rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

PREFECTUL George NICULESCU: Am primit AMENINȚĂRI și MESAJE la adresa mea și a copiilor mei!

La sfârșitul anului trecut, a acceptat cea mai mare provocare din viața lui: aceea de a reprezenta Guvernul la nivelul județului Constanța. Și nu a fost ușor, fiind nevoit să gestioneze situația pandemică, dar și organizarea procesului electoral în contextul actual. Vorbim despre prefectul George Niculescu, un om care s-a aflat, pentru prima dată, în situația de a lucra pentru stat, un fost liberal care și-a lăsat funcția de consilier județean pentru a spune ”DA” noii provocări. Și s-a dovedit a fi o decizie bună, spune George Niculescu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a acordat un interviu ziarului Replica în cadrul căruia a vorbit, printre altele, despre modul în care a gestionat pandemia de coronavirus, încă de la debutul ei, dar a dezvăluit și ce ne așteaptă de acum încolo. Niculescu a atras atenția că este foarte important să nu ne relaxăm pentru că, este foarte probabil ca, în câteva zile, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să ia măsuridrastice cu privire la Constanța.

Prefectul George Niculescu a depus jurământul pe 30 decembrie 2019 , iar perioada de acomodare a fost destul de scurtă. Cum a dat piept cu situația pandemică, ce măsuri imediate a luat și cum a gestionat problema, la nivel local, povestește chiar el.

”Am depus jurământul pe 30 decembrie și am intrat direct în problema pandemiei. O pandemie care nu avea cum să ocolească nici România, nici județul Constanța. Cine a ales la început să trateze cu superficialitate această problemă, din punctul meu de vedere, a greșit. Am considerat că trebuie tratată cu toată responsabilitatea și am încercat să ne pregătim cât mai repede posibil. De la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie am început nenumărate întâlniri cu managerii din sistemul sanitar, să avem timp să ne pregătim pentru ceea ce urma. Pentru că semnalele erau clare că această pandemie nu va ocoli județul Constanța. Am avut primul caz de coronavirus pe 11 martie iar de atunci lucrurile au început să evolueze. Am intrat în stare de urgență timp de două luni, au fost situații atipice. Sunt primul prefect care a trebuie să gestioneze așa ceva”, a declarat prefectul George Niculescu.

Niculescu: Îi felicit pe medici și pe ambulanțieri!

”Am aflat că unii manageri de spitale erau mai bine pregătiți decât ceilalți, am încercat să îi fac pe toți să înțeleagă că fără o pregătire temeinică vom avea cu toții de suferit, că sănătatea și actul medical pe care-l prestează trebuie să fie unul ridicat. Medicii au trecut printr-o perioadă dificilă și nimeni nu cred că era pregătit pentru acest maraton. Îi felicit pe medici, pe ambulanțieri, pe toți cei din sistemul sanitar pentru că, în continuare, fac tot posibilul să-i trateze pe pacienți”, a completat fostul liberal.

Au fost și momente în care pandemia s-a politizat, adversarii politici cerându-i demisia pentru că și-ar fi asumat riscul transformării municipiului într-un focar, odată cu repatrierea românilor în hotelurile de pe litoral. ”Am avut și celebrele avioane cu repatriații. Din păcate, suferința unor români a fost folosită de unii politicieni iresponsabili, în încercarea de a manipula și a câștiga electoral, în vederea alegerilor care urmau să aibă loc. Lucrurile nu au stat așa cum au fost prezentate. Constanța nu a devenit un focar de coronavirus din cauza românilor carantinați în județ. 605 persoane au fost, nu 1500 cum s-a vehiculat. Nu au ieșit din centrele de carantinare, nu a existat contact direct cu populația, erau păzite. Am fost acolo, am verificat măsurile de protecție, nu am stat într-un birou, izolat, citind rapoarte trimise din teren. Mi s-a cerut demisia de către acei politicieni iresponsabili. Demisia, în momentul acela de criză, ar fi fost o fugă de responsabilitate. Mi-am asumat acest mandat cu bune și cu rele, am hotărât să nu fac acest lucru. Dar, ce ar fi rezolvat demisia mea: nu am mai fi avut cazuri de îmbolnăviri în județul Constanța, infectări? Dacă ar fi rezolvat măcar o problemă, mi-aș fi dat-o.”, a dezvăluit reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Mesaje indecente, ameninţări şi presiuni

A primit chiar și amenințări și mesaje obscene la adresa sa și a familiei sale, însă Niculescu nu a dat curs atacurile gestionând această situație la fel de profesional. ”Am primit amenințări, lume care probabil a căzut în plasa acestor manipulări, a hotărât să se exteriorizeze la adresa mea și a familiei mele într-un mod nu tocmai civilizat. Nu pot să reproduc conținutul mesajelor, nu pot să reproduc mesajele primite la adresa mea, a copiilor mei.

