REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Pregătește-te pentru alergare

Pregătește-te pentru alergare

Replica API 17 octombrie 2021 | 22:45 1183

Alergarea este o activitate excelentă pentru organism. Începând din copilărie și până la bătrânețe, trebuie să îi oferim corpului nostru, zilnic, câteva minute de mișcare, mai ales dacă ai un stil sedentar. Dacă nu ești o fire sportivă, poți începe prin a parcurge zilnic distanțe mici, fără a te epuiza. Cu timpul, poți transforma în rutină această activitate și cu siguranță, după o perioadă de timp, vei vrea să mărești ritmul și apoi să alergi. Include sportul în viața ta și vei vedea că te vei simți mult mai bine, vei fi mai energică și plină de viață. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te pregătești pentru acest nou hobby:

Stabilește-ți un program și respectă-l

În orice activitate, pentru a avea succes ai nevoie de continuitate și perseverență. La fel este și cu sportul. Indiferent de vreme, termene limită sau alți factori, încearcă să-i aloci cel puțin 30 de minute pe zi, fie că îl practici în interior, fie în exterior. Dacă nu ești o persoană matinală, nu îți impune să alergi în prima parte a zilei. Fiecare dintre noi avem ritmul nostru și este important să nu simțim niciun fel de presiune. Preferi seara, după birou? Asigură-te că ai măcar 3-4 ore distanță până la ora de somn, pentru că vei avea parte de ceva energie.

Echipamentul potrivit

Pentru mai multă siguranță și confort, vei avea nevoie de îmbrăcăminte și încălțăminte special dedicată activităților sportive. O pereche de adidași cu talpă flexibilă, pentru alergare Nike, un tricou dintr-un material care absoarbe mirosurile neplăcute și se usucă rapid și niște colanți sunt alegerea perfectă. Dacă este foarte frig afară, atunci ia cu tine și o jachetă specială pentru sport. Protejează-ți de frig și capul cu o căciulă subțire sau o șapcă. Dacă ai nevoie de ceva nou, în secțiunea căciuli damă de pe Fashion Days, găsești foarte multe modele care îți vor face cu ochiul.

Hidratează-te suficient

Apa ajută organismul să funcționeze normal și este foarte important să nu o înlocuiești des cu alte băuturi. Pentru a evita deshidratarea, bea apă înainte, în timpul și după fiecare antrenament, astfel încât să atingi un aport de doi litri pe zi. Nu începe nicio activitate sportivă fără a te asigura că ai cu în apropiere o sticlă cu apă sau o băutură specială pentru sportivi.

Evită mesele copioase

Nu alerga imediat după ce ai terminat una din mesele principale ale zilei și nu face excese alimentare. Înainte de a face sport, este recomandat să mănânci cantități mici de alimente bogate în proteine și carbohidrați. Te mulțumești cu o gustare? Poți să te delectezi cu un baton proteic sau de ovăz, o banană și o linguriță de unt de arahide sau un iaurt cu granola și nuci.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218