REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Preda: Indiferent dacă Legea finanțării partidelor era promulgată sau nu, PNL nu era afectat

Preda: Indiferent dacă Legea finanțării partidelor era promulgată sau nu, PNL nu era afectat

Replica API 30 aprilie 2016 | 00:00 272

PNL nu era afectat de Legea finanțării partidelor politice, indiferent dacă aceasta era sau nu promulgată, a precizat, joi, purtătorul de cuvânt al PNL București, Cezar Preda, sfătuindu-i pe jurnaliști să pună această întrebare la PSD.

"Finanțarea unui partid este o problemă destul de sensibilă și destul de grea pentru un partid în condițiile în care datoriile istorice ale partidelor se mențin. (...) PNL nu se afla în situația în care-și dorea ca președintele României să promulge această lege acum. Partidul Național Liberal are datorii pe care le-a eșalonat cu cei îndreptățiți să primească acești bani. Deci, indiferent dacă se promulga sau nu, PNL nu era afectat. Întrebați la PSD, într-adevăr, pe criza pe care o au acum în interiorul partidului, iată, președintele Klaus Iohannis le dă o mână de ajutor. Pentru PNL nu era o problemă", a spus Preda într-o conferință de presă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a promulgat Legea privind finanțarea partidelor.

"Am considerat că norma nou introdusă de legiuitor este corectă. Am promulgat această lege", a spus Iohannis într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

El a arătat că legea pentru modificarea și completarea Legii 334 din 2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale introduce o nouă normă, numită afectațiune specială, pentru conturile de campanie ale partidelor politice.

"Practic, contul de campanie al unui partid nu poate fi executat silit", a arătat șeful statului.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102