REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Premergător minivacanţei de 1 Mai, ISU Dobrogea a verificat mai multe obiective de cazare şi alimentaţie publică

Premergător minivacanţei de 1 Mai, ISU Dobrogea a verificat mai multe obiective de cazare şi alimentaţie publică

Replica API 29 aprilie 2017 | 00:00 327

Premergător minivacanţei de 1 Mai, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al Judeţului Constanţa au efectuat activităţi specifice în vederea verificării obiectivelor de cazare, agrement şi alimentaţie publică.

Astfel, în această perioadă, în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 19 obiective de turism şi alimentaţie publică, după cum urmează: şapte obiective de alimentaţie publică, şase amenajări temporate la care se anunţă afluenţă mare de persoane (amenajări pentru festivaluri, concerte, etc), şase obiective pentru cazarea turiştilor.

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 101 deficienţe. De asemenea, au fost aplicate 99 sancţiuni, respectiv 76 avertismente şi 22 amenzi contravenţionale în valoare totală de 14.500 lei.

Deficientele constatate nu s-au încadrat în prevederile HG 915/2015 privind Stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încalcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu.

Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu.

De asemenea, s-au desfăşurat sesiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă cetăţenilor.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.

Având în vedere faptul că perioada următoare se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în astfel de locaţii, ISU recomandă administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele:

- respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;

- solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate de incendiu;

- preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar fi cazul sa faca si la magazinele si barurile din Tuzla
0
0
au mai facut bani de salarii
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218