Cum s-a încheiat sezonul estival, din punct de vedere pandemic!

În județul Constanța a explodat numărul infectărilor. În Mangalia și Cumpăna a fost depășita rata de incidență de 1,5 la mia de locuitori. Municipiul Constanța se apropie de acest prag, existând riscul să se închidă, și aici, restaurantele și cafenelele.

”Am fost priviți ca un posibil focar, oamenii se așteptau ca rata de infectare și transmisie în Constanța să crească. În perioada sezonului estival am avut rezultate foarte bune în menținerea unui nivel scăzut de infectare. În săptămâna 22-28 iunie am avut 62 cazuri într-o săptămână. Județul Argeș înregistra aproape 90 de cazuri pe zi și nu era județ turistic. În săptămâna 13-19 iulie, în mijlocul sezonului, am avut 82 de cazuri. Județe precum Mehedinți, Caraș aveau numărul acesta de îmbolnăviri pe zi. Iar în săptămâna 10-16 august, de Sânta Maria, am avut 164 de cazuri pe săptămână. Înseamnă două zile în județul Brașov”, a spus Niculescu.

Dar ce ne așteaptă de acum încolo?!

Din păcate, în ultimele săptămâni înregistrăm un număr ridicat de cazuri. În săptămâna 28 septembrie-4 octombrie s-au semnalat 421 infectări. Sunt foarte multe, spune prefectul. ”Înțeleg faptul că oamenii s-au plictisit, înțeleg faptul că oamenii s-au relaxat, că-și doresc să revină la viețile normale, că au obosit, dar nu este momentul să ne relaxăm. ”În momentul de față, la Constanța rata de incidență e ridicată. Nu este decât o chestiune de câteva zile până când CJSU va analiza posibilitatea restricționării activităților de preparare, comercializare a băuturilor alcoolice, a produselor alimentare în spații închise, așa cum sunt ele definite în hotărârea CJSU”, avertizează prefectul.

Multe focare provin din instituțiile publice, agenții economici trag ponoasele

Sectorul HORECA, în sezonul estival, a fost sub lupă și s-a dovedit, în sezon, hotelurile nu au devenit focare de infecție. Agenții economici au înțeles că singura modalitate de a-și continua activitatea este de a respecta regulile și au transformat hotelurile în unități sanitare. Numai că tot ei au de suferit, dacă se depășește rata de 15,5. Aspect cu care nu este de acord Niculescu. ”Personal, consider incorectă măsura restricționării activității pentru agenții economici, atâta timp cât rata de incidență este crescută din cauza infectărilor în instituțiile publice. Focarele care sunt în instituții afectează rata de incidență. Iar când această rată va trece de 1,5, măsurile împotriva cui se îndreaptă? Împotriva agenților economici. Aici, văd puțin incorectă măsura dar, dacă se va impune, o vom lua cu toată fermitatea”, a spus el.

Referitor la paturile din ATI, prefectul ne-a liniștit: din totalul de 31 de paturi, 10 la Spitalul de Boli Infecțioase, 15 la Medgidia, 6 la spitalul de la Mangalia, doar 15 sunt ocupate.

Cum comentează rezultatul alegerilor!

Și, pentru că a fost membru PNL, nu ne-am putut abține și l-am întrebat pe prefect cum comentează rezultatul alegerilor. Niculescu a preferat să rămână echidistant, din poziția de prefect, și nu și-a exprimat poziția cu privire la echipa câștigătoare a alegerilor din 27 septembrie. ”Mi-e greu să fac aprecieri. Am făcut parte din echipa PNL, am fost consilier județean. M-am ferit în această perioadă să fac aprecieri cu privire la preferințele mele politice să nu dau ocazia adversarilor, indiferent de natura lor politică sau administrativă, să spună că prefectul intervine în vreun fel în procesul electoral, altfel decât în a-l pregăti. Am ales să fiu echidistant, pentru că așa mi se pare corect. Din postura de prefect, nu sunt membrul niciunui partid politic. Firesc și corect este să tratez tot spectrul politic cu aceeași corectitudine. Fiecare are afinități, apreciază mai mult sau mai puțin anumite doctrine dar lucrurile acestea le fac personal, pentru mine, și nu le fac public, din postura de prefect”, a dezvăluit fostul consilier județean PNL.

