REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Prefectul Poliţiei din Paris a prezentat scuze după ce a sugerat că pacienţii internaţi cu COVID-19 nu au respectat izolarea

Prefectul Poliţiei din Paris a prezentat scuze după ce a sugerat că pacienţii internaţi cu COVID-19 nu au respectat izolarea

Replica API 4 aprilie 2020 | 00:00 912

Didier Lallement

Prefectul Poliţiei din Paris a prezentat scuze publice vineri, după ce a sugerat că pacienţii cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă au ajuns în această situaţie pentru că nu au respectat dispoziţiile de izolare la domiciliu, informează DPA, citată de Agerpres.

Şeful Poliţiei din Paris, Didier Lallement, a făcut această declaraţie într-un interviu acordat postului de televiziune BFMTV în care a vorbit despre o misiune prin care Poliţia locală încearcă să se asigure că parizienii nu vor încălca regulamentul de izolare la domiciliu părăsind capitala Franţei cu ocazia sărbătorilor pascale.

"Nu trebuie să fiţi amendaţi ca să înţelegeţi că aceia care se află astăzi la spital, aceia care se află la terapie intensivă...sunt aceiaşi care nu au respectat dispoziţiile de izolare la domiciliu adoptate la începutul pandemiei", a declarat Didier Lallement, ale cărui comentarii au generat reacţii furioase pe reţelele de socializare.

Regulamentele stricte de izolare la domiciliu au intrat în vigoare în Franţa pe 17 martie şi interzic rezidenţilor să îşi părăsească locuinţele în afara unor situaţii excepţionale, precum deplasarea la locul de muncă, programări medicale, cumpărături de produse esenţiale şi exerciţii fizice în regim limitat.

Până miercuri, Poliţia franceză operase aproape 6 milioane de verificări după impunerea acestor reguli şi a acordat 359.000 de amenzi la nivel naţional pentru încălcarea dispoziţiilor menţionate.

Ulterior, biroul de presă al Poliţiei din Paris a publicat un comunicat în care precizează că Didier Lallement regretă declaraţia făcută în interviul pentru BFMTV.

"Intenţia sa nu a fost aceea de a face o asociere directă între nerespectarea dispoziţiilor medicale şi prezenţa pacienţilor la terapie intensivă. A dorit să reamintească oamenilor necesitatea unei implementări stricte a stării de izolare în această perioadă, pentru a proteja sănătatea tuturor", precizează acelaşi comunicat.

Didier Lallement, numit în funcţia de prefect al Poliţiei din Paris în 2019 cu misiunea de a stopa revoltele Vestelor Galbene, a fost de asemenea criticat în mod repetat de reprezentanţii stângii franceze pentru intervenţiile dure al Poliţiei în timpul acelor demonstraţii publice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614