rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Prefectul COȘA: Dacă vom fi ATENȚI, putem sta la o TERASĂ de PAȘTE! Video

Prefectul Silviu Iulian Coșa a fost prezent în studioul Replica de Constanța, iar în cadrul interviului a vorbit despre situația pandemică la nivelul județului, despre faptul că incidența este în creștere, iar de săptămâna viitoare s-ar putea lua măsura închiderii restaurantelor. Însă, vor fi luate și alte măsuri. Despre acestea, dar și despre alte subiecte de interes, vă puteți informa în materialul următor.

”După acea perioadă de carantină care s-a finalizat la începutul anului a continuat trendul de scădere, atât la nivelul municipiului, cât și la nivelul județului. Din data de 24 februarie, trendul s-a inversat, avem o tendință de creștere constantă, nu este susținută, dar constantă, ceea ce ne îndreptățește să devenim mult mai atenți decât eram până în acest moment și ar trebui să ne oblige pe toți, ca cetățeni, la respectarea regulilor, mască, igienă, distanțare fizică, astfel încât, perioada aceea de tristă a amintire a carantinei să nu redevină realitate. Nu știu dacă ne-am relaxat prea tare, acesta este trendul, noi urmărim nu doar județul, ci și municipiul Constanța, ne raportăm și la alte județe care sunt oarecum asemănătoare sau, dimpotrivă, foarte diferite și absolut toate au un trend de creștere al incidenței. Pe lângă acestea, bineînțeles, și relaxarea noastră a contat, am uitat poate să mai purtăm mască, nu ne-am mai dezinfectat pe mâini, dar este și o relaxare din punct de vedere al măsurilor specifice pragului de incidență în care ne-am aflat, județul era sub 1,5/1000, iar municipiul era 1,5 – 3/1000 de locuitori.Restaurantele sunt deschise, școlile s-au deschis și ele, și toate acestea împreună cu relaxarea noastră a contribuit la creșterea ratei de incidență”, a spus prefectul.

Județul se apropie de pragul incidenței de 3/1000. Ce se întâmplă?

”Tocmai ce s-a definitivat hotărârea CJSU prin care întreg județul a fost reîncadrat în pragul 1,5-3/1000, ceea ce înseamnă că restaurantele și alte stabilimente similare vor trebui să funcționeze la o capacitate de 30%, nu de 50% cum erau până acum. Dacă trendul va continua și statistic vorbind suntem îndreptățiți să o facem, cel mai probabil, săptămână viitoare vom sări pragul de 3/1000, ceea ce va însemna că, din nou, restaurantele vor fi închise. Aceasta este prevederea legală la acest moment, iar măsurile acestea cu privire la interdicția circulației pe timp de noapte nu sunt făcute pentru a pedepsi pe cineva sau pentru a împiedica vreun domeniu economic să se dezvolte. Ele au ca rol să protejeze populația pentru că, la restaurant, la o cafenea, nu purtăm mască. De la ieșirea din carantină am băut o singură cafea într-o astfel de unitate, nu am văzut nici măcar o urmă de păstrare a distanței, nu sunt foarte sigur că se păstrează și acea limită din capacitatea maximă la care restaurantele ar trebui să funcționeze. În contițiile acestea, cu toate că vaccinarea a luat un avânt considerabil și avem la acest moment mai bine de peste 40.000 de constănțeni care au fost vaccinați, s-ar părea că încă nu este suficient, încă trebuie să fim atenți și din cauza aceasta, dacă rata de incidență va sări de 3/1000 măsura legală va intra în funcțiune automat. În termen de 48 de ore după ce incidența a depășit 3 la mia de locuitori măsura va veni de la sine”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Ce se întâmplă cu școlile

”Am văzut și eu declarațiile ministrului și acesta se declara la elevii din ani terminali pentru că aceștia au o problemă, și anume trebuie să susțină niște examene de care depinde toată evoluția lor viitoare ca profesionști, pe undeva există necesitatea ca ei sa-și continue studiile”, a spus Silviu, referitor la continuarea cursurilor, chiar dacă o localitate va intra în scenariul roșu.

