REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Preda: Ponta să o demită pe Pivniceru, raportul MCV va arăta incapacitatea de a numi procurori

Preda: Ponta să o demită pe Pivniceru, raportul MCV va arăta incapacitatea de a numi procurori

Replica API 23 noiembrie 2012 | 00:00 149

Cristian Preda a afirmat joi că se impune ca Victor Ponta să o demită pe Mona Pivniceru, după ce propunerile ei pentru pentru postul de procuror general şi de şef al DNA au fost respinse în unanimitate de către CSM, susţinând astfel că raportul MCV va sancţiona incapacitatea ministrului Justiţiei.

,,După ce propunerile făcute de Mona Pivniceru au fost respinse în unanimitate de către membrii CSM, e de la sine înţeles că preşedintele nu poate numi procurorul general şi procurorul şef al DNA. Blocajul astfel creat e unul grav. Se impune, de aceea, ca premierul Ponta s-o demită pe titulara portofoliului de la Justiţie. E un eşec penibil nu doar pentru USL, ci şi pentru România: raportul MCV va sancţiona, cu siguranţă, incapacitatea noului ministru de a face propuneri rezonabile", a susţinut prim-vicepreşedintele PDL într-o postare pe blogul personal.

De asemenea, democrat-liberalul a precizat că responsabilitatea politică aparţine PNL, deoarece liberalii au insistat să o numească pe Mona Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei. ,,Responsabilitatea politică aparţine PNL, care a insistat să o numească pe Pivniceru, doar fiindcă era ştiută pentru agresivitatea sa faţă de T. Băsescu. Când foloseşti un criteriu atât de fragil, ajungi mai devreme sau mai târziu la o fundătură. Asta e, de fapt, situaţia prezentă", a conchis Cristian Preda.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614