REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Pregătiţi-vă nervii dacă veniţi la mare: Podul Agigea va fi sufocat de TIR-uri

Pregătiţi-vă nervii dacă veniţi la mare: Podul Agigea va fi sufocat de TIR-uri

Replica API 9 aprilie 2013 | 00:00 93

A fost restricţionată circulaţia pe secţiunea Giurgiu-Ruse

A fost restricţionată circulaţia pe secţiunea Giurgiu-Ruse

Autorităţile bulgare au informat că au luat măsura restricţionării traficului pentru autovehiculele cu un tonaj mai mare de 10 tone, după ce una din benzile de circulaţie a podului Giurgiu-Ruse a devenit impracticabilă din cauza afectării covorului asfaltic şi a structurii fundaţiei de fier-beton a podului. În consecinţă, până la reluarea traficului, autocamioanele sunt redirecţionate către Punctele de Trecere a Frontierei de la graniţa cu Bulgaria, P.T.F. Vama Veche şi P.T.F. Negru Vodă, punctele din judeţul Constanţa. Asta înseamnă că Podul Agigea, care se află de ceva timp în lucrări de reabilitare, şi care are în vigoare restricţii de viteză, va avea de suferit în urma devierii traficului greu.

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa, Marian Dima, nu crede că Podul Agigea va fi afectat de devierea traficului greu, însă acesta a ţinut să precizeze că podul va fi în continuare monitorizat. "Vor trece cu bacul, la Ostrov, este cea mai apropiată rută. Pot folosi şi Podul Agigea, este problema transportatorilor pentru ce rută optează. Podul îl vom monitoriza în continuare, iar în funcţie de evoluţia din teren, se vor lua măsurile potrivite. Este un proces care e în continuare viu, nu este un proces îngropat. Nu poţi să spui că schimbarea traficului de la Giurgiu - Ruse ar afecta podul, nu ştiu exact valorile de trafic din acea zonă în momentul de faţă", a declarat, pentru "Replica", directorul DRDP Constanţa, Marian Dima. Acesta a mai precizat că s-au luat deja măsuri pentru reîmprospătarea activităţii în punctele de trecere de la Vama Veche, Negru Vodă şi Ostrov, datorită numărului crescut al participanţilor la trafic din acele zone. De asemenea, directorul DRDP Constanţa a mai adăugat că trebuie luat în considerare şi traficul ce va veni dinspre Bulgaria spre România, nu numai invers. "Trebuie luat în calcul şi traficul dinspre ei înspre noi, dacă se schimbă, se reconfigurează, pentru că, din moment ce se închide o cale de acolo, probabil prin punctele de trecere de la Vama Veche, Negru Vodă şi Ostrov se va schimba traficul şi pentru noi, că ei vor intra şi pe alte rute, cei care vin dinspre Bulgaria. Din moment ce este o problemă acolo, se va căuta o soluţie să se intre prin celelalte puncte, cele de la Vama Veche, Negru Vodă şi Ostrov, iar acolo am luat măsuri să reîmprospătăm un pic activitatea întrucât vor fi mai mulţi participanţi la trafic în acele zone", a mai adăugat Marian Dima. "În momentul de faţă podul este pus în siguranţă, el având un coeficient de siguranţă care să asigure traficul. Am afirmat că noi nu mai închidem podul decât în situaţii extreme. Este luată în calcul de către experţi şi creşterea traficului odată cu începerea sezonului estival, cu diverse lucrări. Evident că podul va fi influenţat de schimbarea traficului, dar cât să intre în marja de siguranţă. Derularea lucrărilor se face în conformitate cu anumite normative, cu anumite proceduri. Va fi în continuare restricţia de viteză, se va circula doar pe benzile centrale şi bineînţeles, lucrările vor continua", a conchis pentru "Replica", Marian Dima, referindu-se la Podul Agigea.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367