rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

PREFECTUL George NICULESCU: Am primit AMENINȚĂRI și MESAJE la adresa mea și a copiilor mei!

La sfârșitul anului trecut, a acceptat cea mai mare provocare din viața lui: aceea de a reprezenta Guvernul la nivelul județului Constanța. Și nu a fost ușor, fiind nevoit să gestioneze situația pandemică, dar și organizarea procesului electoral în contextul actual. Vorbim despre prefectul George Niculescu, un om care s-a aflat, pentru prima dată, în situația de a lucra pentru stat, un fost liberal care și-a lăsat funcția de consilier județean pentru a spune ”DA” noii provocări. Și s-a dovedit a fi o decizie bună, spune George Niculescu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a acordat un interviu ziarului Replica în cadrul căruia a vorbit, printre altele, despre modul în care a gestionat pandemia de coronavirus, încă de la debutul ei, dar a dezvăluit și ce ne așteaptă de acum încolo. Niculescu a atras atenția că este foarte important să nu ne relaxăm pentru că, este foarte probabil ca, în câteva zile, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să ia măsuridrastice cu privire la Constanța.

Prefectul George Niculescu a depus jurământul pe 30 decembrie 2019 , iar perioada de acomodare a fost destul de scurtă. Cum a dat piept cu situația pandemică, ce măsuri imediate a luat și cum a gestionat problema, la nivel local, povestește chiar el.

”Am depus jurământul pe 30 decembrie și am intrat direct în problema pandemiei. O pandemie care nu avea cum să ocolească nici România, nici județul Constanța. Cine a ales la început să trateze cu superficialitate această problemă, din punctul meu de vedere, a greșit. Am considerat că trebuie tratată cu toată responsabilitatea și am încercat să ne pregătim cât mai repede posibil. De la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie am început nenumărate întâlniri cu managerii din sistemul sanitar, să avem timp să ne pregătim pentru ceea ce urma. Pentru că semnalele erau clare că această pandemie nu va ocoli județul Constanța. Am avut primul caz de coronavirus pe 11 martie iar de atunci lucrurile au început să evolueze. Am intrat în stare de urgență timp de două luni, au fost situații atipice. Sunt primul prefect care a trebuie să gestioneze așa ceva”, a declarat prefectul George Niculescu.

Niculescu: Îi felicit pe medici și pe ambulanțieri!

”Am aflat că unii manageri de spitale erau mai bine pregătiți decât ceilalți, am încercat să îi fac pe toți să înțeleagă că fără o pregătire temeinică vom avea cu toții de suferit, că sănătatea și actul medical pe care-l prestează trebuie să fie unul ridicat. Medicii au trecut printr-o perioadă dificilă și nimeni nu cred că era pregătit pentru acest maraton. Îi felicit pe medici, pe ambulanțieri, pe toți cei din sistemul sanitar pentru că, în continuare, fac tot posibilul să-i trateze pe pacienți”, a completat fostul liberal.

Au fost și momente în care pandemia s-a politizat, adversarii politici cerându-i demisia pentru că și-ar fi asumat riscul transformării municipiului într-un focar, odată cu repatrierea românilor în hotelurile de pe litoral. ”Am avut și celebrele avioane cu repatriații. Din păcate, suferința unor români a fost folosită de unii politicieni iresponsabili, în încercarea de a manipula și a câștiga electoral, în vederea alegerilor care urmau să aibă loc. Lucrurile nu au stat așa cum au fost prezentate. Constanța nu a devenit un focar de coronavirus din cauza românilor carantinați în județ. 605 persoane au fost, nu 1500 cum s-a vehiculat. Nu au ieșit din centrele de carantinare, nu a existat contact direct cu populația, erau păzite. Am fost acolo, am verificat măsurile de protecție, nu am stat într-un birou, izolat, citind rapoarte trimise din teren. Mi s-a cerut demisia de către acei politicieni iresponsabili. Demisia, în momentul acela de criză, ar fi fost o fugă de responsabilitate. Mi-am asumat acest mandat cu bune și cu rele, am hotărât să nu fac acest lucru. Dar, ce ar fi rezolvat demisia mea: nu am mai fi avut cazuri de îmbolnăviri în județul Constanța, infectări? Dacă ar fi rezolvat măcar o problemă, mi-aș fi dat-o.”, a dezvăluit reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Mesaje indecente, ameninţări şi presiuni

A primit chiar și amenințări și mesaje obscene la adresa sa și a familiei sale, însă Niculescu nu a dat curs atacurile gestionând această situație la fel de profesional. ”Am primit amenințări, lume care probabil a căzut în plasa acestor manipulări, a hotărât să se exteriorizeze la adresa mea și a familiei mele într-un mod nu tocmai civilizat. Nu pot să reproduc conținutul mesajelor, nu pot să reproduc mesajele primite la adresa mea, a copiilor mei.

