REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Precizări MAI cu privire la alegerile parțiale de duminică

Precizări MAI cu privire la alegerile parțiale de duminică

Replica API 7 noiembrie 2017 | 21:49 381

Alegerile locale parțiale care au avut loc duminică, 5 noiembrie a.c., în 17 localități din 13 județe, s-au desfășurat în condiții de siguranță și legalitate, fără evenimente grave în planul ordinii publice, anunţă MAI.

Instituțiile prefectului și celelalte autorități implicate în asigurarea desfășurării procesului electoral și-au îndeplinit sarcinile stabilite în Calendarul electoral astfel încât pe parcursul procesului de vot nu au fost semnalate probleme din punct de vedere organizatoric.

Structurile MAI au menținut ordinea și liniștea publică în localitățile în care au avut loc alegeri, asigurând un climat normal de siguranță publică fără evenimente deosebite care să influențeze desfășurarea procesului electoral și rezultatul alegerilor. Peste 700 de polițiști, jandarmi și pompieri au fost mobilizați pentru asigurarea ordinii publice în zona secțiilor de vot. După încheierea votării, efectivele MAI au asigurat, pe timpul transportului, securitatea dosarelor întocmite de birourile electorale după numărarea voturilor. Menționăm că alegerile locale parțiale au avut loc într-un municipiu și în 16 comune din 13 județe. Pentru primari, au fost alegeri în municipiul Deva - județul Hunedoara, precum și în comunele Bocsig - județul Arad, Nicșeni - județul Botoșani, Călărași - județul Cluj, Pantelimon și Bărăganu - județul Constanța, Telești - județul Gorj, Balș - județul Iași, Bîrghiș - județul Sibiu, Drăgoiești - județul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia – județul Teleorman, Checea - județul Timiș, Oșești – județul Vaslui și Vlădești - județul Vâlcea. De asemenea, au fost organizate alegeri parțiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni - județul Constanța.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a transmis mulțumiri efectivelor MAI și prefecților pentru modul în care și-au îndeplinit atribuțiile astfel încât procesul electoral să se desfășoare în condiții de legalitate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si noi iti vom multumi in veci daca iti vei da demisia din functia cu care nu ai nimic in comun, esti o simpla marioneta in mana unui penal ordinar draknea. Oricum, mai devreme sau mai tarziu, veti ajunge cu totii la puscarie. Aveti rabdare veti primi , ne la noi, aceleasi promisiuni ca ale voastre- promisiunea cu puscaria
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367