Relația cu viitorul subprefect (USR)

”Nu îl cunosc pe viitorul subprefect, cred că am mai spus, eu sunt funcționar public de mult timp, m-am obișnuit să lucrez cu materialul clientului și sunt sigur că vom avea o colaborare bună, principalul element este să existe onestitate profesională, lucrul pe care l-am cerut întotdeauna colaboratorilor mei, dar și dorința de a-și îndeplini atribuțiile existente în fișa postului. Pentru mine treaba este foarte puțin politizată, ai niște lucruri de făcut în fișa postului, fa-le. Nu le ai de făcutt, nu le face, dar fă ceea ce ai de făcut”, a precizat Coșa.

Situația pandemică și Sărbătorile Pascale, la Constanța

”Nu stăm bine, parțial putem să considerăm că este vina fiecăruia dintre noi, parțial este modul în care un virus și o pandemie evoluează, dar cu cât vom fi mai atenți, cu atât vom avea mai multe șanse ca de sărbătorile pascale să ieșim la o terasă”, a spus prefectul județului Constanța.

Despre tragedia din urma incendiului de pe bulevardul Mamaia

”Consecințele incendiului au fost teribile pentru că s-a pierdut o viață omenească, incendiul nu a fost unul teribil, a fost un incendiu în apartament, restul apartamentelor, dar și a vieților nu au fost puse în pericol. A fost unul dintre rarele cazuri în care tot ce se putea întâmpla rău, s-a și întâmplat, mă refer și la proceduri și la echipamente și modul de intervenție. După cum știți, ISU Dobrogea are o nouă conducere, ieri a fost numit și un nou prim-adjunct, este venit de la București, dar este constănțean la origine. Colonelul Amarandei a demarat toate măsurile necesare pentru remedierea tuturor deficiențelor care au părut pe parcursul acestei intervenții. Din punct de vedere al dotării, acea macara care ar fi trebuit să intervină pentru că era mai aproape, dar era defectă, a fost trimisă la București pentru reparații, sperăm ca în două săptămâni să fie finalizată. La Cernavodă, am auzit și aceste variante, nu există nicio problemă suplimentară generată de deplasarea acelei autoscări pentru că CNE are propria unitate de pompieri, are și autoscară, astfel încât la principalul obiectiv de risc din acea zonă se poate interveni fără absolut nici măcar o problemă. Știu că și ISU Constanța a prezentat, în cadrul unor conferințe de presă, măsurile de pregătire ale personalului, este un proces continuu care s-a intensificat, pe la sfârșitul lunii va trebui să fie și un exercițiu care să certifice faptul că toți angajații care au atribuții în domeniul intervenției sunt instruiți corespunzător și pot interveni. A fost un incident nefericit în care orice s-ar fi putut întâmpla rău, s-a întâmplat, dar asta nu trebuie să scadă încrederea în ISU și nici nu trebuie să diminueze acel procent de 82 de care pompierii se bucură. Ulterior incendiului, am avut alte intervenții, i-am urmărit și au intervenit profesionist”, potrivit lui Coșa.

Despre regulamentul parcărilor și audiențe

”Un eventual regulament al parcărilor va ajunge să fie aplicat printr-o hotărâre a consiliului local. instituția prefectului are ca atribuții verificare legalității acestor hotărâri și din acest punct de vedere, eu nu mă pot pronunța. Trebuie văzută hotărârea, dacă respectă prevederile legale și în condițiile în care este legală, va primi viza de legalitate și va intra în aplicare. Orice altă remarcă personală ar reprezenta o antepronunțare și nu pot să fac disjungerea între un simplu cetățean și ceea ce aș pune ca prefect. Cât despre audiențe, acestea au fost suspendate, dar le stăm la dispoziție cu adresa de e-mail, acolo pot depune memorii pentru că, în fond, o audiență se referă la o anumită problemă concretă, iar această problemă concretă trebuie să fie menționată în scris și susținută de documente. O simplă discuție nu este de natură să rezolve probleme. Din păcate sau din fericire, trebuie să venim cu dovezi scrise la orice ceea ce solicităm unei instituții. Sunt probleme și legate de străzi, de autorizații de construcții care sunt eliberate mai mult sau mai puțin legale, sunt probleme legate de interesele diferitelor categorii socio-profesionale, inclusiv HoReCa, problemele sunt foarte variate, peste două treimi dintre ele nu se referă la probleme ce țin de prefectură, sunt probleme ce țin de gestionarea altor instituții, dar le centralizăm și le împățim, le trimitem, înștiințăm cetățenii cu privire la ce instituție a ajuns și solicităm, ulterior, și o trimitere de urgență a unui răspuns în condițiile care s-a întârziat analizarea cererii de către instituția respectivă. Această sistare a audiențelor fizice mai are puțin și împlinește un an de zile. Au mai fost cazuri în care oamenii au venit la ușa prefecturii. De exemplu, un tânăr din Moldova de peste Prut, ne-a scris că are o problemă de interes local împreună cu o problemă de interes național, pe care va veni să ne-o prezinte în audiență. Am crezut că este o glumă, dar a doua zi chiar a venit”, a mai precizat prefectul.