Cum s-a încheiat sezonul estival, din punct de vedere pandemic!

În județul Constanța a explodat numărul infectărilor. În Mangalia și Cumpăna a fost depășita rata de incidență de 1,5 la mia de locuitori. Municipiul Constanța se apropie de acest prag, existând riscul să se închidă, și aici, restaurantele și cafenelele.

”Am fost priviți ca un posibil focar, oamenii se așteptau ca rata de infectare și transmisie în Constanța să crească. În perioada sezonului estival am avut rezultate foarte bune în menținerea unui nivel scăzut de infectare. În săptămâna 22-28 iunie am avut 62 cazuri într-o săptămână. Județul Argeș înregistra aproape 90 de cazuri pe zi și nu era județ turistic. În săptămâna 13-19 iulie, în mijlocul sezonului, am avut 82 de cazuri. Județe precum Mehedinți, Caraș aveau numărul acesta de îmbolnăviri pe zi. Iar în săptămâna 10-16 august, de Sânta Maria, am avut 164 de cazuri pe săptămână. Înseamnă două zile în județul Brașov”, a spus Niculescu.

Dar ce ne așteaptă de acum încolo?!

Din păcate, în ultimele săptămâni înregistrăm un număr ridicat de cazuri. În săptămâna 28 septembrie-4 octombrie s-au semnalat 421 infectări. Sunt foarte multe, spune prefectul. ”Înțeleg faptul că oamenii s-au plictisit, înțeleg faptul că oamenii s-au relaxat, că-și doresc să revină la viețile normale, că au obosit, dar nu este momentul să ne relaxăm. ”În momentul de față, la Constanța rata de incidență e ridicată. Nu este decât o chestiune de câteva zile până când CJSU va analiza posibilitatea restricționării activităților de preparare, comercializare a băuturilor alcoolice, a produselor alimentare în spații închise, așa cum sunt ele definite în hotărârea CJSU”, avertizează prefectul.

Multe focare provin din instituțiile publice, agenții economici trag ponoasele

Sectorul HORECA, în sezonul estival, a fost sub lupă și s-a dovedit, în sezon, hotelurile nu au devenit focare de infecție. Agenții economici au înțeles că singura modalitate de a-și continua activitatea este de a respecta regulile și au transformat hotelurile în unități sanitare. Numai că tot ei au de suferit, dacă se depășește rata de 15,5. Aspect cu care nu este de acord Niculescu. ”Personal, consider incorectă măsura restricționării activității pentru agenții economici, atâta timp cât rata de incidență este crescută din cauza infectărilor în instituțiile publice. Focarele care sunt în instituții afectează rata de incidență. Iar când această rată va trece de 1,5, măsurile împotriva cui se îndreaptă? Împotriva agenților economici. Aici, văd puțin incorectă măsura dar, dacă se va impune, o vom lua cu toată fermitatea”, a spus el.

Referitor la paturile din ATI, prefectul ne-a liniștit: din totalul de 31 de paturi, 10 la Spitalul de Boli Infecțioase, 15 la Medgidia, 6 la spitalul de la Mangalia, doar 15 sunt ocupate.

Cum comentează rezultatul alegerilor!

Și, pentru că a fost membru PNL, nu ne-am putut abține și l-am întrebat pe prefect cum comentează rezultatul alegerilor. Niculescu a preferat să rămână echidistant, din poziția de prefect, și nu și-a exprimat poziția cu privire la echipa câștigătoare a alegerilor din 27 septembrie. ”Mi-e greu să fac aprecieri. Am făcut parte din echipa PNL, am fost consilier județean. M-am ferit în această perioadă să fac aprecieri cu privire la preferințele mele politice să nu dau ocazia adversarilor, indiferent de natura lor politică sau administrativă, să spună că prefectul intervine în vreun fel în procesul electoral, altfel decât în a-l pregăti. Am ales să fiu echidistant, pentru că așa mi se pare corect. Din postura de prefect, nu sunt membrul niciunui partid politic. Firesc și corect este să tratez tot spectrul politic cu aceeași corectitudine. Fiecare are afinități, apreciază mai mult sau mai puțin anumite doctrine dar lucrurile acestea le fac personal, pentru mine, și nu le fac public, din postura de prefect”, a dezvăluit fostul consilier județean PNL.

