REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

"Prefectului Iorga favorizează în mod direct interesele economice ale familiei Palaz"

"Prefectului Iorga favorizează în mod direct interesele economice ale familiei Palaz"

Replica API 20 aprilie 2011 | 00:00 164

Preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu iese la atac:

Preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu iese la atac:

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a atacat în contencios-administrativ Hotărârea 352 adoptată de Consiliul Judeţean Constanţa în şedinţa publică din 15 decembrie 2010, solicitând instanţei anularea acesteia. Este vorba despre hotărârea prin care Consiliul Judeţean a aprobat modificarea şi completarea anexei nr. 4d din HCJ 5/2007 privind stabilirea unor tarife, taxe şi taxe speciale pentru anul 2007.

"Prin Hotărârea 352/15.12.2010 se fixează impozitele şi taxele locale, alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2010, ori conform normelor legislative în vigoare o astfel de hotărâre ar fi trebuit adoptată până la 01.07.2010. În cazul în care acestea au fost aprobate pentru anul fiscal 2011, se repetă aceeaşi încălcare a prevederilor legale, nerespectându-se termenul de 02.07.2010. În plus, această hotărâre încalcă şi alte norme, ca să amintesc doar de cea care reglementează moneda în care sunt stabilite tarifele sau raportarea indicelui de inflaţie, de principiul autonomiei financiare locale, de ordonanţa privind regimul drumuriloe şi altele. Pe lângă aceste aspecte vizând nelegalitatea actului administrativ, Nicuşor Constantinescu îl şi aplică după bunul lui plac, aşa cum se întâmplă de fiecare dată când dispune, spre exemplu, ca angajaţii de la drumurile judeţene să oprească anumite autocamioane ale unor societăţi comerciale pentru a le supune controlului, în timp ce altele trec lejer pe lângă dispozitivul de cântărire", a explicat Claudiu-Iorga Palaz. În replică, preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Daniel Constantinescu, spune că: "Acţiunea prefectului Iorga favorizează în mod direct interesele economice ale familiei Palaz, respectiv firma Imperial Agro Palaz. Conform datelor de care dispunem, SC Imperial Agro Palaz SRL are în leasing un număr de cel puţin 11 autovehicule de transport greu (peste 40 tone). Maşinile au fost folosite în cursul zilei de sâmbătă 16 aprilie pentru transportul de piatră "electorală" de la Bărăganu, făcând parte din convoiul de 26 autobasculante care au refuzat prezentarea documentelor de transport şi a actelor de provenienţă a mărfii. Reamintim că toată operaţiunea de la Bărăganu a fost coordonată şi supravegheată de prefectul Iorga personal. Considerăm că aceste elemente prezentate sunt o dovadă clară a implicării prefectului judeţului Constanţa în campania electorală de la Bărăganu, atitudine incompatibilă cu statutul de garant al respectării legilor şi Constituţiei în teritoriu". Faţă de aceste acuzaţii, Palaz susţine că prin atacarea acestei hotărâri demonstrează tocmai faptul că pune legea mai presus de afacerile tatălui său: "Indiferent dacă se va afecta activitatea firmei tatălui meu, atâta timp cât această taxă nu este legală, nu ţin cont de acest aspect. Legea pentru mine este mai presus decât interesele firmei tatălui meu".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218