REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Pregătește-ți un sistem imunitar puternic pentru toamnă

Pregătește-ți un sistem imunitar puternic pentru toamnă

Replica API 19 noiembrie 2020 | 00:00 880

Un sistem imunitar puternic nu se construiește de pe o zi pe alta, trebuie susținut cu ajutorul unor smoothie-uri hrănitoare, scrie doc.ro.

Ți-am pregătit 4 rețete ușor de realizat, doar cu ajutorul unui blender. Bea un astfel de smoothie în fiecare zi și îi vei oferi organismului tău toate vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru a înfruntă bacteriile și virusurile care vor circulă prin aer.

Smoothie aromat cu banane și ghimbir

Acest smoothie îți va potoli poftă de dulce și te va ajută să slăbești, datorită spanacului și a ghimbirului. În plus, ghimbirul este un aliat important al sistemului imunitar.

Ai nevoie de:

o mâna de frunze de spanac sau baby spanac

3 linguri de lapte de cocoș neîndulcit

3 banane

1 bucată de ghimbir proaspăt, curățat (echivalentul unei linguri)

½ linguriță scorțișoară

Smoothie cu pepene verde răcoritor

Profită cât încă găsești pepene verde în piețe și bucură-te din plin de gustul verii. Pepenele verde conține foarte multă apă și mai puțîn zahăr comparativ cu alte fructe și îți va ajută organismul în procesul natural de detoxifiere.

Ai nevoie de:

2 căni de pepene verde, fără sâmburi

câteva frunze de mentă proaspătă tocată

½ mango tăiat cubulețe

Smoothie inedit cu varză

Probabil vei fi surprinsă, dar, da, poți adaugă varză într-un smoothie. O vei combină cu fructe de pădure și vei obține un smoothie delicios, ușor dulce, cu o culoare îmbietoare. Sfeclă îți întărește sistemul imunitar, varză te ajută să elimini toxinele, iar murele și afinele sunt bogate în antioxidanți.

Ai nevoie de:

2 căni de varză roșie tocată

1 cană de apă plata

1 cană de sfeclă roșie tăiată cubulețe

2 linguri de mure

2 linguri de afine

Smoothie exotic

Nu te lăsăm să nu profiți de vara și îți propunem un smoothie cu aromă exotică. Îți întărește sistemul imunitar în timp ce tu te bucuri de aromă plajei pe care ai vizitat-o vara această.

Ai nevoie de:

o mâna de frunze de spanac sau baby spanac

1 portocală, curățată

1 mango tocat cubulețe

1 cană de ananas tocat cubulețe.

Ce fructe și legume îți dau mai multă energie

Lipsa energiei ți-ar putea afecta activitățile de zi cu zi și te-ar putea face mai puțin productiv la locul de muncă ori acasă. Reține că atât tipul, cât și cantitatea de alimente pe care le mănânci sau le incluzi în smoothie joacă un rol esențial în determinarea nivelului tău de energie, pe parcursul unei zile. Așa că nu uită să incluzi în rețetele de smoothie anumite alimente care conțin nutrienți ce te-ar putea ajută să ai mai multă energie și care îți pot menține puterea de concentrare pe parcursul zilei.

Iată ce mai poți folosi la prepararea unui smoothie:

Bananele - sunt considerate unul dintre cele mai bune alimente pentru energie. Ele sunt o sursă excelență de carbohidrați, de potasiu și de vitamina B6, iar toate acestea îți pot da un plus de energie în organism. Un studiu1 a arătat că prin ingerarea unei banane înainte de o cursa de ciclism de 75 de kilometri a fost la fel de eficientă că o băutură cu carbohidrați pentru îmbunătățirea performanței și anduranței cicliștilor.

Merele - Un alt fruct popular în întreagă lume, merele sunt o sursă bună de carbohidrați și de fibre. Un măr de mărime potrivită (185 grame) conține aproximativ 25 de grame de carbohidrați, 19 grame de zahăr și până la 4 grame de fibre. Pentru că au un conținut natural bogat în zaharuri și fibre, merele ne pot oferi o eliberare lentă și continuă de energie. În plus, merele au un conținut bogat în antioxidanți, iar cercetarile2 arată că aceștia ar putea să încetinească digerarea carbohidraților, astfel încât se eliberează energie pe o perioada mai extinsă de timp.

Căpșunele - Sunt un alt fruct care ne poate da mai multă energie. Căpșunele ne oferă carbohidrați, fibre și zaharuri care pot spori nivelul de energie. O cană de căpșune înseamnă 12 grame de carbohidrați, 3 grame de fibre și 7 grame de zahăr. În plus, aceeași porție de căpșune înseamnă o doză mare de vitamina C. Pe lângă faptul că ajută în lupta contra inflamației din corp, antioxidanții din căpșune pot să lupte contra oboselii și îți pot da mai multă energie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367