Ce se întâmplă cu cinematografele, sălile de fitness

”Tot ce ține de participarea cetățenilor la spectacole într-un spațiu închis, dacă până la 3 la mie vorbeam de un procent de 30% de ocupare, în momentul de față, acestea nu se vor mai putea ține. Principala măsură care ne va afecta va fi această legată de HoReCa. Absolut tot ce însemnă săli de spectacole. Sălile de fitness vor funcționa pe un cadru legat special, acolo unde sunt precizate anumite suprafețe și ele pot funcționa în continuare, inclusiv saloanele de înfrumusețare. Restricțiile de deplasare sunt legate de numărul de persoane, maxim 6 persoane făcând parte din aceeași familie. Și acestă restricție nu are alte motivații decât necesitatea de a reacționa foarte mult între noi, la distanțe foarte reduse, astfel încât să reușim propagarea acestui virus”, a spus Silviu Iulian Coșa.

Mai multe detalii despre subiectele abordate, dar și mesajul prefectului către cetățeni, puteți urmări în materialul video de mai jos:

Video

Liliana IONIȚĂ

miercuri, 3 martie 20213866
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Adevărul despre starea lui Vârciu! Vești crunte: 'Toate analizele pe care le-am făcut...'
mai mult...Interviuri
25 noi 00:10InterviuriLa REPLICA se dă REPLICA: CHIȚAC ar RENUNȚA la PROTOCOLUL de COLABORARE locală cu USR. VIDEO (I)

Între jocurile politice de culise, strategiile pentru preluarea noului Guvern și discuțiile pentru o eventuală...5125

26 noi 00:10InterviuriVergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)6098
27 noi 00:11InterviuriVa CANDIDA Vergil CHIȚAC pentru un nou MANDAT, la Primăria CONSTANȚA? Vezi ce zice! (III)2173
10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4777

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video2213
27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO2212
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....2930

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO1695
26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video1396
6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1701

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI3394
27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video3139
Vremea
14.6°14.6° - 17.1° luni, 29 noiembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 79%
Vânt: 10.2 m/s
Presiune: 993 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 noi 23:59SportFotbal - Liga I: Universitatea Craiova - FCSB 2-3

FCSB a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 3-2 (2-1), duminică seara, în deplasare, într-un meci din...255

29 noi 23:53SportFotbal: Chelsea - Manchester United 1-1, în Premier League

...224

29 noi 23:54SportFotbal: Manchester City - West Ham 2-1, în Premier League

Manchester City este la egalitate de puncte cu liderul Chelsea după ce a învins-o cu 2-1 acasă pe West Ham United,...159

29 noi 23:54SportFotbal - Italia: AC Milan, învinsă cu 3-1 de acasă de Sassuolo

AC Milan a fost învinsă cu 3-1 de Sassuolo, pe San Siro, într-un meci din etapa a 14-a din Serie A, în care Vlad...286

Local
29 noi 23:43LocalBĂRBAT de 27 de ANI, PRINS DROGAT la VOLAN

La data de 27 noiembrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au identificat un...486

29 noi 23:43LocalMinor, PRINS la volanul unui AUTOTURISM

La data de 28 noiembrie a.c., în jurul orei 2.20, patrula mixtă, formată dintr-un polițist din cadrul Secției 2 și...324

29 noi 23:44LocalRAZII în CONSTANȚA: AMENZI pe BANDĂ RULANTĂ!

