REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Prejudiciul de 71 de miliarde, imputat fostului primar din Hârşova, Tudor Nădrag, s-a... ‘evaporat’ în instanţă!

Prejudiciul de 71 de miliarde, imputat fostului primar din Hârşova, Tudor Nădrag, s-a... ‘evaporat’ în instanţă!

Replica API 6 septembrie 2018 | 00:00 757

Dat în judecată pentru recuperarea banilor, după un control al Curţii de Conturi

Dat în judecată pentru recuperarea banilor, după un control al Curţii de Conturi

Tudorel Nădrag

După scutinul din 5 iunie 2016, localitatea Hârşova şi-a desemnat primarul, în persoana lui Viorel Ionescu. A fost un moment greu de „digerat” pentru fostul primar Tudorel Nădrag, care a contestat rezultatul alegerilor, însă în zadar.

Instalat în funcţie, Ionescu a început, printre altele, să verifice şi ce „zestre” i-a lăsat fostul. Mai mult, la instituţie s-a prezentat şi Curtea de Conturi, care a luat hârtie cu hârtie „la mână”, fiind descoperit un prejudiciu de peste 7.000.000 lei lei, motiv pentru care Ionescu a formulat două acțiuni de răspundere delictuală împotriva lui Nădrag, pentru recuperarea banilor. Surpriză însă! Conflicte juridice au fost soluționate în favoarea vechiului edil!

Tudor Nădrag, fostul edil al localității Hârșova, a fost „târât”, după cum însuși susține, pe la instanțele judecătorești, pentru recuperarea unor debite pe care i le-a imputat actuala conducere. În primul dosar, Nădrag a fost somat să plătească către administrația locală suma de 7.100 000 lei. Numai că judecătorii au considerat că nu este vinovat de această pagubă, așa că i-au dat câștig de cauză. Definitiv!

„De doi ani de zile mă terorizează cu procese. Am câștigat, acum trei luni, un proces prin intermediul căruia îmi imputa 71 de miliarde (n.red. lei vechi), tot ce n-au plătit contribuabilii, impozite și taxe, de la Revoluție până acum. Am câștigat definitiv, cum era normal“, a declarat, pentru „Replica”, Tudor Nădrag. Al doilea dosar avea același obiect, dar altă speță. Iar, alături de Nădrag, a fost chemat în instanță și directorul primăriei, Victorița Popa.

Administrația locală a pierdut procesul pe fond, l-a pierdut și la Tribunalul Constanța, la recurs, dar și la Curtea de Apel Constanța, hotărârea fiind pronunțată luni, 3 august a.c., rămânând definitivă. Despre ce este vorba, mai exact, în cel de-al doilea dosar? „În urma unui control al Curții de Conturi efectuat la Direcția pentru Protecție Socială, auditorii au obligat direcția să dea în judecată primăriile, vreo 43 la număr, care înregistrau restanțe la această direcție.

Se cunoaște că primăriile suportau 25% din cheltuielile persoanelor internate, fie că sunt copii sau bătrâni, în diferite instituții ale județului. Banii n-au fost plătiți. Primăria mi-a imputat mie și directoarei economice suma de 11.000 lei, reprezentând cheltuieli de executare silită, pentru recuperarea sumelor datorate de primărie, către Direcția pentru Protecția Socială.

Era și normal să piardă, pentru că, din iunie 2016, când a devenit primar și până în octombrie când s-a încuviințat executarea silită, primarul a avut la dispoziție 100 de zile în care putea să plătească și să înlăture consecințele executării silite. N-a făcut-o, ne-a dat pe noi în judecată“, a mai precizat Nădrag. Acesta spune că de acum încolo speră să stea liniștit și că administrația locală să renunțe la aceste acțiuni, să continue proiectele începute de el în perioada în care a condus urbea.

