REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Prefectul Bola a primit solicitări din Germania şi Franţa să se ocupe de romii din Eforie

Prefectul Bola a primit solicitări din Germania şi Franţa să se ocupe de romii din Eforie

Replica API 11 octombrie 2013 | 00:00 75

Demolarea construcţiilor abuzive face vâlvă peste hotare

Demolarea construcţiilor abuzive face vâlvă peste hotare

Cei aproape 100 de ţigani evacuaţi de Primăria Eforie de pe un teren pe care îşi construiseră abuziv barăci reprezintă un "cartof fierbinte" ajuns acum şi în mâinile prefectului Eugen Bola. Zeci de persoane care declară că susţin drepturile minorităţilor şi că luptă împotriva discriminării au transmis Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa adrese prin care îi solicită lui Eugen Bola să se implice. "Am primit de la diverse organizaţii sau de la persoane, în nume propriu, din Franţa şi Germania, sesizări cu privire la situaţia din Eforie. Vineri (azi, 11 octombrie - n.r.) merg la Eforie, să văd ce se întâmplă, dacă cei evacuaţi sunt cazaţi în condiţii bune", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, prefectul Eugen Bola.

Prefectul judeţului Constanţa a subliniat faptul că se va interesa strict de situaţia romilor care au buletine de Eforie: "Ceilalţi, din alte judeţe, se duc înapoi de unde au venit", a spus Bola. Amintim că, la sfârşitul lunii septembrie, Primăria Eforie a demolat barăcile construite în Eforie Sud de romi, precizând că terenul este ocupat abuziv. "Au fost somaţi, barăcile erau construite abuziv pe domeniul public al localităţii. Zona era focar de infecţie. Au fost demolate construcţiile şi igienizat terenul", au precizat reprezentanţii primăriei, la câteva zile după evacuarea în forţă. Partea proastă a situaţiei este că a venit frigul, iar primăria a fost nevoită să asigure cazare persoanelor evacuate. "Îi cazăm, provizoriu, pe cei care au buletine de Eforie", a spus, la scurt timp după demolare, viceprimarul localităţii, Robert Şerban. Chiar şi în aceste condiţii, reprezentanţii comunităţii rome au transmis că sunt cazaţi într-o clădire care nu este corespunzătoare. Situaţia a inflamat spiritele, ajungându-se în situaţia unor emisiuni televizate în care primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, a fost catalogat drept "nazist", iar organizaţii internaţionale au transmis epistole prefectului judeţului Constanţa, Eugen Bola, prin care îi cereau să intervină. Pe de altă parte, nu putem să nu ne amintim că şi în străinătate, în Germania şi Franţa, autorităţile locale procedează la evacuarea romilor instalaţi abuziv, însă, desigur, acolo există "scuza": "nu sunt cetăţeni germani sau francezi, sunt ai voştri, ai României".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614