REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Pregătiri pentru iarnă grea: drumarii cumpără zeci de tone de material antiderapant

Pregătiri pentru iarnă grea: drumarii cumpără zeci de tone de material antiderapant

Replica API 14 octombrie 2013 | 00:00 141

Gâmbuţeanu de la RAJDP Constanţa spune că sunt bani pentru deszăpezire

Gâmbuţeanu de la RAJDP Constanţa spune că sunt bani pentru deszăpezire

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, din subordinea CJ, se va ocupa, din nou, de deszăpezire în judeţul nostru. Pregătirile pentru sezonul rece 2013-2014 sunt finalizate în proporţie de 75%, susţine Adrian Gâmbuţeanu, directorul RAJDP. Prezentă la Constanţa, Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, a avut vineri o întâlnire de lucru cu prefectul Eugen Bola şi o parte din directorii de deconcentrate: "Am discutat despre comandamentul de iarnă. Am stabilit situaţia necesară pe toate modurile de transport pentru deszăpeziri. Am cerut informări zilnice, pentru că cei de la Agenţia Naţională de Meteorologie au anunţat o iarnă grea. Am discutat situaţii posibile de schimbare a rutelor de tren aşa încât să prevenim situaţiile în care oamenii îngheaţă de frig", a spus Mănescu.

Drumarii constănţeni vor împrăştia în această iarnă mii de tone de material antiderapant pe drumurile judeţene. Gâmbuţeanu spune că pentru întreg judeţul sunt suficiente 1.000 tone de sare şi 10.000 tone de nisip. Parcul auto al RAJDP este dotat cu 100 de maşini şi utilaje, pregătite să acţioneze în sezonul rece. Toţi angajaţii RAJDP participă la Comandamentul de Iarnă. Cei 200 de angajaţi sunt gata să intervină în fiecare zi acolo unde situaţia o impune. "Suntem pregătiţi pentru sezonul rece, problema este cât durează iarna. În momentul de faţă încercăm să ne completăm stocurile de material antiderapant, respectiv sare şi nisip, care sunt deja contractate, pentru a fi transportate în bazele noastre de deszăpezire. Necesarul de material antiderapant pentru acest sezon este identic cu cel din anii trecuţi. 1.000 tone de sare şi 10.000 tone de nisip sunt suficiente. Aşteptăm să înceapă distribuţia motorinei de iarnă. După 1-10 noiembrie începe prepararea ei de către producători, iar apoi ne vom aproviziona şi cu motorină. Până atunci, utilajele vor trece printr-o revizie tehnică, efectuăm lucrări de plombare, respectiv întreţinere pe toate drumurile judeţene, adică DJ 392, DJ 391, DJ 226, DJ 226 B, dar şi tăierea lăstărişului aflat pe marginea drumurilor, să nu se ajungă la acumulări de zăpadă; combatem problemele cu troienirea drumurilor în aşa fel încât să avem cât mai puţine probleme. Noi încercăm să facem faţă şi să avem sumele necesare pentru a realiza deszăpezirea aşa încât populaţia să poată circula în condiţii relativ bune", a declarat, pentru "Replica", Adrian Gâmbuţeanu, şeful RAJDP. Tot în această perioadă, drumarii constănţeni derulează lucrări de asfaltare între comuna Mihail Kogălniceanu şi municipiul Medgidia. "În cele din urmă am primit finanţare, prin Consiliul Judeţean, de la Guvernul României, pentru a termina acest drum. Am început reabilitarea în urmă cu doi ani", a conchis Gâmbuţeanu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102