REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Predoiu: O serie de dosare încă se procesează în justiție și domni din PSD și partidul lui Tăriceanu au emoții

Predoiu: O serie de dosare încă se procesează în justiție și domni din PSD și partidul lui Tăriceanu au emoții

Replica API 1 iunie 2015 | 00:00 249

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, sâmbătă, la Galați, că scopul atacurilor la adresa Justiției este acela de a submina încrederea în acest sistem pentru că în mecanismul justiției se procesează o serie de dosare, iar persoane din PSD și PLR au "oarecari emoții".

El a subliniat că nu politicenii fac ordine în justiție, ci mecanismele proprii care fac evaluări și trag concluzii.

"Nu politicianul face justiție în justiție. CSM, potrivit Constituției și legilor de organizare judecătorească, face justiție în justiție, adică are Inspecția Judiciară care evaluează și va trage o concluzie. Deja, sunt proceduri în curs. Să nu se justifice atacurile asupra justiției și credibilității ei printr-un caz particular. În fiecare zi, în România se judecă sute de mii de cazuri... Până una alta, Justiția Română este pe un drum bun și este în fruntea sondajelor de încredere, cred că asta este și problema domnului Tăriceanu și ăsta este și scopul celor care fac acest atac la justiție instrumentând un caz emoțional pentru a submina încrederea în această justiție. De ce? Pentru că acolo, în mecanismul justiției, sunt încă dosare importante care se procesează. Fie la parchet, fie pe rolul instanțelor și cred că o serie de domni sau tovarăși mai bine zis din PSD, din partidul domnului Tăriceanu au oarecari emoții. Atunci e bine, preventiv, să submineze încrederea în justiție", a susținut Predoiu, într-o conferință de presă.

Prim-vicepreședintele PNL a lăudat prestația Liviei Stanciu la Înalta Curte de Casație și Justiție.

"În ceea ce privește președintele ÎCCJ, să vedem ce a făcut pentru imaginea României făcându-și meseria, nu altceva. Luați rapoartele de țară pe justiție, vedeți cum arătau mențiunile despre ÎCCJ până să preia doamna Stanciu primul mandat și vedeți cum arată acum. O să vedeți o diferență pozitivă. Una dintre problemele constante în rapoartele de țară a fost faptul că pe rolul ÎCCJ erau foarte multe dosare de mare corupție care nu se judecau, se amânau ani de zile. Au fost cazuri celebre care au durat opt — nouă ani... Or, după preluarea mandatului de către Livia Stanciu, aceste dosare nu au mai trenat, s-au judecat la timp, s-au dat soluții", a explicat Predoiu.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367