REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Prefectul Palaz a dus blocul cu 8 etaje din Faleză Nord în instanţă

Prefectul Palaz a dus blocul cu 8 etaje din Faleză Nord în instanţă

Replica API 30 decembrie 2011 | 00:00 219

Direcţia de Sănătate, prinsă la mijloc cu însorirea

Direcţia de Sănătate, prinsă la mijloc cu însorirea

Nemulţumirile locuitorilor de pe strada Pescarilor, din blocurile BM 8 şi BM 9A, situate în cartierul Faleză Nord, referitoare la investiţia societăţii Proconstruct Invest SRL s-au mutat în instanţă. După ce locatarii din aproprierea blocului cu pricina au deschis acţiune în instanţă, în vara acestui an, solicitând suspendarea autorizaţiei de construire nr. 202/2010, demers pe care, în primă fază, l-au pierdut, acum a venit rândul Prefecturii să deschidă acţiune în instanţă.

Acţiunea Prefecturii Constanţa se îndreaptă împotriva Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, după ce conducerea celei din urmă instituţii refuză să pună la dispoziţia prefectului Claudiu Iorga Palaz avizul sanitar pe care DSP l-a eliberat în anul 2008 (moment în care instituţia sanitară avea un alt şef decât cel actual - Constantin Dina). Locatarii din zona Faleză Nord spun că noua construcţie executată de societatea Proconstruct Invest SRL în zona faleză Nord nu respectă prevederile legale. Ei au reclamat la Prefectura Constanţa faptul că investitorul nu le-a cerut acordul pentru a construi blocul cu opt etaje şi că în studiul de însorire nu s-a ţinut cont de părerea lor. Planul de însorire, întocmit de un arhitect, a primit avizul Direcţiei de Sănătate Publică. Pentru a verifica dacă avizul a fost întocmit în condiţii legale, prefectul Claudiu Iorga Palaz a solicitat documentul conducerii DSP Constanţa. Însă, a fost refuzat, pe motiv că nu este un document public. Din acest motiv, instituţia prefectului Constanţa a deschis acţiune în instanţă înpotriva Direcţiei de Sănătate Publică, prin care solicită emiterea documentului în cauză. Conducerea DSP spune că doar o hotărâre judecătorească îi va da dreptul să facă public documentul. Avizele sanitare întocmite de DSP se eliberează în baza unui studiu de însorire, susţine conducerea instituţiei, studiu pe care-l parafează un arhitect. Drept urmare, dacă judecătorii admit acţiunea prefectului Claudiu Palaz, actualul şef al DSP, Constantin Dina, va trebui să se conformeze şi să prezinte documentul solicitat de Prefectură.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218