rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

PREFECTUL George NICULESCU: Am primit AMENINȚĂRI și MESAJE la adresa mea și a copiilor mei!

La sfârșitul anului trecut, a acceptat cea mai mare provocare din viața lui: aceea de a reprezenta Guvernul la nivelul județului Constanța. Și nu a fost ușor, fiind nevoit să gestioneze situația pandemică, dar și organizarea procesului electoral în contextul actual. Vorbim despre prefectul George Niculescu, un om care s-a aflat, pentru prima dată, în situația de a lucra pentru stat, un fost liberal care și-a lăsat funcția de consilier județean pentru a spune ”DA” noii provocări. Și s-a dovedit a fi o decizie bună, spune George Niculescu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a acordat un interviu ziarului Replica în cadrul căruia a vorbit, printre altele, despre modul în care a gestionat pandemia de coronavirus, încă de la debutul ei, dar a dezvăluit și ce ne așteaptă de acum încolo. Niculescu a atras atenția că este foarte important să nu ne relaxăm pentru că, este foarte probabil ca, în câteva zile, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să ia măsuridrastice cu privire la Constanța.

Prefectul George Niculescu a depus jurământul pe 30 decembrie 2019 , iar perioada de acomodare a fost destul de scurtă. Cum a dat piept cu situația pandemică, ce măsuri imediate a luat și cum a gestionat problema, la nivel local, povestește chiar el.

”Am depus jurământul pe 30 decembrie și am intrat direct în problema pandemiei. O pandemie care nu avea cum să ocolească nici România, nici județul Constanța. Cine a ales la început să trateze cu superficialitate această problemă, din punctul meu de vedere, a greșit. Am considerat că trebuie tratată cu toată responsabilitatea și am încercat să ne pregătim cât mai repede posibil. De la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie am început nenumărate întâlniri cu managerii din sistemul sanitar, să avem timp să ne pregătim pentru ceea ce urma. Pentru că semnalele erau clare că această pandemie nu va ocoli județul Constanța. Am avut primul caz de coronavirus pe 11 martie iar de atunci lucrurile au început să evolueze. Am intrat în stare de urgență timp de două luni, au fost situații atipice. Sunt primul prefect care a trebuie să gestioneze așa ceva”, a declarat prefectul George Niculescu.

Niculescu: Îi felicit pe medici și pe ambulanțieri!

”Am aflat că unii manageri de spitale erau mai bine pregătiți decât ceilalți, am încercat să îi fac pe toți să înțeleagă că fără o pregătire temeinică vom avea cu toții de suferit, că sănătatea și actul medical pe care-l prestează trebuie să fie unul ridicat. Medicii au trecut printr-o perioadă dificilă și nimeni nu cred că era pregătit pentru acest maraton. Îi felicit pe medici, pe ambulanțieri, pe toți cei din sistemul sanitar pentru că, în continuare, fac tot posibilul să-i trateze pe pacienți”, a completat fostul liberal.

Au fost și momente în care pandemia s-a politizat, adversarii politici cerându-i demisia pentru că și-ar fi asumat riscul transformării municipiului într-un focar, odată cu repatrierea românilor în hotelurile de pe litoral. ”Am avut și celebrele avioane cu repatriații. Din păcate, suferința unor români a fost folosită de unii politicieni iresponsabili, în încercarea de a manipula și a câștiga electoral, în vederea alegerilor care urmau să aibă loc. Lucrurile nu au stat așa cum au fost prezentate. Constanța nu a devenit un focar de coronavirus din cauza românilor carantinați în județ. 605 persoane au fost, nu 1500 cum s-a vehiculat. Nu au ieșit din centrele de carantinare, nu a existat contact direct cu populația, erau păzite. Am fost acolo, am verificat măsurile de protecție, nu am stat într-un birou, izolat, citind rapoarte trimise din teren. Mi s-a cerut demisia de către acei politicieni iresponsabili. Demisia, în momentul acela de criză, ar fi fost o fugă de responsabilitate. Mi-am asumat acest mandat cu bune și cu rele, am hotărât să nu fac acest lucru. Dar, ce ar fi rezolvat demisia mea: nu am mai fi avut cazuri de îmbolnăviri în județul Constanța, infectări? Dacă ar fi rezolvat măcar o problemă, mi-aș fi dat-o.”, a dezvăluit reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Mesaje indecente, ameninţări şi presiuni

