REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Premieră! ART DISTRICT 2017 transformă Constanţa într-o mare scenă de teatru

Premieră! ART DISTRICT 2017 transformă Constanţa într-o mare scenă de teatru

Replica API 30 august 2017 | 20:50 260

În zilele de 2 şi 3 septembrie 2017, Bulevardul Tomis (de la Sala Sporturilor şi până în Peninsulă), Piaţa Ovidius şi întreaga zonă veche a Constanţei devin, în premieră, o mare scenă de teatru. Şi, desigur, nu vorbim despre orice fel de teatru, ci despre cea mai veche formă de manifestare artistică stradală, născută din dorinţa de a interacţiona direct cu publicul spectator, de a-l ajuta să depăşească limitele impuse de sala de spectacol, de a-l face să se bucure liber de actul cultural.

Teatrul stradal este cea mai veche formă de teatru existentă, adresându-se unui public liber, începător sau cunoscător într-ale teatrului. A venit momentul ca şi Constanţa să intre, cu Festivalul Internațional de Stradă ART DISTRICT 2017, pe lista exclusivistă a oraşelor europene unde acest fenomen este susţinut şi agreat de către autorităţi şi iubit de marele public. Astfel, personaje din toate basmele, poveştile şi dramaturgia lumii, pantomima, circul, comedia, dansul, acrobația, muzica de stradă și parada vor lua cu asalt traseul descris mai sus, transformându-l în scene deschise, inundate de lumini, muzică, personaje ireale și bună dispoziție.

Reunind toate aceste forme de artă a spectacolului, Festivalul ART DISTRICT 2017 va deschide minţile şi inimile spectatorilor, ocazionali sau fideli, şi pe parcursul a două zile va transforma Constanţa într-un oraş cu adevărat european din punct de vedere cultural. Artiştii participanți la acest eveniment, ce provin din mai multe țări ale Uniunii Europene, vor jongla cu diverse dimensiuni artistice, provocându-le spectatorilor un amestec surprinzător de emoţii.

Zeci de artiști vor face din Constanța casa artelor timp de două zile și vor da viață străzilor, uimind publicul de toate vârstele, din toate categoriile sociale. Prima ediție a Festivalului Internaţional de Stradă ART DISTRICT are ca punct de pornire, în acest an, orașul Constanța, municipiul reședință de județ, urmând ca, în anii următori, să poată călători prin toate orașele județului.

Printre trupele invitate se numără Transe Express (Franța), Camouflage Roadshow (Germania), ULIK & LE SNOB & Cie (Franța), Worldbeaters Music (Marea Britanie), Ilotopie (Franța), Cirquet Confetti (Spania), Les Enjoliveurs Compagnie (Franța), Cia La Tal (Spania), Barbarossa Samba Group (România), Le Caramantran (Franța), Compania 9 (România) etc.

Vom reveni cu amănunte în ceea ce priveşte programul festivalului.

Festivalul Internațional de Stradă ART DISTRICT 2017 este realizat de Fundația Umanitară Clopot cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar trebui un festival de manele pentru constanteni pe faleza in Portul Tomis.
0
0
Speram sa fie un lucru bun .Sa nu mai auzim la Constanta, numai tigsanisme.
1
0
Vine si florin salam si vali vijelie? Fata iei nu se va distra oameni
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614