REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Prefectul Bola DEMISIONEAZĂ! Dragnea: "Am luat act de decizia dumneavoastră şi o consider un gest de onoare"

Prefectul Bola DEMISIONEAZĂ! Dragnea: "Am luat act de decizia dumneavoastră şi o consider un gest de onoare"

Replica API 31 ianuarie 2014 | 00:00 123

Telenovelă de prost gust

Telenovelă de prost gust

Agitaţie teribilă, azi, la Prefectura judeţului Constanţa. Vicepremierul Liviu Dragnea, aşteptat încă de ieri la Constanţa, a ajuns la Prefectură, pentru a reitera faptul că a fost nemulţumit de cum s-a acţionat în judeţ în timpul codului roşu de ninsori şi viscol puternic.

Înainte ca Liviu Dragnea să anunţe o eventuală sancţiune, biroul lui Eugen Bola s-a umplut de liberali, în frunte cu preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir. O vizită fulger a făcut şi senatorul PNL Puiu Haşotti. S-a speculat, în acest context, că liberalul Septimiu Bourceanu ar urma să fie numit în locul lui Eugen Bola. Bourceanu a ţinut să nege acest lucru. La scurt timp după vânzoleala liberală din biroul lui Bola, au apărut şi social-democraţii care se întrebau de ce prefectul nu a convocat comandamentul pentru situaţii de urgenţă, având în vedere că soseşte vicepremierul Liviu Dragnea! Iar vicepremierul a sosit, comentând ce s-a întâmplat în ziua codului roşu, dar şi faptul că ideea perdelelor forestiere, pusă în practică de preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu, este bună. "Voi avea o discuţie cu domnul prefect între patru ochi, eu nu am venit să demit, pentru că nu demit eu. Un prefect nu poate fi demis decât de Guvern. O să am o discuţie cu dumnealui, după ce vorbesc cu el vă garantez că vă spun absolut tot", a declarat Dragnea la intrarea în sediul Prefecturii Constanţa. După aproximativ o oră de discuţii în biroul prefectului, comandamentul invocat de pesedişti s-a întrunit, iar deznodământul aşteptat a fost: Bola a anunţat că îşi va înainta demisia! Menţiune: decizia a fost anunţată după o întrevedere în biroul prefectului, acolo unde se afla Bola, a intrat Dragnea, viceprimarii Constanţei etc., asta în timp ce într-o sală alăturată se aflau toţi şefii de instituţii constănţene - Poliţie, Ambulanţă, DSP, ISU, CFR, DRDP etc.

După toată această telenovelă de prost gust, s-a intrat, în sfârşit, în comandament, cu această ocazie vicepremierul Liviu Dragnea arătând ce a concluzionat el legat de acţiunile din judeţul Constanţa. Totodată, Dragnea a cerut o analiză a firmelor contractate de CNADNR să facă deszăpezirea. A venit apoi şi rândul prefectului să vorbească, Eugen Bola arătând că îşi prezintă demisia, întrucât îşi asumă greşelile. Vicepremierul a ţinut să spună că 90% a acţionat corect, dar că ia act de decizia lui Bola, pe care "o consider un gest de onoare", a spus Dragnea. El a adăugat că Bola îşi păstează funcţia până miercuri, când este publicată în Monitorul Oficial demisia. "Într-o situaţie limită şi cel care conduce comandamentul trebuie să fie fără reproş. 90% din situaţii le-aţi coordonat corect. Apreciez ce aţi făcut", i-a spus vicepremierul Dragnea prefectului Bola.

Facem menţiunea că Eugen Bola se va întoarce la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Vom reveni.

A.V.

Citeşte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218