REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Prefectura și Controlul Cazanelor au luat la verificat operatorii de agrement turistic

Prefectura și Controlul Cazanelor au luat la verificat operatorii de agrement turistic

Replica API 30 iunie 2015 | 22:36 181

Reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor şi Instalaţiilor de Ridicat, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”, s-a deplasat în perioada 17-19.06.2015 la punctele de lucru ale operatorilor economici ce desfăşoară activităţi de prestări de servicii de agrement turistic în parcurile de distracţii din zona Năvodari – Vama Veche, anunță Instituția Prefectului.

Comisa a controlat 28 de operatori economici ce deţin 109 utilaje, dispozitive de agrement şi jocuri, unde 80 % din utilajele verificate erau montate şi funcţionale, iar restul erau în faza de montaj sau de amenajare și, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, funcţie de specificul fiecărei instituţii membră a comisiei, reprezentanţii autorizaţi ai operatorilor economici au oferit consiliere asupra modului de desfăşurare a activităţii.

Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) a verificat existenţa documentelor legale pentru funcţionarea utilajelor de agrement ce cad sub incidenţa ISCIR astfel: 18 operatori deţin autorizaţie de verificare anuală emisă de C.N.C.I.R. Există, deasemenea responsabili privind supravegherea şi verificarea tehnică a instalaţiilor, iar personalul ce deserveste utilajul deţine adeverinţe de manevrant; 3 operatori economici nu au prezentat documentele solicitate la ISCIR și un operator economic autorizat parţial.

Totodată, Inspectoratul Teritorial de Muncă a desfăşurat acţiuni de conştientizare şi informare a operatorilor economici ce deservesc unităţile de agrement şi parcurile de distracţii. Au fost finalizate 6 controale în care au fost dispuse 11 măsuri de remediere a deficienţelor, cu termen scadent stabilit de comun acord cu angajatorul. În zilele următoare, se vor finaliza controalele şi la ceilalţi operatori economici identificaţi pe parcursul acţiunilor de control.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102