicatul Parchetului.

Luni a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de cei zece inculpaţi, dintre care primii nouă în stare de reţinere, iar al zecelea în lipsă, pentru următoarele 29 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.

"Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie", se mai arată în comunicatul Parchetului.

EXCLUSIV: Fiscul a scos la vânzare maşinile mafiei

Reamintim că Replica de Constanţa anunţa, în data de 29 iulie 2013, că Fiscul constănţean a scos la vânzare mai multe autovehicule ale Romeco International Service Company SRL, firma escrocului Gabriel Bivolaru, care a preluat micro-rafinăria Eco Ledo Net din Năvodari de la evazionistul Attila Peter Racz, unul din liderii mafiei petroliere din România. Chiar dacă sumele pe care statul român speră să le obţină din vânzarea unor maşini sunt derizorii faţă de prejudiciile de zeci de milioane de euro create de gruparea din care face parte şi firma din Năvodari, măcar este un prim pas. Potrivit Administraţiei Finanţelor Publice Năvodari, la o primă licitaţie orgabizată pe 12 august a.c. se vor scoate la vânzare un număr total de 6 autoutilitare şi semiremorci ale debitoarei Romeco International Service Company SRL. Este vorba despre un Fiat Ducato, cu număr de înmatriculare CT 09 EWA, cu un preţ de pornire a licitaţiei de 24.510 lei, două camioane Man 18.413 FLS, cu numerele de înmatriculare CT 08 YXG, respectiv CT 08 CGI, la un preţ de câte 66.680 lei şi trei semiremorci cisternă model Hendriks (număr CT 08 BBX), Kaessbohrer (înmatriculată CT 08 BBV), respectiv Atcomex (înmatriculată CT 66 ECO), cu preţuri de 44.600 lei, 52.990 lei, respectiv 21.640 lei. În total, Fiscul ar obţine 276.650 lei, fără TVA, în condiţiile în care micro-rafinăria din Năvodari este executată silit pentru datorii la stat de 144.966 lei.

Citeşte aici articolul complet:

http://www.replicaonline.ro/fiscul-a-scos-la-vanzare-masinile-mafiei-micro-rafinaria-din-navodari-de-la-racz-si-locic-la-bivolaru-127422/

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/perchezitii-in-constanta-bivolaru-a-fost-retinut-sub-acuzatia-de-furt-de-petrol-si-evaziune-fiscala-128496/

http://www.replicaonline.ro/procurorul-nita-a-dezvaluit-cum-l-a-prins-pe-fostul-deputat-bivolaru-128527/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367