REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Prefectul Volcinschi, vizitat de comandantul navei Dupuy de Lome

Prefectul Volcinschi, vizitat de comandantul navei Dupuy de Lome

Replica API 15 aprilie 2014 | 00:00 191

Instituţia Prefectului a primit astăzi, 14.03.2014, vizita comandantului navei franceze Dupuy de Lome (A759 ), comandor Patrice Jaquen.

Prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, le-a urat bun venit în oraşul Constanţa, afirmând că este o onoare şi o plăcere de a-i primi la sediu instituţiei. Acesta a menţionat faptul că România, dar mai ales Portul Constanţa, este o poartă de intrare în Europa, iar schimbul de experienţă, este un element ce trebuie valorificat. În continuare, şi-a manifestat respectul faţă de misunea acestora, ştiind din experienţa proprie, ce înseamnă sa fii mult timp plecat pe mare şi să pui datoria mai presus de familie şi de viaţa personală. Pe de altă parte, şi-a exprimat speranţa ca echipajul să poată vizita Constanţa şi staţiunile litorale şi în vacanţă. Comandantul navei Dupuy de Lome, Patrice Jaquen, a mulţumit pentru primirea de care a avut parte, amintind de tradiţia existentă în acest sens, Portul Constanţa fiind un punct de sprijin pentru navele franceze. Acesta a subliniat că motivul pentru care a ales Portul Constanţa este că e considerat cel mai sigur din regiune.

Dupuy de Lome este un vas de cercetare electronică (colector de informaţii) al Marinei franceze aflat în subordinea Direcţiei Informaţii Militare (DRM) .

Deşi Franţa are resurse semnificative de informaţii , punerea în aplicare a acestui instrument este considerat crucial . Avantajul imens al unei asemenea nave este faptul că are dreptul de a rămâne în apele internaţionale şi , prin urmare, poate fi poziţionat în cel mai bun loc posibil pentru a colecta date mai bune.

Această navă cu capabilităţi radio- electronice depline este mândria DRM, fiind pentru prima dată pentru francezi când au astfel de resurse pe o navă şi probabil cel mai modern complex de acest gen din lume.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218