REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Preda: PDL nu va recunoaşte referendumul dacă Executivul va face modificări privind desfăşurarea lui

Preda: PDL nu va recunoaşte referendumul dacă Executivul va face modificări privind desfăşurarea lui

Replica API 18 iulie 2012 | 00:00 184

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, marţi, că, potrivit legii, Guvernul putea să stabilească măsurile privind referendumul până pe 16 iulie şi a precizat că PDL nu va recunoaşte referendumul dacă Executivul va face modificări privind desfăşurarea acestuia.

"Orice schimbare privind regulile de validare a referendumului, durata referendumului, stabilită la o zi, intervalul orar 08:00 - 20:00 ne duce în situaţia de a nu recunoaşte referendumul", a precizat Cristian Preda, într-o conferinţă de presă.

El a prezentat articolul 48 din Legea referendumului potrivit căruia măsurile tehnico-organizatorice privitoare la referendumul naţional se stabilesc de Guvernul României în termen de zece zile de la data la care a fost anunţat referendumul.

"Asta înseamnă că aceste măsuri puteau fi stabilite până pe 16 iulie . Asta înseamnă că planurile anunţate de ieri încoace referitoare la durata votării sunt planuri în aer, nu mai pot fi luate asemenea măsuri, pentru că a expirat termenul până la care Guvernul trebuia să decidă ceva. Sperăm că Guvernul nu va proceda cum ne-a obişnuit în ultimele două săptămâni şi anume să încalce legea sau să o modifice în cursul jocului. Cerem în mod explicit ca nu cumva vreo modificare referitoare la durata referendumului să fie făcută. Dacă se va întâmpla aşa ceva, nu vom recunoaşte referendumul", a adăugat Cristian Preda.

El a vorbit şi despre ordonanţa declarată neconstituţională de Curtea Constituţională referitoare la atribuţiile CCR şi a arătat că singura soluţie raţională care este în acord cu cerinţele Comisiei Europene este respingerea acestei ordonanţe printr-o lege, care ar urma să fie depusă miercuri la Parlament.

"Înţelegem că USL refuză să facă acest lucru, refuză să se ţină de promisiunea de a respecta deciziile Curţii. Explicaţia e simplă, pentru că e voba de acele hotărâri ale Parlamentului asupra cărora Curtea se poate pronunţa", spus Cristian Preda.

El a estimat că USL vrea să blocheze procesul de "realocare" a unor atribuţii pentru Curtea Constituţională şi că puterea face toate eforturile "pentru a bloca revenirea la situaţia normală".

"Cerem Guvernului să facă ce a promis la Bruxelles, să reinstituie toate atribuţiile CC", a mai spus Cristian Preda.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218