Dă Niculescu Instituția Prefectului pe Parlament?!

”În momentul de față, sunt prefectul județului Constanța, toată atenția mea este îndreptată 100% înspre această poziție. Dacă foștii colegi din PNL îmi vor face, oficial, o propunere în acest sens, o decizie voi lua doar după ce voi sta de vorbă cu familia mea. O astfel de decizie îți marchează viața, îți schimbă cursul vieții. O decizie importantă o iau după ce mă consult cu familia”, a conchis prefectul George Niculescu.

Prefectul George Niculescu a vorbit și despre modul în care s-au organizat alegerile, însă mai multe detalii despre acest subiect, dar și în ce stadiu sunt pregătirile pentru validarea aleșilor locali puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos. Tot în materialul VIDEO puteți urmări și sfaturile lui Niculescu, în calitate de fost consilier județean, pentru ”boboci”.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 10 octombrie 20205450
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
GANDUL.RO
Mărturii ȘOCANTE de pe patul de spital! Ce se întâmplă acum cu Viorica de la Clejani
mai mult...Interviuri
16 sep 00:05InterviuriGheorghe HALEȚ: NU există niciun PARLAMENTAR care să se LUPTE pentru Constanța

Gheorghe Haleț, omul de televiziune și cultură, cu o vastă experiență în politică, a revenit în studioul...3773

4 sep 00:05InterviuriViceprimarul Ionuț RUSU: Aș fi un IPOCRIT să spun că nu am făcut și GREȘELI. VIDEO1323
10 sep 05:16InterviuriNicu LASCU, TSD: nu AMENINȚĂM cu MOȚIUNEA; când va fi pregătită, o vom DEPUNE! Video1223
18 sep 00:18InterviuriAdriana CÂMPEANU vrea mai mulți PSIHOLOGI în ȘCOLI

Adriana Câmpeanu, directorul executiv al Direcției Medico-Sociale din cadrul DGAS Constanța se află de trei luni la...1304

17 sep 00:20InterviuriViorel IONESCU își dorește statutul de STAȚIUNE BALNEARĂ pentru HÂRȘOVA! Video2038
9 sep 23:12InterviuriMircea DOBRE: Mă uit ca la BÂLCI! Ar trebui să le fie RUȘINE! Video1153
8 sep 23:16InterviuriMihai LUPU: M-a JIGNIT argumentul USR legat de faptul că nu dau bani BARONILOR locali ca să-i FURE

Fierbe coaliția de guvernare de câteva zile, se fac jocuri politice, alianțe, strategii, unii pentru a-l scoate din...2085

4 sep 00:05InterviuriCARAGHEORGHE: REVOCAREA lui Stelian Ion este legată de organizarea concursurilor pentru șefia marilor PARCHETE1107
24 aug 00:08InterviuriDoinița RADU, șefa ANAF CONSTANȚA: Chiar dacă s-a mers pe plată VOLUNTARĂ, contribuabilii au ACHITAT! Video11280
11 sep 05:19InterviuriCONSTANTINESCU: Actuala administrație vrea să REAȘEZE MAMAIA în TOPUL stațiunilor turistice. VIDEO

Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța a fost...4037

10 sep 00:03InterviuriPREFECTUL COȘA: Se vor impune noi RESTRICȚII de CIRCULAȚIE, iar PROGRAMUL MALL-urilor va fi REDUS, dacă... VIDEO!11065
20 aug 00:13InterviuriAlexandra DOICESCU, singura candidată din CONSTANȚA care a AJUNS în SEMIFINALA Miss UNIVERS România!5250
Vremea
21.4°20.1° - 21.4° luni, 20 septembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 73%
Vânt: 6.86 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/498121961110
5/4018213120216
joker233387159
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 sep 00:00SportErling Haaland, de neoprit - A marcat două goluri în Borussia Dortmund vs Union Berlin 4-2

Norvegianul Erling Haaland a reuşit o "dublă" pentru Borussia Dortmund, care a învins pe teren propriu, cu scorul de...174

