REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Precizările CNCAV despre cazul bărbatului mort după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca

Precizările CNCAV despre cazul bărbatului mort după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca

Replica API 4 martie 2021 | 00:00 2300

DSP Gorj a făcut verificări după ce un bărbat de 47 de ani a făcut infarct a doua zi după ce a fost vaccinat şi nu a putut fisalvat. CNCAV precizează că, pe durata triajului epidemiologic, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate, iar după administrarea vaccinului nu a prezentat modificări ale stării de sănătate.

”În urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii privind decesul unui bărbat, de 47 de ani, din Târgu Jiu, judeţul Gorj, cu istoric de vaccinare recentă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj s-a autozesizat şi a derulat verificări pentru documentarea situaţiei în cauză. Potrivit datelor transmise, astăzi, 4 martie a.c., către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în cursul zilei de 28 februarie a.c., persoana respectivă s-a prezentat la un centru de vaccinare din Bumbeşti-Jiu, unde i s-a administrat prima doză de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca”, a transmis, joi, CNCAV, scrie stiripesurse.ro.

Sursa citată a precizat că, în urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

”A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situaţie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanţă. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului”, a mai transmis CNCAV.

Specialiştii au precizat că investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidenţiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru prostul care se crede destept de mai jos. Bai pulime fara creier pune si tu in balanta cati au fost omorati ca nu si-au tratat bolile cronice din cauza protocoalelor draconice din spitale sau cei omorati din cauza tratamentului ineficient si nociv cu kaletra sau alte mizerii combinat cu faptul ca s-a interzis accesul populimii din acest teritoriu la medicamente si suplimente dovedit eficiente!
6
2
Poate asa scapam de ei.. Bai dobitocule pune si tu in balanta cati oameni au murit de Covid-19 si cati au murit de la vaccin.. Prosti sunt rugati sa nu se imunizeze..
6
2
Hai ca acum inventeaza arafat ceva...sa nu ne speriem de vaccin
4
5
Cum zicea tzatza mahler si fatalaul de gheorghita? vaccinuriliie sigure neamule ia si baga... hehe da ie sigure da' nu pen toata lumea - esti o hahalera comunistoid criminal de 91 de ani sau vreun traficant ucigas de copii si piroman securistic dornic sa ai guvernul tau? atunci da, ie sigur tare, esti un amarastean care munceste de la 8:00 ? atunci nu ie
2
8

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102