REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Predoiu, dezbateri „intense“ la CEDO. A fost amânată emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar

Predoiu, dezbateri „intense“ la CEDO. A fost amânată emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar

Replica API 7 decembrie 2019 | 01:53 405

Cătălin Predoiu

Ministerul Justiţiei anunţă că, după ce ministrul Cătălin Predoiu a participat la dezbateri ''intense'' la Strasbourg în legătură cu punerea în executare a deciziilor CEDO, Comitetul de Miniştri a decis să amâne emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar din România şi să dea în loc o decizie de recomandare.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a participat joi la reuniunea de la Strasbourg a Comitetului Delegaţiilor Miniştrilor în format Drepturile Omului (CM-DH) dedicată supravegherii executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului, reuniune prezidată de Panayiotis Beglitis, reprezentantul permanent al Greciei pe lângă Consiliul Europei.

"După trei ore de dezbateri intense, în urma poziţiei şi argumentelor prezentate de Ministerul Justiţiei din România, Comitetul de Miniştri a hotărât să amâne emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar din România şi să emită în loc o decizie de recomandare. Ministrul Justiţiei a fost asistat la dezbateri de ambasadorul Răzvan Rusu, reprezentantul permanent al României pe lângă Consiliul Europei, agentul guvernamental al României pentru CEDO, Simona-Maya Teodoroiu, precum şi de o echipă de experţi din cadrul Ministerului Justiţiei şi MAE", se arată într-un comunicat al MJ.

Cătălin Predoiu a mai avut o întrevedere cu preşedintele CEDO, Linos-Alexandre Sicilianos, iar vineri s-a întâlnit cu reprezentanţii Serviciului de Executare a Hotărârilor CEDO.

"A fost o dezbatere dificilă cu rezultate pozitive pentru România. Dar trebuie să gândim, redactăm şi aplicăm un plan urgent de măsuri integrate pentru a rezolva durabil problema condiţiilor din penitenciare şi siguranţa cetăţenilor şi de a stopa condamnările României la CEDO. Mă bucur să am sprijinul primului-ministru în această direcţie", a declarat Predoiu.

Cătălin Predoiu a mers să discute cu oficialii CEDO după ce Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de abrogare a recursului compensatoriu, măsură prin care mii de deţinuţi au ieşit mai devreme din închisori, pe motiv că stăteau în condiţii improprii. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai invatat pe dracu, daca invatai stiai ce e aia PENSIE DUPA CONTRIBUTIBUTIVITATE dar habar n-ai, cum nici legislatie nu stii ca mai toti rasuflatii ca voi facuti de particulare pe banda rulanta adica prosti cu diplama.
0
0
Fraierica. Daca te fac prost te alint asa ca te fac handicapat. Tu nu poti avea aceeasi pensie cu mine pentru ca eu am invatat si am muncit iar tu ai facut laba si ai fumat iarba iar acum ai pretentii. Mars la munca mai vierme ordinar
1
1
penitenciarele nu trebuie imbunatatite cei care ajung acolo sa nu aibe conditii bune ca sa nu mai faca dinou abateri asa multi ies din inchisoare si fac nenorociri ca sa intre inapoi ca este bine au mancare buna baie tv gratis
2
1
Pensiile speciale, inclusiv ale magistratilor ANULATE! Acum intelegeti de ce magistratii erau si sunt atat de indulgenti cand este vorba sa aplice legea cand vine vorba de infractori care chipurile sunt politicieni, de asta . Ca politicienii au avut grija sa isi cumpere viitoarele condamnari prin aceste pensii speciale . Adica un politician fura milioane de euro si primeste cate un an sau poate doi , de cele mai multe ori cu suspendare. Pensii doar dupa CONTRIBUTIVITATE pentru toti romanii! In Constitutie spune ca toti suntem egali, NIMIC de speciali! STOP furtului din banul public cu tot felu
4
1
in sfarsit, cand o institutie, indiferent care este ea, este condusa de un profesionist, rezultatele nu se lasa asteptate. A mai auzit cineva de ciordache, mecanicul nicolicea, jegul sernan?
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367