20 sep 00:00SportRăzvan Marin, pasă de gol minunată în Lazio vs Cagliari 2-2

Răzvan Marin, fotbalistul echipei Cagliari, a oferit o pasă minunată de gol, duminică seară, în meciul terminat la...213

20 sep 23:34SportFotbal - Liga I: Dinamo Bucureşti - FC Botoşani 1-2

FC Botoşani a învins-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 2-1 (2-0), duminică seara, pe Stadionul Dinamo din...252

20 sep 23:34SportGimnastică aerobică: România a cucerit patru medalii la Campionatele Europene de la Pesaro

Sportivii români au cucerit, duminică, patru medalii, una de aur, una de argint şi două de bronz, la Campionatele...227

Local
20 sep 23:12LocalCOVID-19: 251 de persoane, internate în spitalele din Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 45.504 persoane...505

20 sep 23:16LocalÎncă un DECES, din cauza COVID-19, la Constanța

Până duminică, 19 septembrie a.c., 35.514 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la...678

20 sep 23:13LocalCopil RĂNIT în urma unui ACCIDENT rutier produs pe strada Unirii

653

20 sep 23:16LocalIncendiu vegetație uscată, între localitățile Conacu și Credința

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină duminică, 19 septembrie, între localitățile...182

20 sep 23:12LocalPompierii au intervenit pentru degajarea unei crengi ce punea în pericol pietonii. VIDEO

Salvatorii Detașamentului de Pompieri Tulcea au intervenit, duminică, 19 septembrie a.c., pe strada Viticulturii din...359

20 sep 23:12LocalCoronavirus: Polițiștii constănțeni au aplicat AMENZI în valoare de 5.750 de lei, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...295

20 sep 23:13LocalAccident rutier în Cumpăna: Un COPIL a fost RĂNIT

Militarii din cadrul ISU Constanța au fost solicitați să intervină duminică, 19 septembrie, în Cumpăna, pe...913

20 sep 23:13LocalMAȘINĂ RĂSTURNATĂ la intrare în CUMPĂNA: o VICTIMĂ NEÎNCARCERATĂ

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 19 septembrie, la intrare în Cumpăna,...806

20 sep 16:42LocalLocuitorii din TOMIS PARK se PLÂNG că sunt TERORIZAȚI de CÂINI! VIDEO

781

Politică
20 sep 20:17PoliticăKlaus Iohannis îi îndeamnă pe români să joace golf: „Se poate practica la orice vârstă”

Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care...452

20 sep 20:20PoliticăOrban: Cei care nu mă aplaudă, să voteze pentru binele PNL

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a adresat liberalilor care sâmbătă au participat la Consiliul Național al...314

20 sep 20:20PoliticăCîţu: 40 de filiale ale partidului au votat moţiunea "România liberală"

300

20 sep 20:20PoliticăDan Vîlceanu, ajuns interimar Transporturi, promite că va dezvolta calea ferată. VIDEO

Cunosc situaţia căii ferate din România şi mă angajez să fac toate demersurile care ţin de mine pentru...282

20 sep 20:20PoliticăFlorin Cîțu, despre problemele de la City Insurance: "Mă voi asigura că nu vor avea de suferit clienții"

Premierul Florin Cîțu a spus, sâmbătă, că se va asigura că toți clienții City Insurance nu vor avea de suferit,...350

20 sep 20:21PoliticăLudovic Orban: Ca prin minune, printr-o stranie coincidență, orice se amână după Congresul PNL

488

Interviuri
18 sep 00:18InterviuriAdriana CÂMPEANU vrea mai mulți PSIHOLOGI în ȘCOLI

Adriana Câmpeanu, directorul executiv al Direcției Medico-Sociale din cadrul DGAS Constanța se află de trei luni la...1304

17 sep 00:20InterviuriViorel IONESCU își dorește statutul de STAȚIUNE BALNEARĂ pentru HÂRȘOVA! Video

Viorel Ionescu, primarul din Hârșova, a fost prezent în studioul Replica, acolo unde, în cadrul unui interviu, a...2038

9 sep 23:12InterviuriMircea DOBRE: Mă uit ca la BÂLCI! Ar trebui să le fie RUȘINE! Video

Mircea Dobre, fost deputat și ministru al Turismului, acum președinte al Uniunii Generale a Industriașilor din...1153

Monden
20 sep 13:17MondenShow-ul lui Armin van Buuren din București a fost AMÂNAT din cauza pandemiei

Solo show-ul Armin van Buuren, programat pentru 25 septembrie, la Bucureşti, a fost amânat din cauza creşterii...345

20 sep 13:15MondenRoxana Nemeș s-a căsătorit!

