REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Prefecţii, în videoconferinţă cu noul ministru al MAI

Prefecţii, în videoconferinţă cu noul ministru al MAI

Replica API 15 septembrie 2016 | 00:24 255

Ioan-Dragoş Tudorache

Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoş Tudorache, a condus, miercuri, 14 septembrie, prima întrunire a Comisiei Tehnice Centrale de organizare a alegerilor, şedinţa având loc în sistem videoconferinţă cu prefecţii. Fiind prima întâlnire cu prefecţii, ministrul afacerilor interne a subliniat importanţa menţinerii echidistanţei politice, cu atât mai mult în această perioadă electorală: „Nu am nici un motiv să mă îndoiesc de experienţa şi capacitatea dumneavoastră de a gestiona acest proces electoral. Cu toţii aveţi sprijinul meu şi al conducerii MAI, însă nu veţi avea nici o înţelegere din partea mea în ceea ce priveşte lipsa de echidistanţă. Plecăm de la un capital de încredere de 100%, dar îmi va fi dificil să îmi menţin încrederea dacă veţi avea vreo implicare politică. Cei care intenţionaţi să vă asumaţi o poziţie politică vă rog să ne spuneţi asta cât mai repede, pentru a găsi un înlocuitor în judeţ”, a transmis Ioan-Dragoş Tudorache.

În cadrul ședinței Comisiei Tehnice Centrale, care marchează începutul pregătirilor pentru organizarea alegerilor din 11 decembrie 2016, s-a trecut în revistă stadiul măsurilor organizatorice dispuse până în prezent. În plus, le-a solicitat prefecților urgentarea întocmirii caietelor de sarcini în vederea demarării procedurilor privind achiziționarea serviciilor de tipărire a buletinelor de vot, astfel încât această operațiune să se desfășoare fără întârzieri. Caietele de sarcini trebuie să conțină specificații tehnice clare referitoare la condițiile de calitate care trebuie respectate de operatorii economici care vor asigura tipărirea buletinelor de vot. În cadrul ședinței s-a solicitat Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, care pune la dispoziție hârtia pentru tipărirea buletinelor, să se asigure că aceasta este de calitate și că nu sunt diferențe între loturile care vor fi trimise în teritoriu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614