REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Predoiu: Situaţia în care a ajuns sistemul medical are un impact dramatic asupra populaţiei

Predoiu: Situaţia în care a ajuns sistemul medical are un impact dramatic asupra populaţiei

Replica API 27 noiembrie 2013 | 00:00 150

Democrat-liberal Cătălin Predoiu a declarat, marţi, la Buzău, că situaţia în care a ajuns sistemul medical, criza sanitară şi cea a medicilor au "un impact dramatic" asupra populaţiei, lucru care trebuie să se schimbe, dar şi că "trebuie să se dea încredere investiţiilor care vin din Vest". Cătălin Predoiu a declarat, la Buzău, că proiectul său, în perspectiva în care va ajunge şef al statului, se bazează pe atragerea investiţiilor din Vest şi pe menţinerea tinerilor pregătiţi în ţară.

"Proiectul meu e bazat pe problematica economică pentru că asta este problema numărul 1 a României. Locurile de muncă, incertitudinea lor, şomajul, mediul de afaceri geme sub taxe şi comportament abuziv, tinerii pleacă pe capete pentru că nu au speranţa de carieră şi asta e problema cea mai gravă. Dacă nu o rezolvăm pe asta atunci restul sunt proiecte pe hârtie. Cred că niciun cetăţean al României nu o neglijează şi eu urmăresc alcătuirea unui model economic românesc care să fie susţinut de toate forţele politice pentru a căpăta predictibilitate. România este încă o ţară de extracţie atât din punct de vedere al resurselor, cât şi din punct de vedere al capacităţilor umane. Pleacă tineri pregătiţi în care au investit familiile sau statul şi dacă aceste capacităţi pleacă, şi în general pleacă vârfurile, ne vom trezi că şi să vrem nu mai putem dezvolta nimic pentru că nu mai avem cadre bine pregătite", a spus Cătălin Predoiu. Liderul democrat-liberal a abordat şi subiectul sistemului medical românesc, apreciind că situaţia în care a ajuns acest capitol se răsfrânge direct şi dramatic asupra populaţiei. "Criza sanitară şi a medicilor este cea mai vizibilă pentru că are un impact imediat şi dramatic fiindcă sunt oameni care au nevoie de asistenţă medicală, nu o găsesc şi se îmbolnăvesc sau mor. Trebuie să dăm încredere investiţiilor care vin din Vest pentru că sunt mai stabile, pe termen mai lung, nu sunt speculative, oferă locuri de muncă şi dezvoltă ramuri întregi industriale. Investiţiile care vin din Orientul Mijlociu sau Orientul Îndepărtat sunt de nişă şi axate mai mult pe partea comercială care transferă uşor economiile în străinătate. Nu se poate ca o ţară cu un potenţial agricol ca al României să importe 50% alimente", a mai spus Cătălin Predoiu la Buzău.

Sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218