Roxana Nemeș a spus cel mai sincer ”DA” din viața ei în fața ofițerului de Stare Civilă! Artista s-a...2005

20 sep 13:14MondenIlie Năstase explică de ce nu i-a mai dat cadou Simonei Halep la nuntă

1165

20 sep 00:00MondenClint Eastwood revine în cinematografe cu noul său film, „Cry Macho“

Noul film al lui Clint Eastwood, "Cry Macho", se lansează vineri în cinematografele americane, într-o nouă adaptare...171

20 sep 20:16MondenSpectacolul lui Armin van Buuren din București, amânat din cauza COVID

Spectacolul pe care Armin van Buuren urma să îl susțină la București pe 25 septembrie, în cadrul festivalului...260

20 sep 13:20MondenAlex BODI a DEZVĂLUIT de ce a BĂTUT-o PE BIANCA abia ACUM! VIDEO

Alex Bodi și Bianca Drăgușanu au format în trecut un cuplu extrem de iubit şi apreciat. Deşi mulţi au crezut că...1105

20 sep 13:13MondenSimona Halep, după căsătoria cu Toni Iuruc: A fost o seară de neuitat

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, vineri seara, că se află într-un moment prelungit de euforie după...631

20 sep 13:13MondenAnda Adam s-a logodit cu noul iubit, Yosif Eudor Mohaci

Anda Adam simte fiorii dragostei mai tare ca niciodată! Solista e pe punctul de a se căsători din nou. Nici bine nu...1254

20 sep 15:03MondenNaomi Campbell a fost numită ambasador global al tinerilor

272

Mapamond
20 sep 13:19MapamondFrancezii tună și fulgeră: Este vorba despre 'dispreț' și 'minciună'

Şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, a vorbit sâmbătă despre "criza gravă" provocată de torpilarea...415

20 sep 13:19MapamondO mașină a intrat în plin în oamenii aflați pe o terasă, într-un oraș din Franța

Şase persoane au fost rănite, sâmbătă după-amiază, în centrul oraşului francez Fontainebleau, după ce o femeie...953

20 sep 13:17MapamondLucrările de restaurare a catedralei Notre-Dame pot începe, la aproape 2 ani și jumătate după incendiu

262

20 sep 13:17MapamondCaptură uriașă de droguri în Rotterdam: PATRU TONE de COCAINĂ, descoperite într-un container

Captură uriașă de droguri în portul olandez Rotterdam. Peste patru tone de cocaină au fost descoperite într-un...599

20 sep 13:15MapamondOlivier Faure, reales în fruntea Partidului Socialist Francez

Olivier Faure a fost reales sâmbătă în fruntea Partidului socialist francez, în deschiderea celui de al 79-lea...222

20 sep 13:14MapamondCasele foștilor lideri ai cartelurilor "El Chapo" și "Regele cerurilor", au fost puse în joc la loteria din Mexic

1422

Sănătate
20 sep 11:53SănătateArafat: Peste 95% din decesele înregistrate în perioada 6-12 septembrie - persoane nevaccinate

Peste 95% din decesele survenite în urma infecţiei cu SARS-Cov-2 în perioada 6-12 septembrie au fost înregistrate la...383

20 sep 11:56SănătateAndrei Baciu: Nu vom mai avea spitale COVID şi non-COVID, toate vor avea circuite mixte

Spitalele nu vor mai fi COVID şi non-COVID, ci vor avea circuite mixte, a anunţat sâmbătă Andrei Baciu, secretar de...340

20 sep 11:57SănătateRaed Arafat explică obligativitatea certificatului verde COVID: Nu putem vorbi de discriminare

514

20 sep 11:58SănătateAlexandru Rafila: Varianta Delta a coronavirsului NU afectează mai grav copiii și tinerii

Profesorul Alexandru Rafila afirmă, vineri seară, că datele statistice arată că persoanele cu vârste de peste 60...519

20 sep 11:59SănătateValeriu Gheorghiţă, scenariu sumbru: "Pe 15 octombrie am putea avea 20.000 de noi infectări"

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare COVID-19, a precizat că România ar putea ajunge și la...398

20 sep 12:00SănătateOMS suspendă procesul de aprobare pentru Sputnik V din cauza unor probleme de producție

332

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT