REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Prefectul judetului Constanţa: Sperăm să nu fim copleşiţi de cantităţi uriaşe de apă

Prefectul judetului Constanţa: Sperăm să nu fim copleşiţi de cantităţi uriaşe de apă

Replica API 13 septembrie 2013 | 00:00 120

La Hârşova există două spărturi în dig

La Hârşova există două spărturi în dig

Judeţele Tulcea şi Constanţa sunt ameninţate de inundaţii. Instituţia Prefectului Constanţa a avertizat în mod special toţi primarii localităţilor aflate la graniţă cu judeţul Tulcea. Prefectul Eugen Bola, în calitate de preşedinte al Comitetului Constanţei pentru Situaţii de Urgenţă, a cerut, vineri, 16 septembrie a.c., edililor să instituie serviciul de permanenţă pentru eventuale intervenţii în urma avertizărilor meteorologice de ploi. De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea spune că are suficiente autospeciale cu apă şi spumă, autoscări mecanice, echipamente de descarcerare, autospeciale SMURD şi motopompe pentru intervenţie în caz de necesitate în Constanţa, dar şi în Tulcea, Brăila sau Galaţi.

"De vineri seara vor începe ploile şi în nordul judeţului Constanţa. Primarii au fost atenţionaţi de către Prefectură şi de către ISU Dobrogea. Vorbim de o atenţionare specială pentru cei din nordul judeţului. Tulcea se află sub avertizarea cod portocaliu de ploi şi s-ar putea să avem o creştere a nivelului de apă şi în nordul judeţul Constanţa. Localităţile aflate în vizorul nostru sunt: Hârşova, Mihai Viteazu, Fântânele, Gârliciu, Saraiu, localităţi aflate la graniţa cu judeţul Tulcea. Se pare că şi Tulcea va fi lovită rău de inundaţii, cum s-a întâmplat la Galaţi. Deocamdată la Constanţa nu sunt probleme. Am solicitat instituirea serviciului de permanenţă la primării. Reprezentanţii ISU Dobrogea sunt pregătiţi pentru a interveni în teren. Sperăm să nu fim copleşiţi de cantităţi uriaşe de apă", a declarat, pentru "Replica", prefectul Constanţei, Eugen Bola. Cât despre diguri, Bola spune că o problemă ar fi la Hârşova, unde ar exista două spărturi. "Nu sunt probleme cu digurile din judeţul Constanţa. De altfel, cotele Dunării sunt reduse. Doar la Hârşova există două spărturi în dig, însă nu reprezintă o problemă. Acest lucru se practică în fiecare an, pentru că oamenii, pescarii, circulă pe timpul primăverii sau a verii, aduc peşte, cără lemne, iar apoi îl repară", a spus prefectul Bola. Menţionăm că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, 13 septembrie a.c., mai multe atenţionări COD GALBEN de furtuni şi ploi, valabile în Moldova şi Dobrogea. Meteorologii spun că se instituie "Cod portocaliu" începând de vineri, ora 22:00, pe râurile din spaţiul hidrografic Dobrogea, judeţele Tulcea şi Constanţa.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614