Dă Niculescu Instituția Prefectului pe Parlament?!

”În momentul de față, sunt prefectul județului Constanța, toată atenția mea este îndreptată 100% înspre această poziție. Dacă foștii colegi din PNL îmi vor face, oficial, o propunere în acest sens, o decizie voi lua doar după ce voi sta de vorbă cu familia mea. O astfel de decizie îți marchează viața, îți schimbă cursul vieții. O decizie importantă o iau după ce mă consult cu familia”, a conchis prefectul George Niculescu.

Prefectul George Niculescu a vorbit și despre modul în care s-au organizat alegerile, însă mai multe detalii despre acest subiect, dar și în ce stadiu sunt pregătirile pentru validarea aleșilor locali puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos. Tot în materialul VIDEO puteți urmări și sfaturile lui Niculescu, în calitate de fost consilier județean, pentru ”boboci”.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 10 octombrie 20203496
mai mult...Interviuri
3 oct 00:13InterviuriCristian CÎRJALIU, primarul din AGIGEA: Structurile INTERLOPE din Km 5 au VRUT să PUNĂ MÂNA pe comuna Agigea!

Cristian Cîrjaliu a câștigat al patrulea mandat la PrimăriaAgigea, din partea PSD. O campanie atipică,...7665

8 oct 00:22InterviuriConsilierul local PNL, Mihaela Andrei: Constănţenii au CÂŞTIGAT aceste ALEGERI2973
20 sep 16:50InterviuriConsilierul local PNL, Marius TULICĂ: Vom pune umărul cu toții la întinerirea și creșterea orașului2196
3 sep 16:52InterviuriMihai Lupu are încredere că va câștiga Consiliul Județean Constanța

Mihai Lupu este candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța. Este convins că va câștiga alegerile și spune că...1680

9 oct 00:09InterviuriINTERVIU cu Ionuţ RUSU, VIITORUL VICEPRIMAR al Constanței! VIDEO7931
6 oct 00:11InterviuriIon Adrian ROŞU, primarul din Fântânele: Vreau să văd locuitori zâmbitori, comunicativi și sinceri! VIDEO2656
3 oct 00:13InterviuriHoria Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

HoriaConstantinescu a candidat din partea PPU-SL la Primăria Constanța, însă nu a reușit să obțină decât 4 800...7321

2 oct 00:14InterviuriFlorin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii2978
2 oct 00:14InterviuriLa Kogălniceanu, Ancuţa Belu are MAJORITATE în Consiliul LOCAL! Video2846
2 oct 00:14InterviuriDeşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

Constanța a votat pentru schimbare și a optat pentru Vergil Chițac și Stelian Ion, care au obținut 28,48%,...2480

1 oct 00:07InterviuriVasile Delicoti vrea să facă din POARTA ALBĂ o comună MODEL3017
22 sep 12:50InterviuriRăzvan Filipescu își ACUZĂ CONTRACANDIDAȚII de IPOCRIZIE! Video957
Vremea
9.8°9.8° - 13.2° marţi, 20 octombrie 2020
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 2.43 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 oct 00:00SportCS Mioveni - Universitatea Cluj 0-1. Negrean aduce trei puncte pentru ardeleni cu o execuție superbă

Universitatea Cluj a câștigat pe terenul celor de la CS Mioveni, scor 0-1, și rămâne neînvinsă cu Costel Enache...148

27 oct 00:00SportTottenham, victorie la limită pe terenul lui Burnley: 1-0!

Tottenham s-a impus la limită pe terenul lui Burnley, scor 1-0, în etapa a 6-a din Premier League. Heung-min Son a...166

27 oct 00:00SportFCSB a făcut spectacol cu Hermannstadt, scor 5-0

FCSB a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (4-0), echipa FC Hermannstadt, în ultimul meci al etapei a...176

27 oct 00:00SportCostel Gâlcă, lider cu Vejle BK în Danemarca

Nou-promovata Vejle BK, antrenată de românul Costel Gâlcă, este liderul clasamentului campionatului de fotbal al...176

Local
27 oct 23:40LocalAnunț de la Primărie cu privire la ajutoarele de încălzire

Primăria Municipiului Constanța reamintește că se pot depune documentele necesare acordării ajutorului pentru...708

27 oct 23:38LocalSistem RPAS furnizat de EMSA pentru supravegherea zonei de coastă de la Marea Neagră

Poliția de Frontieră Română folosește sistemul RPAS (Remotely Piloted Aircraft System), un sistem de pilotare de la...476

27 oct 23:38LocalRAZII ale POLIȚIȘTILOR în județul Constanța

529

27 oct 23:39LocalMeteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarea perioadă

După o perioadă de câteva zile în cursul acestei săptămâni, când valorile termice vor fi mai ridicate decât în...657

27 oct 23:40LocalCOVID-19: Încă TREI DECESE înregistrate la CONSTANȚA

Până luni, 26 decembrie a.c., 6.470 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. La Constanța au...1119

27 oct 23:39LocalFurtună în Portul Midia. Video!

Furtuna puternică a făcut ravagii în întreg județul Constanța. Furtună a fost și pe mare. De exemplu, în portul...569

27 oct 23:37LocalTânăr REȚINUT după ce a furat dintr-o BIJUTERIE

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din...493

27 oct 23:37LocalTezele ar putea dispărea în anul școlar 2020-2021

Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că se ia în calcul varianta ca în acest an școlar să se renunțe la...544

27 oct 23:37LocalPrefectul Silviu Coşa, prezent la constituirea Consiliului Local Hârşova

558

Politică
27 oct 20:33PoliticăTomac: Mesajul transmis de Ciolacu - unul foarte prost

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, afirmă că PSD transmite un mesaj ''foarte prost'', după ce Marcel Ciolacu a fost...183

27 oct 00:00PoliticăGrindeanu: PNL ascunde măriri de taxe şi impozite, dar şi un posibil acord cu FMI

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că Guvernul Orban "se fereşte" să prezinte proiectul de buget...184

27 oct 00:00PoliticăOrban: Cei care practică jogging în aer liber - exceptaţi de la portul măştii

165

Interviuri
6 oct 00:11InterviuriIon Adrian ROŞU, primarul din Fântânele: Vreau să văd locuitori zâmbitori, comunicativi și sinceri! VIDEO

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, care a câștigat alegerile locale din 27 septembrie, din partea PNL, a...2656

3 oct 00:13InterviuriHoria Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

HoriaConstantinescu a candidat din partea PPU-SL la Primăria Constanța, însă nu a reușit să obțină decât 4 800...7321

2 oct 00:14InterviuriFlorin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii

2978

2 oct 00:14InterviuriLa Kogălniceanu, Ancuţa Belu are MAJORITATE în Consiliul LOCAL! Video

Ancuța Belu,primarul din Mihail Kogălniceanu, câștigătoarea unui nou mandat la alegerile din 27 septembrie, a...2846

2 oct 00:14InterviuriDeşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

Constanța a votat pentru schimbare și a optat pentru Vergil Chițac și Stelian Ion, care au obținut 28,48%,...2480

1 oct 00:07InterviuriVasile Delicoti vrea să facă din POARTA ALBĂ o comună MODEL

3017

Monden
27 oct 00:00MondenHugh Grant, foarte sever cu cei 5 copii! Actorul a dezvăluit de ce

Actorul Hugh Grant a dezvăluit, recent, într-o emisiune de televiziune, că este foarte sever cu cei 5 copii. Nu...164

27 oct 00:00MondenFilmul „Honest Thief“, pe primul loc în box-office-ul nord-american pentru al doilea weekend consecutiv

Thrillerul de acţiune "Honest Thief", produs de compania Open Road Films, s-a menţinut pentru al doilea weekend...169

27 oct 00:00MondenConcursul Eurovision 2021 va avea loc în luna mai sub sloganul „Open Up“ ales în 2020

164

27 oct 00:00MondenȘoferul care i-a lovit mașina Oanei Zăvoranu e disperat: "Va rămâne fără pâine dacă îi suspendă permisul!"