A primit chiar și amenințări și mesaje obscene la adresa sa și a familiei sale, însă Niculescu nu a dat curs atacurile gestionând această situație la fel de profesional. ”Am primit amenințări, lume care probabil a căzut în plasa acestor manipulări, a hotărât să se exteriorizeze la adresa mea și a familiei mele într-un mod nu tocmai civilizat. Nu pot să reproduc conținutul mesajelor, nu pot să reproduc mesajele primite la adresa mea, a copiilor mei.

Cum s-a încheiat sezonul estival, din punct de vedere pandemic!

În județul Constanța a explodat numărul infectărilor. În Mangalia și Cumpăna a fost depășita rata de incidență de 1,5 la mia de locuitori. Municipiul Constanța se apropie de acest prag, existând riscul să se închidă, și aici, restaurantele și cafenelele.

”Am fost priviți ca un posibil focar, oamenii se așteptau ca rata de infectare și transmisie în Constanța să crească. În perioada sezonului estival am avut rezultate foarte bune în menținerea unui nivel scăzut de infectare. În săptămâna 22-28 iunie am avut 62 cazuri într-o săptămână. Județul Argeș înregistra aproape 90 de cazuri pe zi și nu era județ turistic. În săptămâna 13-19 iulie, în mijlocul sezonului, am avut 82 de cazuri. Județe precum Mehedinți, Caraș aveau numărul acesta de îmbolnăviri pe zi. Iar în săptămâna 10-16 august, de Sânta Maria, am avut 164 de cazuri pe săptămână. Înseamnă două zile în județul Brașov”, a spus Niculescu.

Dar ce ne așteaptă de acum încolo?!

Din păcate, în ultimele săptămâni înregistrăm un număr ridicat de cazuri. În săptămâna 28 septembrie-4 octombrie s-au semnalat 421 infectări. Sunt foarte multe, spune prefectul. ”Înțeleg faptul că oamenii s-au plictisit, înțeleg faptul că oamenii s-au relaxat, că-și doresc să revină la viețile normale, că au obosit, dar nu este momentul să ne relaxăm. ”În momentul de față, la Constanța rata de incidență e ridicată. Nu este decât o chestiune de câteva zile până când CJSU va analiza posibilitatea restricționării activităților de preparare, comercializare a băuturilor alcoolice, a produselor alimentare în spații închise, așa cum sunt ele definite în hotărârea CJSU”, avertizează prefectul.

Multe focare provin din instituțiile publice, agenții economici trag ponoasele

Sectorul HORECA, în sezonul estival, a fost sub lupă și s-a dovedit, în sezon, hotelurile nu au devenit focare de infecție. Agenții economici au înțeles că singura modalitate de a-și continua activitatea este de a respecta regulile și au transformat hotelurile în unități sanitare. Numai că tot ei au de suferit, dacă se depășește rata de 15,5. Aspect cu care nu este de acord Niculescu. ”Personal, consider incorectă măsura restricționării activității pentru agenții economici, atâta timp cât rata de incidență este crescută din cauza infectărilor în instituțiile publice. Focarele care sunt în instituții afectează rata de incidență. Iar când această rată va trece de 1,5, măsurile împotriva cui se îndreaptă? Împotriva agenților economici. Aici, văd puțin incorectă măsura dar, dacă se va impune, o vom lua cu toată fermitatea”, a spus el.

Referitor la paturile din ATI, prefectul ne-a liniștit: din totalul de 31 de paturi, 10 la Spitalul de Boli Infecțioase, 15 la Medgidia, 6 la spitalul de la Mangalia, doar 15 sunt ocupate.

Cum comentează rezultatul alegerilor!

Și, pentru că a fost membru PNL, nu ne-am putut abține și l-am întrebat pe prefect cum comentează rezultatul alegerilor. Niculescu a preferat să rămână echidistant, din poziția de prefect, și nu și-a exprimat poziția cu privire la echipa câștigătoare a alegerilor din 27 septembrie. ”Mi-e greu să fac aprecieri. Am făcut parte din echipa PNL, am fost consilier județean. M-am ferit în această perioadă să fac aprecieri cu privire la preferințele mele politice să nu dau ocazia adversarilor, indiferent de natura lor politică sau administrativă, să spună că prefectul intervine în vreun fel în procesul electoral, altfel decât în a-l pregăti. Am ales să fiu echidistant, pentru că așa mi se pare corect. Din postura de prefect, nu sunt membrul niciunui partid politic. Firesc și corect este să tratez tot spectrul politic cu aceeași corectitudine. Fiecare are afinități, apreciază mai mult sau mai puțin anumite doctrine dar lucrurile acestea le fac personal, pentru mine, și nu le fac public, din postura de prefect”, a dezvăluit fostul consilier județean PNL.

Dă Niculescu Instituția Prefectului pe Parlament?!

”În momentul de față, sunt prefectul județului Constanța, toată atenția mea este îndreptată 100% înspre această poziție. Dacă foștii colegi din PNL îmi vor face, oficial, o propunere în acest sens, o decizie voi lua doar după ce voi sta de vorbă cu familia mea. O astfel de decizie îți marchează viața, îți schimbă cursul vieții. O decizie importantă o iau după ce mă consult cu familia”, a conchis prefectul George Niculescu.

Prefectul George Niculescu a vorbit și despre modul în care s-au organizat alegerile, însă mai multe detalii despre acest subiect, dar și în ce stadiu sunt pregătirile pentru validarea aleșilor locali puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos. Tot în materialul VIDEO puteți urmări și sfaturile lui Niculescu, în calitate de fost consilier județean, pentru ”boboci”.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 10 octombrie 20205542
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
VINERI, 21 IANUARIE, interviu LIVE, începând cu ora 12.00, cu dr. Constantin DINA, şef al Direcţiei de Control şi Integritate din Ministerul Sănătăţii
GANDUL.RO
Unde a fost Adela înainte să se împuște în cap: 'Simțea durerea asta în tot corpul'
mai mult...Interviuri
15 dec 18:31InterviuriStelian ION, în drum spre PRIMĂRIA Constanța: NU îmi e frică de CHIȚAC! VIDEO (II)

În partea a doua a interviului acordat ziarului Replica de fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, acesta a vorbit...3375

6 ian 20:24InterviuriTEO HIRA: A SCĂZUT INFRACȚIONALITATEA în Henri Coandă, de când am montat CAMERE de SUPRAVEGHERE. VIDEO3034
15 dec 20:43InterviuriȘi USR-iștii vor ca PORTUL TOMIS să TREACĂ la PRIMĂRIE! VIDEO!3499
15 ian 00:25InterviuriMihaela ANDREI, CONSILIER municipal PNL: Mă AȘTEPTAM ca lucrurile să se DERULEZE mai REPEDE în CONSTANȚA

Consilierul local municipal PNL, Mihaela Andrei, s-a aflat vineri, 14 ianuarie, în studioul REPLICA. Cu această...2496

14 ian 00:03InterviuriHoria Constantinescu: CHIŢAC are aşteptări MARI de la oameni foarte MICI! Video4161
8 ian 14:37InterviuriȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO4217
5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3512

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video5171
21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video4108
14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

Stelian Ion, fostul ministru constănțean al Justiției, a acordat un interviu cotidianului Replica, în care a vorbit...3480

11 dec 00:30InterviuriCHIȚAC: Nu pot să îmi imaginez PUZ-ul Peninsulei fără PORTUL TOMIS! VIDEO8492
10 dec 00:32InterviuriÎNGRIJIREA persoanelor VÂRSTNICE la DOMICILIU prinde contur! Video4584
Vremea
2.4°2.4° - 4.5° vineri, 21 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 58%
Vânt: 6.63 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/494628487314
5/401091916407
joker30152352910
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 ian 23:48SportFotbal: Chelsea nu se poate baza pe jucătorii nevaccinați în deplasarea de la Lille

Echipele de fotbal trebuie să respecte "în principiu" regulile sanitare din fiecare ţară, a reamintit joi UEFA,...98

21 ian 23:48SportCSM Constanța își propune să devină un club recunoscut la nivel național și internațional

Primăria Municipiului Constanța a organizat o primă întâlnire de lucru în care oameni de sport din Constanța au...159

21 ian 23:49SportSimona Halep, după ce și-a spulberat adversara: 'Cred că am fost aproape de cel mai bun tenis al meu'

Simona Halep a declarat, joi, după ce a învins-o categoric, cu scorul de 6-2, 6-0, pe Beatriz Haddad Maia, la...228

21 ian 00:00SportTenis: Emma Răducanu, eliminată în turul al doilea la Australian Open

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, numărul 18 mondial, s-a oprit în turul al doilea al turneului...32

Local
21 ian 23:59LocalRAZII ale polițiștilor în JUDEȚ. AMENZI pe bandă rulantă

Polițiști din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu, împreună cu polițiști ai Serviciului Acțiuni...199

21 ian 23:51LocalBărbat ARESTAT preventiv pentru FURT, conducere fără PERMIS și sub influența ALCOOLULUI

Polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au fost solicitați, la data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei...188

21 ian 23:51LocalTÂNĂR cercetat pentru PROXENETISM: Și-a convins prietena MINORĂ să se prostitueze

570

21 ian 23:50LocalCOVID-19: Încă 2 DECESE, la Constanţa

Până joi, 20 ianuarie a.c., 59.428 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...304

21 ian 23:51LocalUn bărbat FĂRĂ PERMIS de conducere, PRINS de polițiști la volan, în localitatea Sinoe

Polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat, la data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 07.50, un...226

21 ian 23:51LocalMINOR cercetat pentru FURT, după ce a sustras un FLEX, dintr-o societate comercială

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt, polițiști din cadrul...251

21 ian 23:52LocalTânăr ARESTAT după ce a fost PRINS la volan beat MANGĂ și cu permisul SUSPENDAT

Urmare a depistării din data de 18 ianuarie a.c., a unui bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism pe DN2A,...282

21 ian 23:52LocalMANDATE de EXECUTARE a pedepsei, puse în aplicare de POLIȚIȘTI

Polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au depistat, la data de 19 ianuarie a.c., un bărbat, de 46 de ani,...354

21 ian 22:17LocalMarea SCHIMBARE la FAȚĂ a PIEȚEI TOMIS III. VIDEO

49

Politică
21 ian 20:46PoliticăNicușor Dan: Procurorii DNA au făcut percheziții în biroul meu, în Primăria Capitalei

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că procurorii DNA au făcut percheziții în Primăria Capitalei și au...354

21 ian 20:44PoliticăNicușor Dan: 'Nu poți să paralizezi un oraș pentru a cere demiterea directorului STB'

Primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat joi, întrebat ce se poate face pentru a opri greva STB, că „nu poți să...193

21 ian 20:44PoliticăNicușor Dan acuză PSD pentru greva de la STB

168

21 ian 20:43PoliticăPapahagi: S-a pus în mișcare planul prin care un pesedist va deveni Președintele României

În turul 2 al alegerilor prezidențiale din anul 2000, adversarii lui Ion Iliescu l-au votat pe acesta doar pentru a nu...871

21 ian 20:42PoliticăRareș Bogdan cere decapitarea ANRE: 'Zoltan Nagy a fost de o impertinență rară'

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat miercuri la Digi24 că la ședința coaliției pe tema facturilor...456

21 ian 21:27PoliticăRareș Bogdan, despre certificatul verde la locul de muncă: „Ar fi trebuit să cerem înlocuirea lui Rafila“

481

Interviuri
5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3512

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5171

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

4108

14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

Stelian Ion, fostul ministru constănțean al Justiției, a acordat un interviu cotidianului Replica, în care a vorbit...3480

11 dec 00:30InterviuriCHIȚAC: Nu pot să îmi imaginez PUZ-ul Peninsulei fără PORTUL TOMIS! VIDEO

Primarul Constanței, Vergil CHIȚAC, a ținut vineri, 10 decembrie, audiențe direct din studioul Replica. Edilul a...8492

10 dec 00:32InterviuriÎNGRIJIREA persoanelor VÂRSTNICE la DOMICILIU prinde contur! Video

4584

Monden
21 ian 00:00MondenSalma Hayek, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei. Vedete care au început anul la plajă

Nu le pasă de frig! Vedetele au început anul în costum de baie în zone calde. Salma Hayek, Kim Kardashian, Eiza...32

21 ian 00:00MondenA murit André Leon Talley, una dintre figurile emblematice ale revistei Vogue

Influentul jurnalist de modă André Leon Talley, primul afro-american care a ocupat funcţia de director de creaţie la...32

21 ian 00:00MondenCeremonia de decernare a Premiilor Grammy va avea loc pe 3 aprilie la Las Vegas

31

21 ian 01:55MondenAndrei Păunescu, în război cu Vasile Şeicaru. Îl acuză că a furat o piesă a lui Adrian Păunescu

Andrei Păunescu îl acuză pe Vasile Şeicaru că ar fi declarat că o piesă a lui Adrian Păunescu este al lui. Este...38

21 ian 00:00MondenHeidi Klum şi-a asigurat picioarele pentru o sumă colosală

Dezvăluire şocantă! Manechinul de top Heidi Klum a dezvăluit recent că şi-a asigurat picioarele cu peste 2...33

21 ian 00:00MondenKanye West lansează o nouă modă pentru măştile de protecţie

Kanye West a dus la extrem noţiunea de mască de protecţie. Artistul american de 44 de ani a apărut în public cu...31

21 ian 01:30MondenActorul John Malkovich, refuzat de un hotel de lux din Veneția, din cauza certificatului verde

Actorul John Malkovich a fost refuzat de un hotel de lux din Veneţia, unde rezervase un apartament, din cauza...272

21 ian 01:19MondenUn cunoscut ACTOR a MURIT, la 37 de ani, în urma unui ACCIDENT la SCHI

Actorul Gaspard Ulliel a murit la vârsta de 37 de ani, miercuri, în urma unui accident la schi care a avut loc marţi....984

21 ian 01:23MondenNetflix va lansa anul acesta 25 de programe sud-coreene

256

Mapamond
21 ian 01:14MapamondSecretarul general al ONU i-a propus Angelei Merkel o funcție importantă

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, i-a oferit fostului cancelar federal al Germaniei, Angela Merkel, un rol de...222

21 ian 01:14MapamondRusul care a scuipat pe portretul lui Putin a câștigat la CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit că Rusia se face vinovată de încălcarea libertăţii de...209

21 ian 01:11MapamondPolonia schimbă legea pentru ca divorțul să fie aproape imposibil, mai ales în familiile cu copii

282

Sănătate
21 ian 01:15SănătateOficial al OMS: în 2022 putem pune capăt urgenței de sănătate publică Covid-19

Covid-19 nu va fi niciodată eradicată, dar societatea are şansa să pună capăt urgenţei de sănătate publică în...330

21 ian 01:15SănătateAlexandru Rafila face CLARIFICĂRI TĂIOASE: Omicron NU face ravagii printre copii

Alexandru Rafila dezminte relatările privind numărul mare de copii bolnavi de COVID: „am văzut în spațiul public...369

21 ian 01:15SănătateDecesul cauzat de Omicron unui pacient din România NU SE CONFIRMĂ

339

21 ian 00:00SănătateRafila: Mortalitatea generată de COVID-19, de 8 - 10 ori mai mică decât în octombrie 2021

Mortalitatea generată de COVID-19 este în prezent de 8 - 10 ori mai mică decât în luna octombrie a anului trecut...29

21 ian 00:00SănătateRafila: Accesul la diagnostic, la tratament sau îngrijiri paliative este esenţial

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că accesul la diagnostic, la tratament sau îngrijiri...30

21 ian 01:20SănătateMedicul Marinescu: „Acest val va fi ultima strigare. Mă aștept ca din vară să revenim la normalitate”

Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Marinescu, susține că valul 5 al...531

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT