REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Predoiu: Prezenţa în România a liderului extremist Gabor Vona reprezintă un real pericol la adresa democraţiei

Predoiu: Prezenţa în România a liderului extremist Gabor Vona reprezintă un real pericol la adresa democraţiei

Replica API 9 august 2014 | 00:00 227

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu afirmă, vineri, că prezenţa în România la manifestări publice a liderului extremist Gabor Vona reprezintă un real pericol la adresa democraţiei şi susţine că acest lucru este posibil în ciuda faptului că autorităţile de la Bucureşti au dat asigurări că acesta va fi declarat indezirabil.

"Gabor Vona, liderul formaţiunii extremiste Jobbik, din Ungaria, se plimbă nestingherit prin România, în ciuda faptului că premierul Victor Ponta a dat asigurări că va fi declarat indezirabil. Presa a semnalat prezenţa lui Gabor Vona pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că Victor Ponta a minţit din nou. În acest caz nu vorbim despre problemele de comportament şi caracter ale premierului, ci despre faptul că acţiunile sale lipsite de iresponsabilitate pun într-o lumină proastă statul român, subminându-i autoritatea şi credibilitatea. Liderul Jobbik a luat în derâdere bâlbele autorităţilor române, exploatând diferenţa dintre ceea ce reprezentanţii statului român, în frunte cu premierul, au anunţat şi ceea ce au făcut de fapt", este de părere Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL adaugă că în raport cu liderul Jobbik statul român trebuie să dea dovadă de fermitate.

"Liderul Jobbik şi-a făcut o faimă proastă prin declaraţii antidemocratice, antioccidentale, antisemite şi populiste, prin simpatia pe care i-o arată lui Vladimir Putin şi altor lideri autoritari. În apărarea principiilor constituţionale şi a valorilor democratice, statul român trebuie să arate fermitate, amendând derapajele grave", mai afirmă Cătălin Predoiu.

articol complet: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614