REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Predictibilitate, digitalizarea ANAF, cotă unică şi reintroducerea plafonului la contribuţiile sociale, printre priorităţile prezentate de CDR ministrului Finanţelor

Predictibilitate, digitalizarea ANAF, cotă unică şi reintroducerea plafonului la contribuţiile sociale, printre priorităţile prezentate de CDR ministrului Finanţelor

Replica API 18 februarie 2020 | 00:00 356

Grupul de lucru fiscalitate din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) a avut o întrevedere cu ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pentru a detalia priorităţile în materie fiscală, dar şi pentru a evalua sincronizarea acestora cu obiectivele ministerului de resort şi a discuta maniera de lucru pentru atingerea acestora.

Conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES, priorităţile CDR în materie fiscală vizează stabilitatea şi predictibilitatea măsurilor fiscale, digitalizarea ANAF, menţinerea cotei unice, reintroducerea plafonului la contribuţiile de asigurări sociale, stimularea activităţii de cercetare-dezvoltare prin operaţionalizarea stimulentelor fiscale deja prevăzute în legislaţie şi eliminarea plafonului la cesiunea de creanţe.

Totodată, prioritatea pe termen scurt este adoptarea proiectului de modificare a Codului fiscal care conţine măsuri îndelung discutate, analizate şi agreate cu mediul de afaceri în ultimii trei ani, printre care introducerea consolidării fiscale, IFRS 16, dar şi a proiectului de modificare a Codului de procedură fiscală, "care reprezintă un pas important în echilibrarea relaţiei dintre contribuabili şi autorităţile fiscale. CDR a subliniat importanţa acestor modificări şi a solicitat susţinerea Guvernului pentru adoptarea lor cu celeritate în Parlament, proiectele aflându-se la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

"Ne-am bucurat să constatăm deschiderea domnului ministru Cîţu la dialog şi preocuparea de a identifica soluţii sustenabile pe termen lung pentru România. Totodată, salutăm faptul că una dintre priorităţile mediului de afaceri, respectiv înlocuirea termenului de 15 martie cu 25 mai pentru depunerea Declaraţiei unice, s-a şi pus în practică pentru anul 2020 şi avem speranţa că acesta va deveni noul termen stipulat în Codul fiscal", a declarat Daniel Anghel, coordonatorul grupului de lucru pe fiscalitate din cadrul CDR.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României este o iniţiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi şi reuneşte organizaţii cum sunt Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederaţia Patronală Concordia şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Membrii CDR contribuie voluntar cu resursele şi expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Companiile reprezentate de cele 25 de organizaţii de afaceri membre CDR angajează peste un milion de oameni şi generează aproximativ 50% din PIB, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asigurari sociale optionale - cine vrea sa cotizeze, cotizeaza unde vrea stat sau privat, cine nu isi asuma riscul sa nu aiba pensie dar ramane cu 25 la suta mai mult la salariu! Fara vaicareli, asistare sociala si alte balcanisme de kkt! la fel si pentru sanatate! Optional nimic, stat sau privat nu kkt amestecat!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367