„M-au tracasat prin instanțe de doi ani. Nu mi-e teamă de ei, nu mi-e rușine de ce-am făcut în 8 ani de zile în orașul ăsta! Le-am lăsat 3 sferturi din oraș asfaltat, le-am pus spitalul la punct, am construit parcuri și locuri de joacă pentru copii, le-am lăsat vreo 10 proiecte pe care să le continue. Să fie sănătoși!“, a conchis fostul primar al orașului Hârșova.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CUMNATUL MEU ESTE MILIONAR IN EURO. DOAR A DAT CONTRACTUL CU ASFALTAREA UNDE TREBUIE. NE PISAM PE VOI CHIAR DACA NU NE MAI VOTATI. NEAM FACUT TREABA CU VOI.
0
0
Mare om mare caracter.felicitari domnule nadrag!
4
0
Ba Nadrag este bun ca nea dat de toate. Becea ciment nisip si nea scutit de multe. asta nu ne lasa deloc
2
6
Esti analfabet, invata sa scri si apoi da mesaje. O sa vezi ca Vio este un om cinstit. Harsova este in sarbatoare si avem distractie la maxim.
0
11
inca o data sa dovedit nevinovatia domnului Nadrag.am inteles cata ura si dispret are actualul primar pe acest om care a muncit si a facut lucruri frumoase pentru acest oras.multumim domnule nadrag si asteptam cu nerabdare alegerile
16
0
Niste pacalici cu buzunarele pline
1
0
P.S.D. care in loc sa-l apere pe domnul NADRAG a fraternizat si voteaza in loc sa faca opozitie.
13
1
Nesimtitilor ,taticu a pus din banii de inmormintare ai lui bunicu tabla pe biserica
9
4
Mai este putin si se publica raportul de control al CURTII DE CONTURI si aflam ce-a facut si Ionescu ca doar nu a fost sfant.
15
0
Misto, manipulare! ptr ultimii doi ! Sunt Zilele Orasului, ne distram ! Dar, unde,cu cine,cu ce ??!!
3
1
Nadrag cel mai bun noi tigai votam la el
9
3
Nadrag a dat de toate la tigani merita ales.a furat dar a dat si lu bratianu
0
13
A.M.R. 640 zile
22
0
stai linistit ca nu mai candidez
3
13
Da pe la Horia nu il verifica nimeni pe primarul nebun. Asta se crede smecher dar ce scheleti are prin dulap.... vai vai
1
0
Sa vezi la Ciocarlia furaciune
2
0
Ai aflat tu ca ce? Ia acadeaua si suge o chiri. Vrei tu sa il vezi pe Nadrag la.puscarie. Ai facut plangeri de nici noaptea nu dormi. Stai dracu in banca ta. Mars la Bucuresti unde ti ai tras apartament si lasa Harsova in pace, viniticule. Te doare in cur de Harsova. Mananci bors ca sa nu zic.... hai pa
22
5
Aflu in continuare ca "viorel" a mai pierdut definitiv un proces. Ce concluzie sa tragem? Ori justitia-i corupta ori pulifriciul asta mic, are nevoie de un control medical psihic. Mai mult ca sigur varianta 2 este cea reala.Acest domnisor imbatat rau de miresmele puterii va ramane cea mai neagra pata din istoria administrativa a Harsovei. Oricum ii multumesc ca m-a convins sa parasesc acest oras.
48
4
Un betiv nebun,
30
6
Nadrag a ,,investit'' si 5 000 000 de lei noi , bani publici , in manastirea din Rezervatia Naturala , unde niste paraziti de poponari , asa-zisi calugari - slugile Spagoveanului - sug si mulg si tund populimea harsoveana ! La cate prostii au facut Nadrag si acolitii ar trebui sa se ascunda in cele mai adanci vizuini de guzgani ...
5
27
Tu nu vezi,mai prostule,ca afost vorba de o
19
6
Auziti bai fratilor, 71 de miliarde vechi ju maisubt ! Si va mai plangeti ca ju avem sosele, nu avem spitale si altele. Pai daca un primar de comuna, ca oras nu se poate numi, a reusit sa ciordeasca 71 de miliarde, darmite un primar de oras mare ! Aaaa ?
7
25
la umatoarele alegeri domnul Nadrag TUDOR va fi reales in functia de primar al orasului Harsova.omul acesta chiar a facut multe lucruri pentru acest oras.inca o data justitia sia facut datoria .NADRAG PRIMAR!
37
12

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614