REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Predoiu şi Ialomiţianu, cercetaţi într-un dosar disjuns din „Gala Bute”

Predoiu şi Ialomiţianu, cercetaţi într-un dosar disjuns din „Gala Bute”

Replica API 18 mai 2015 | 21:20 219

Reclamaţi de Corpul de control al premierului

Reclamaţi de Corpul de control al premierului

Cătălin Predoiu

Foştii miniştri Cătălin Predoiu şi Gheorghe Ialomiţianu au aflat de la televizor despre faptul că numele lor apar într-un dosar desprins din Gala Bute, anunţă Realitatea TV.

„În legătură cu anunţul postului Realitatea TV, în sensul că aş fi cercetat de DNA în dosarul "Gala Bute", precizez că nu deţin vreo informaţie oficială sau neoficială în acest sens”, a scris Predoiu pe Facebook. Fostul ministru al finanţelor explică faptul că în 2011 a avizat o hotărâre de guvern în care nu apărea nimic despre organizarea galei bute, ci doar despre promovarea României. Pe de altă parte, o reacţie a venit şi de la Gheorghe Ialomiţianu: „Mă aştept la atacuri din partea primului-ministru ca să-şi atace adversarii politici, folosind Corpul de Control. Am fost de bună-credinţă. Nu am temeri. Sunt convins că şi domnul Predoiu a procedat legal”, a spus Gheorghe Ialomiţianu, în direct la Realitatea TV. Celor doi li se impută faptul că ar fi abuzat de funcţiile de miniştri în legătură cu semnarea hotărârii de Guvern pe baza căreia s-a organizat evenimentul Gala Bute. Nu este vorba însă de acuzaţii ale procurorilor, pentru că deocamdată este doar o disjungere, ci este vorba despre o sesizare a Corpului de control al premierului, relatează şi B1 TV. Iniţial, sesizarea a fost ataşată dosarului „Gala Bute”, însă după ce această cauză în care Elena Udrea este cercetată alături de alte persoane, a fost trimisă în judecată, procurorii au făcut mai multe disjungeri, adică au păstrat mai multe părţi din dosar la DNA pentru a continua cercetările, iar printre disjungeri se află şi această sesizare a Corpului de control al premierului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614