REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Prefectul dă de pământ cu primarul de la Băneasa. Vrea să-i anuleze hotărârile consiliului local

Prefectul dă de pământ cu primarul de la Băneasa. Vrea să-i anuleze hotărârile consiliului local

Replica API 12 martie 2015 | 00:06 185

Ion Constantin

Prefectul Ion Constantin, care ne-a anunţat că este detaşat „temporal” la instituţie, se preocupă de „schimbul de mărfi” şi care ne asigură că există şi materiale „de derapante” e viu şi vrea să ia atitudine! Primul război, în care are mari sorţi de izbândă, îl va duce cu Ion Marin, un personaj ieşit din cărţile lui I.L. Caragiale, cocoţat în bananierul numit şi Primăria Băneasa. „Pumnii mei minte nu are”, este sintagma după care se ghidează primarul oraşului Băneasa, potrivit propriilor mărturisiri. Acesta nu a ezitat să-şi etaleze capacităţile prin care face ceea ce vrea în consiliul local şi, joi, 26 februarie a.c., a reuşit să forţeze un proiect de hotărâre prin care se solicita excluderea consilierului Eleonor Blăgan. „Ghimpe” mai vechi pentru Ion Marin, Blăgan s-a prezentat la şedinţă cu avocatul, care s-a străduit din răsputeri să îi explice în limba română primarului că nu ai cum să excluzi un consilier în baza unei hotărâri care nu există. Mai exact, Ion Marin s-a bazat pe hotărârea de excludere, din iulie 2014, a lui Blăgan din UNPR, hotărâre tratată de instanţele judecătoreşti drept inexistentă! Asta nu l-a deranjat deloc pe Ion Marin, care a reuşit să-l excludă din consiliu pe mai vechiul său rival. Demersul era necesar pentru adoptarea proiectului de buget al oraşului Băneasa. În locul lui Blăgan, a fost aleasă Mariana Mitea, potrivit celui de-al doilea proiect de hotărâre. Veşti proaste sosite joi pentru Ion Marin. Instituţia prefectului a luat act de isprăvile de la Băneasa şi a dat de pământ cu primarul, arătând că procedurile pentru ambele proiecte de hotărâre, cea de demitere a lui Blăgan şi cea de alegere a lui Mitea, au fost nelegale. „Reiese în mod evident faptul că autoritatea locală a avut la cunoştinţă că numitul Blagan Eleonor şi-a schimbat calitatea de membru al unui partid politic încă de la data de 16.10.2014 şi prin urmare Adresa nr. 7/24.07.2014 emisă de UNPR - Organizaţia Judeţeană Constanţa nu putea sta la baza adoptării HCL nr. 1/26.02.2015 de către Consiliul Local Băneasa.

În ceea ce priveşte HCL nr. 2/26.02.2015 privind validarea mandatului de consilier local şi numirea în comisia de specialitate a Consiliului local, fiind un act subsecvent HCL nr. 1/26.02.2015, este de asemenea nelegală”, se arată în adresa emisă redacţiei de către Instituţia Prefectului, prin care reprezentantul Guvernului în teritoriu, Ion Constantin, va acţiona în instanţă în contradictoriu cu consiliul local Băneasa, la Tribunalul Constanţa.

Detaliul „scăpat” Instituției Prefectului în adresa emisă redacției se referă la proiectul privind bugetul de venituri și cheltuieli al orașului Băneasa, votat și adoptat în ședința trecută. Acesta a fost votat de consilierul Mitea, care, potrivit Prefecturii, prezența și votul său au fost nelegale, ceea ce face nul și proiectul de buget. Dar, acest aspect într-un nou circ care va demara la Băneasa.

„Prefectul nu a precizat nimic de proiectul de buget. Vom acționa în instanță separat și în acest sens”, a spus Blăgan, pentru Replica.

Reamintim că, în apărarea sa și în dispută cu consilierul Paul Coliș, care îi spunea în ședința de luna trecută că nu se poate trece peste o hotărâre judecătorească, primarul s-a dat în stambă: „Da, anulează Ion Marin, că Ion Marin are mușchi!”, a spus primarul Ion Marin.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218