REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Predoiu: Foarte multe din amendamentele primite s-au regăsit în proiectele de modificare a legilor Justiţiei

Predoiu: Foarte multe din amendamentele primite s-au regăsit în proiectele de modificare a legilor Justiţiei

Replica API 13 august 2022 | 00:00 868

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, vineri, că foarte multe din amendamentele primite şi examinate s-au regăsit în proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Cătălin Predoiu

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

"Proiectele au fost avizate favorabil de MAI, MApN, MMPS, MFP, MS şi MIPE. Procedura este legal îndeplinită. (...) Din punct de vedere politic, deşi este nerelevant sub aspectul activităţii CSM, pentru rigurozitate şi completitudine a informării precizez că proiectele sunt susţinute de coaliţia de guvernare PSD - PNL - UDMR şi, dacă îmi permiteţi o glumă pe un ton serios, nesusţinute de USR. (...) Cifrele pot fi uneori mai convingătoare decât cuvintele. În ultima rundă de dezbateri publice, am primit şi examinat 868 de amendamente. Foarte multe s-au regăsit în proiecte. Spre exemplu, au fost preluate peste 70% din amendamentele făcute de fiecare din secţiile CSM, 76% ale ÎCCJ, 67% al PÎCCJ, 50% DNA şi DIICOT", a declarat Cătălin Predoiu, scrie Agerpres.

El a adăugat că proiectele satisfac "linii esenţiale", respectiv independenţa, separarea carierelor şi răspunderea magistraţilor.

"Suntem conştienţi, aici, la MJ, că e imposibil ca un proiect să satisfacă toate părţile interesate şi nici nu ar fi bine ca un proiect să satisfacă deplin numai unele părţi interesate, în sensul bun al cuvântului interesat. Dar, în acelaşi timp, avem conştiinţa împăcată că aceste proiecte satisfac linii esenţiale, cum ar fi independenţa, separarea carierelor, 'check and balance', primatul dreptului european, răspunderea magistraţilor", a precizat ministrul Justiţiei.

Potrivit acestuia, proiectele de modificare a Legilor Justiţiei reprezintă "un posibil punct de start în modernizarea din mers a Justiţiei, a consolidării independenţei sale".

"Doresc să mai subliniez o dată faptul că, pentru MJ, aceste proiecte nu sunt doar un obiectiv MCV, nu sunt doar un obiectiv PNRR, nu sunt doar un obiectiv al Programului de guvernare, ele reprezintă un posibil punct de start în modernizarea din mers a Justiţiei, a consolidării independenţei sale, clarificării regulilor de bază din cariera de judecător şi cea de procuror, a creşterii coerenţei şi funcţionalităţii în cadrul CSM, care să deschidă împreună un alt nivel de eficienţă a Justiţiei şi prin aceasta de garantare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti", a menţionat Predoiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Legi doar pentru elite ,permise de arma cu teava scurta glont ,doar pentru demnitari,Sri -sti ,politisti si cam atita ca pe vremea impuscatului ,in loc sa se dea la toata lumea care are cazier curat .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920