928

29 noi 23:42LocalÎncă 3 DECESE la Constanţa din cauza COVID-19

Până duminică, 28 noiembrie, 56.275 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...454

29 noi 23:42LocalINCENDIU în apropierea municipiului Tulcea

Detașamentul de Pompieri Tulcea a fost solicitat, duminică, 28 decembrie a.c., în jurul orei 17:10, să intervină...192

29 noi 23:43LocalAproape 47.000 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore

Aproape 47.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate duminică de...191

29 noi 23:44LocalPARFUMURI contrafăcute, descoperite la FRONTIERĂ

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit într-o autoutilitară condusă de cu cetățean bulgar în...314

29 noi 23:44LocalZece cetățeni străini descoperiți de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Varsand și Nădlac II au descoperit zece...192

29 noi 23:44LocalPrimarul Reșit TANER, RAPORT de ACTIVITATE

406

Politică
29 noi 20:23PoliticăNicolae Ciucă: Contextul crizei sanitare ne obligă să luăm măsuri

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, în mesajul de Ziua Bucovinei, la 103 ani de la unirea Bucovinei cu Regatul României,...278

29 noi 20:22PoliticăRafila: Soluţia legislativă privind obligativitatea certificatului COVID la muncă ar trebui adoptată până la finele anului

Soluţia legislativă privind obligativitatea certificatului COVID la locul de muncă ar trebui adoptată până la...521

29 noi 20:22PoliticăRomânia aduce primii bani din PNRR: 15 miliarde de euro intră în țară

359

29 noi 20:24PoliticăBogdan Aurescu, ultimele date despre românii blocați în Africa de Sud

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a anunțat duminică, la Digi24, că în Africa Sud sunt 39 de cetățeni români...235

29 noi 20:24PoliticăAdrian Năstase, avertisment pentru PSD

Adrian Năstase le transmite, duminică, foștilor colegi din PSD un avertisment legat de provocările pe care le vor...474

29 noi 20:23PoliticăFostul principe Nicolae: Am fost ofertat de PSD și PNL

Fostul principe Nicolae a afirmat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, referitor la o eventuală...317

29 noi 20:22PoliticăCoadă la depunerea demisiilor din PNL: o întreagă organizație pleacă din partid

Alianța cu PSD și faptul că Florin Cîțu este noul președinte al liberalilor provoacă haos în partid. Întreaga...775

29 noi 20:21PoliticăEmil Boc: „PSD-PNL sunt ca două echipe rivale care dau totul când joacă pentru națională“

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat vineri că noul guvern PSD-PNL-UDMR trebuie să ducă la capăt...409

29 noi 20:21PoliticăGheorghiță, despre noua variantă de coronavirus: Ne îngrijorează foarte mult potențialul impact

479

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....2930

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...1695

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

1396

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4777

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2213

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2212

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1701

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă, a fost prezent în studioul Replica, miercuri, 27 octombrie. În cadrul...3394

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

3139

Monden
29 noi 00:00Monden'House of Gucci' şi Lady Gaga iau cu asalt cinematografele din Statele Unite

Los Angeles, 26 nov/ Agerpres/ - După debutul său strălucit în cinematografiei cu "A Star is Born" (2018), Lady Gaga...143

29 noi 00:00MondenStephen Sondheim, o legendă a musicalurilor americane, a murit la vârsta de 91 de ani

Compozitorul şi textierul Stephen Sondheim, considerat o legendă a musicalurilor de pe Broadway şi devenit celebru...108

29 noi 00:00MondenUn film despre efectele pandemiei de COVID-19, desemnat cel mai bun lungmetraj la 'Oscarurile Asiei' 2021

105

29 noi 00:00MondenNicole Cherry a născut o fetiță! Prima imagine cu micuța, din maternitate

Bucurie mare în familia cântăreței Nicole Cherry, după ce aceasta a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă....158

29 noi 00:00MondenChinurile Maiei Morgenstern după ce a jucat în Patimile lui Hristos: „Am fost agresată și scuipată“

Maia Morgenstern (59 de ani) a făcut dezvăluiri cutremurătoare pe tema Holocaustului, dar și despre agresiunile...212

29 noi 00:00MondenCântăreaţa Adele, pe primul loc atât în topul single-urilor, cât şi în topul albumelor din Marea Britanie

Cântăreaţa britanică Adele a realiza o performanţă rară, clasându-se simultan pe primul loc atât în topul...100