Mașina Oanei Zăvoranu a fost accidentată în fața locuinței de un șofer care livra mâncare în vecini, însă a...195

27 oct 00:00MondenCardi B, scandal cu poliția. Și-a apărat soțul cu care e în divorț

Cardi B a făcut scandal cu poliția sâmbătă. Cântăreața a urlat la polițiști să-l elibereze pe soțul Offset,...188

27 oct 00:00MondenAlec Baldwin are cinci copii până în șapte ani. E haos la el acasă

E haos în casa lui! De când a devenit tată din nou, Alec Baldwin are parte de o viaţă extrem de agitată. Cei cinci...185

27 oct 19:19MondenO mini-ediţie simbolică a Festivalului de Film de la Cannes debutează marţi în Franţa

Festivalul de Film de la Cannes, anulat în primăvară din cauza crizei sanitare, va organiza începând de marţi o...168

27 oct 00:00MondenThe Weeknd şi Roddy Ricch au primit cele mai multe nominalizări la American Music Awards 2020

Cântăreţul canadian The Weeknd şi rapperul american debutant Roddy Ricch au primit luni cele mai multe nominalizări...175

27 oct 19:16MondenBlackpink, prima trupă feminină de K-Pop care vinde peste 1 milion de albume în întreaga lume

165

Mapamond
27 oct 00:00MapamondCoronavirus: China raportează o creştere a numărului de cazuri asimptomatice de COVID-19

China a raportat cel mai mare număr de cazuri asimptomatice de COVID-19 din ultimele aproximativ şapte luni, în urma...176

27 oct 00:00MapamondCoronavirus: Israelul va începe primele teste clinice ale potenţialului său vaccin anti-COVID-19

Israelul va începe la 1 noiembrie primele teste clinice ale unui vaccin inovator împotriva noului coronavirus, au...161

27 oct 00:00MapamondManifestaţii contra interdicţiei avortului au avut loc duminică în numeroase oraşe poloneze

161

27 oct 00:00MapamondQatar: Femei examinate medical cu forţa la aeroportul din Doha, după găsirea unui bebeluş abandonat

Mai multe femei din rândul pasagerilor au fost supuse unui examen medical pe aeroportul capitalei Qatarului, Doha, unde...179

27 oct 18:37MapamondEchipajul unui petrolier, ameninţat de pasageri clandestini în sudul Marii Britanii

Pasageri clandestini urcaţi la bordul unui petrolier aflat în largul coastelor sudice ale Marii Britanii au ameninţat...686

27 oct 18:34MapamondRecord de cazuri de COVID-19 în Italia. Purtătorii de cuvânt ai preşedintelui şi premierului, infectați

602

Sănătate
27 oct 18:03SănătateMăști naturale pentru păr pe care le poți face acasă

Păr despicat, uscat, lipsit de volum? Multe femei se confruntă cu aceste probleme și caută printre produsele scumpe...170

27 oct 00:00SănătateMaceratul de gălbenele: cum și de ce să-l folosești

Uleiul de gălbenele (Calendula officinalis) sau, mai precis, maceratul uleios fabricat din aceste flori, este util ca...167

27 oct 00:00SănătateMetode de epilare: avantaje și dezavantaje

166

27 oct 00:00SănătateSoluții eficiente pentru porii dilatați, pustule și roșeață

Multe persoane se confruntă cu probleme ale pielii, printre care porii dilatați, pustulele și roșeața. Cum pot fi...182

27 oct 00:00SănătateMicropigmentarea sprâncenelor - la ce riscuri te expune și cum te poți proteja

Femeile cu sprâncene foarte subțiri sau nedefinite pot apela la micropigmentare pentru a obține formă mult visată a...179

27 oct 00:00SănătateAi pete hepatice pe piele? Iată ce trebuie să știi

Petele hepatice sau petele de la ficat, cum sunt adesea numite, sunt, în realitate, pete hiperpigmentare cauzate de...184

27 oct 00:00SănătateUnghiile false - o idee bună sau un pericol pentru sănătate?

Ai unghiile crăpate sau obișnuiești să le rozi și plănuiești să-ți aplici unghii false, ca să ai o manichiură...178

27 oct 00:00SănătateCicatricile post-acnee - cum scăpăm de ele?

Acneea este cunoscută ca o afecţiune ce produce disconfort atât fizic, cât şi psihic, atât din cauza aspectului...152

27 oct 00:00SănătateIngredientele din cremele anticelulitice care chiar funcționează

147

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT