REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Prefectul Niculescu, în cazul construcției de la Lupoaică: Solicit o comisie de expertiză

Prefectul Niculescu, în cazul construcției de la Lupoaică: Solicit o comisie de expertiză

Replica API 29 ianuarie 2020 | 00:00 812

George Niculescu

Prefectura Județului Constanța solicită expertiza specialiștilor din Ministerul Culturii pentru evaluarea situației șantierului de pe Bulevardul Tomis 49A.

Ca urmare a declarațiilor contradictorii ale autorităților locale responsabile de conservarea patrimoniului cultural local, Prefectul Județului Constanța, prefectul George Niculescu a solicitat o comisie de expertiză de la Ministerul Culturii, pentru a face o evaluare a verificărilor minuțioase pe șantierul de pe Bulevardul Tomis, numărul 49A.

Astfel, joi, pe 30 ianuarie a.c., la invitația Prefectului Județului Constanța, Secretarul de Stat în Ministerul Culturii, Liviu Brătescu, a cărui expertiză vastă în subiecte ce țin de istoria națională reprezintă un suport imens pentru conservarea patrimoniului constănțean, va avea o întrevedere cu echipele locale de la Direcția Județeană de Cultură și de la Muzeul de Istorie Națională și de Arheologie pentru a stabili exact pașii care au fost urmați de autoritățile locale pentru a se asigura că orice risc de distrugere a unor obiecte de patrimoniu este eliminat.

Concluziile acestei vizite în teren vor fi cuprinse în raportul pe care Prefectul îl pregătește, încă de săptămâna trecută pentru a-l prezenta opiniei publice, fiind astfel, primul demers de transparentizare a modalității în care autoritățile locale conlucrează în vederea conservării patrimoniului local în contextul dezvoltărilor urbane.

„Rolul prefectului este de a se asigura că instituțiile funcționează corect. Prefectul nu dă avize de construcție. Prefectul nu votează PUZ-urile. Dar prefectul este cel care în situații specifice precum cea a proiectului de pe Bulevardul Tomis, se asigură că legea e respectată de toate părțile implicate. Acesta este mandatul meu. Acestea sunt principiile mele și intenția mea este să extind această anchetă pentru toate șantierele din Constanța unde ne putem lovi de spețe similare pe viitor. Intenția mea este să avem o imagine de ansamblu cu toate datele, astfel încât să punem în discuție situația specifică a lipsei PUG-ului nou al orașului Constanța. Este inacceptabil să nu avem o serie de principii clare de dezvoltare a orașului care să țină cont de specificul constănțean, în care vestigiile fac parte din identitatea acestui oraș. După întocmirea acestui raport voi convoca o întâlnire de lucru cu arhitectul șef și cu reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța pentru a tranșa subiectul PUG-ului și pentru a înțelege de ce suntem în această situație.”, declară George Niculescu, Prefectul Județului Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parerea lui Strutinschi va conta! El este guru Constantei,
2
1
Ce m am ras eu de tot clanul Bucovala , inclusiv de mioara lir stearpa !
2
1
Care bucovala?
0
0
E corect cum spui, Clanul Bucovala a ajuns sa conduca Pnl Constanta. Deja sunt presiuni la Comisia de Fond Funciar sa se atribuie lui Bucovala niste terenuri la Corbu.
8
3
Niculescu asta da 54000 de euro ca sa-l puna prefect pnl-ul si altii spera la promovare cinstita in pnl ? Asa si stiam. Mita este cuvantul de onoare a clanului Bucovala-Niculescu.
7
2
Onoarea lui, de trei lei. Secretarul curului, numit politic, vine sa, ce sa faca
8
1
George Niculescu este ginerele lui Bucovala. Bucovala a dat 54000 de euro spaga presedintelui PNL Constanta si actiuni la o societate pe care o detine, pentru ca ginerele lui, acest George Niculescu sa fie propus prefect al Constantei din partea Pnl. Ieri a fost cearta intre cativa membri din conducerea Pnl Constanta pe motivul ca cine a vorbit cu presa despre banii dati pentru Niculescu ca sa fie prefect. Au fost discutii foarte transante.
11
2
Cand a fost investit prefect Niculescu a fost in sala si Zoia Bucovala probabil sa il sustina pe varul prin alianta! Deci vorbim de impartialitate?
14
2
E ginerele lui Bucovala unafacerist
16
2
Daca e constructia lui Bucovala si prefectul e ruda cu Bucovala, este deja un conflict de interese care suna a posibil abuz in functie cu iz penal. Cine e Bucovala ?
15
2
Partea buna e ca si prefectu e manjit si ca treaba merge bine, adica se arunca pisica la comisie, partea proasta e ca o sa coste mai mult cioburile astea gasite si dezgropate.. fmm de veceu public pagubos
12
1
Asta e ruda cu Bucovala! Chiar credeti ca va fi impartial?
18
3
Felicitari pentru demersul rational.
6
11
Orasul asta nu o sa se dezvolte niciodata din cauza caracterului oamenilor. A haterilor care nu se mai suporta nici pe ei , in schimb se pricep la toate. Stati si plangeti ca au gasit niste cioburi pe care nu le baga nimeni in seama. Brusc v-a apucat dragostea de istorie, cultilor
11
13
comisarul catani a iesit la prostit,intai ar trebui sa cerceteze cum a castigat gurita postul de functionar public tocmai la mangalia unde primar este muiepeneleu jumatica fara urmasi dar hot de profesie
3
1
Viitorul primar al Constantei
4
20
Un copil neintarcat aruncat pe treptele lacomiei si nesimtirii.Un cobai pentru partidul cel mai distructiv din tara.Un sponsor in campania parlamentara platitcu post de prefect deja expirat.
13
0
Sunt niste mizerii de tigani acolo care vorbesc numai cu linge p. cand trec femeile pe acolo, chiar nimeni nu poate sa faca nimik. Tigani cersetori si Flamanzi!
8
0
Nici voi nu veti avea o viata prea lunga in politica.Ajungeti langa PSD si Mazare ,daca ati inceput asa.
10
1
Ce o sa zica Bucovala?
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108