REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Precizări ale PNL cu privire la votul din şedinţa CJC de azi

Precizări ale PNL cu privire la votul din şedinţa CJC de azi

Replica API 12 martie 2015 | 00:13 169

Comunicat de presă:

"Miercuri, 11 martie a.c., a avut loc o nouă ședință a Consiliului Județean Constanța, pe ordinea de zi suplimentară fiind introdus un proiect de hotărâre inițiat de cei 12 consilieri județeni ai Partidului Național Liberal (PDL+PNL) privind eliberarea din funcție a celor doi vicepreședinți CJC, Cristinel Dragomir și Cristian Darie.

Proiectul de hotărâre a fost depus la registratura Consiliului Județean Constanța luni, 09 martie a.c. și, dat fiind faptul ca ordinea de zi propusă a fost semnată de unul dintre vicepreședinții CJC cu cinci zile înaintea ședinței, acest proiect a fost introdus pe ordinea suplimentară.

Grupul consilierilor județeni PNL amintește faptul că, încă de la începutul mandatului în curs, aleșii PNL sau PDL, indiferent că au funcționat împreună sau separat, nu s-au opus niciodată la introducerea pe ordinea de zi a vreunui proiect de hotărâre, chiar și în cazul celebrelor proiecte introduse de Nicușor Constantinescu cu 24 de ore înainte de ședință.

Faptul că astăzi, aleșii PSD și PC au votat pentru excluderea proiectului de hotărâre de pe lista suplimentară a ședinței CJC dovedește că în această instituție există o stare de neliniște sau teamă privind un posibil vot secret cu privire la persoana vicepreședinților. Pentru aceste proiecte consilierii liberali au apelat la prevederile Legii 215 privind administrația publică locală, în timp ce Cristinel Dragomir și Cristian Darie s-au cramponat de prevederi complementare din Legea 393 privind statutul aleșilor locali.

Reamintim faptul că la ședința de constituire a CJC alegerea vicepreședinților s-a făcut prin vot politic, fapt pentru care considerăm că și eliberearea lor din funcție trebuie făcută tot prin vot politic. În urmă cu aproximativ trei ani a fost prezentată o echipă social-democrată la conducerea Consiliului Județean Constanța, cu un lider: Nicușor Constantinescu.

În prezent, fostul președinte CJC se află în arest la domiciului pentru abuz în serviciu și plăți nelegale, fapt pentru care susținem că echipa propusă de Nicușor Constantinescu în urmă cu trei ani la conducerea Consiliului Județean Constanța trebuie să plece din funcție împreună cu liderul său".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614