REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Prefectul prezintă situaţia din judeţul Constanţa: Aproximativ 2 km de drumuri naţionale şi peste 10 km de drumuri comunale sunt afectate

Prefectul prezintă situaţia din judeţul Constanţa: Aproximativ 2 km de drumuri naţionale şi peste 10 km de drumuri comunale sunt afectate

Replica API 1 iulie 2013 | 00:00 94

Eugen Bola vrea să ceară ajutor de la Bucureşti: Vorbim despre mulţi bani

Eugen Bola vrea să ceară ajutor de la Bucureşti: Vorbim despre mulţi bani

Prefectul Constanţei, Eugen Bola, afirmă că sunt probleme mari în continuare în Cernavodă şi în zona de sud, în comuna Saligny, la Faclia, acolo unde drumul comunal este impracticabil, dar şi la Ştefan cel Mare şi Cochirleni. În afară de Faclia, drumuri comunale avariate sunt şi la Ştefan cel Mare şi Cochirleni. "Se pompează în continuare în zona Cernavodă, la Faclia, Ştefan cel Mare, Saligny. Azi noapte i-a lovit pe cei din sud, la Rasova, în localitatea Cochirleni. Au nişte probleme cu drumurile comunale care sunt serios afectate, deplasarea este extrem de dificilă dintr-o parte în alta a satului. Au trimis şi Drumurile Judeţene şi Cernavodă utilaje, aici s-ar putea să fie o situaţie mai dificilă să aibă nevoie de ajutor câteva zile, o săptămână. Să vedem cum rezolvăm, cum ne cârpim cu motorina, cu utilajele, pentru că toată lumea are nevoie de utilaje", a declarat pentru "Replica", Prefectul Constanţei, Eugen Bola. Oraşul cel mai afectat este fără dar şi poate Cernavodă, iar problema cea mai mare pare să fie de ordin financiar. Ajutorul de la Bucureşti în aceste condiţii pare vital, iar în acest sens, prefectul a dispus o evaluare iniţială a pagubelor. Totodată aproximativ 2 km de drum naţional au fost afectaţi şi peste 10 km de drumuri judeţene. "La Cernavodă situaţia rămâne dificilă pentru că au fost afectate mai multe străzi, aici există o problemă serioasă pentru că nu prea au bani, aici este chestiunea cea mai delicată. Astăzi a fost o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, le-am trimis o adresă să facă împreună cu Comisiile Locale o evaluare la tot ce este pagubă. Noi trimitem o Comisie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, compusă în principal din ISU, Inspectoratul de Stat în Construcţii, ABADL şi în mediul rural cei de la Direcţia Agricolă. O să anunţăm şi Bucureştiul să solicităm ajutor având în vedere situaţia deosebită care există în judeţ în acest moment. Vorbim despre mulţi bani, deocamdată ar fi vreo 2 km de drum naţional afectat, mai mult de 10 km de drumuri judeţene afectate, dar asta este mai mult o evaluare făcută ieri după-amiază. Aseară şi azi-noapte i-a lovit pe cei din sud, deci pagubele vor fi mai mari", a mai adăugat Eugen Bola.

Iată care sunt drumurile judeţene afectate!

De asemenea, ploile torenţiale căzute ieri şi astăzi, au dus la acumularea unor cantităţi mari de apă în zonele depresionare, provocând inundarea parţială a unor tronsoane de drumuri judeţene, comunale şi străzi în localităţi. Cantităţile mari, care au depăşit pe alocuri 100l/mp, au dus la crearea de torenţi pe porţiunile cu pante mari, distrugând carosabilul drumurilor pietruite, acostamentele, rigolele şi au dus la acumularea unor cantităţi mari de potmol pe partea carsoabilă, punând în pericol siguranţăa circulaţiei rutiere. Personalul secţiilor din cadrul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) a patrulat pe toate drumurile judeţene începând de ieri, de la ora 15.00. S-a acţionat cu utilaje specifice în zona Hârşova, pe DJ 223 (Saraiu, Hanu Morilor, Tichileşti), pe DJ 222F (Gârliciu), pe DJ 225 (Vulturu, Pantelimon). De asemenea s-a acţionat în zona Cuza vodă, pe DJ 224 (Tortomanu, Siliştea), pe DJ 223 (Cernavodă, Dunărea), pe DJ 222 (Peştera, Pietreni), pe DJ 222 (Mihail Kogălniceanu, Cuza Vodă), DJ 228 (Nazarcea), DJ 381 ( Medgidia, Valea Dacilor, Ciocârlia). În zona Băneasa s-a acţionat cu un unimog, o wolă, o autobasculantă, fadromă, autoutilitară şi buldoexcavator pe DJ 223 (Ion Corvin, Rasova) şi DJ 391A (Băneasa, Văleni, Sipote). În zona Topraisar, s-a acţionat cu unimog cu cupă, buldoexcavator şi autoutilitară, pe DJ 392 (Amzacea, Plopeni, Movila Verde), pe DJ 391 (Topraisar,Cobadin, Negreşti, Mangalia, Negru Vodă).

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218