29 noi 19:25MondenFlorin Oprițescu a MURIT: Actorul avea doar 42 de ani

Florin Opriţescu, cel mai cunoscut actor român care juca în producţii spaniole, a murit. Actorul a murit în cursul...2417

29 noi 18:41MondenCorul Madrigal va susţine în Italia un concert dedicat Zilei Naţionale a României

Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susţine un Concert...154

29 noi 20:19MondenBryan Adams testat pozitiv pentru Covid-19, a doua oară într-o lună

336

Mapamond
29 noi 15:26MapamondObligativitatea purtării măştilor sanitare revine în Danemarca

Guvernul Danemarcei a reintrodus obligativitatea purtării măştilor sanitare începând de luni în contextul...213

29 noi 15:27MapamondFranța trece la măsuri extreme: Carantină pentru cei vaccinați

Oamenii care au intrat în contact cu persoane infectate cu Omicron vor sta în carantină chiar dacă sunt vaccinați,...514

29 noi 15:23MapamondPANICĂ în Europa! Probabilitate mare ca varianta OMICROM de Covid-19 să fie prezentă și în Germania

425

29 noi 19:25MapamondOmicron continuă să se răspândească în lume

Noua variantă de coronavirus Omicron a continuat să se răspândească în întreaga lume duminică, două cazuri...274

29 noi 15:25MapamondÎn fața tulpinii Omicron, Isrelul își închide granițele

Israelul a anunţat sâmbătă că va interzice intrarea tuturor străinilor în ţară şi va reintroduce tehnologia de...674

29 noi 15:24MapamondJoe Biden, avertizat de dr. Anthony Fauci: Varianta Omicron este posibil deja în SUA

Preşedintele american Joe Biden a fost informat despre cele mai recente evoluţii legate de noua variantă a...324

29 noi 15:20MapamondȚara în care 100% din populație a fost vaccinată antiCovid cu cel puțin o doză

Întreaga populaţie din Emiratele Arabe Unite care este eligibilă pentru vaccinare împotriva COVID-19 a primit "cel...460

29 noi 15:18MapamondOlanda: 61 de pasageri veniți din Africa de Sud suspectați că sunt infectați cu noua variantă Omicron

61 de persoane care au aterizat la Amsterdam cu două curse din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid-19,...364

29 noi 15:17MapamondKosovo: Un bărbat înarmat a atacat un autobuz plin de elevi. Doi copii au murit

502

Sănătate
29 noi 15:00SănătatePastila anti-COVID-19 de la Merck este eficientă, dar nu și pentru femeile însărcinate

Pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic Merck este eficientă în tratarea persoanelor infectate cu noul...238

29 noi 15:01SănătateRisc extrem de ridicat ca varianta Omicron să se răspândească în Europa

Riscul este "de la ridicat la foarte ridicat" ca noua variantă de COVID-19, numită Omicron şi detectată iniţial în...612

29 noi 15:02SănătateCoronavirus - Rafila: Românii care vin din sudul Africii vor sta în carantină!

319

29 noi 14:56SănătateConstrucția a trei spitale regionale din România: 'Este șocant, banii au fost virați din 2019'

Europarlamentarul Corina Creţu a declarat că acum, când se negociază programele operaţionale, o prioritate a...480

29 noi 14:57SănătateIată ce diferență face booster-ul în privința imunității naturale

Protecţia oferită de boosterul anti-COVID este mai mare decât „imunitatea naturală”, spun oamenii de ştiinţă...376

29 noi 14:59SănătateCoronavirus - Valul 5 bate la ușă: 'Este cronica unei nenorociri anunţate'

Medicul Mihai Craiu susţine că, în condiţiile în care numărul persoanelor care se vaccinează în România este...386

29 noi 15:04SănătateRafila, despre noua tulpină: „Va ajunge și în România, sigur“

Se știu foarte puține date despre tulpina nouă, descoperită în Africa de Sud, iar România ar putea emite...781

29 noi 15:05SănătateTulpina super-mutantă de coronavirus a primit numele Omicron

Experții OMS au decis vineri că noua variantă de coronavirus secvențiată de cercetătorii din Africa de Sud este o...639

29 noi 15:08SănătateAplicaţia care îţi spune ce conţine fiecare aliment cumpărat, lansată în România

420

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT