REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Premieră: executor trimis în judecată după ce a confiscat şi vândut ilegal 10 utilaje

Premieră: executor trimis în judecată după ce a confiscat şi vândut ilegal 10 utilaje

Replica API 17 decembrie 2011 | 00:00 101

Afaceristul Mugurel Pană, găsit nevinovat în dosarul ţepei date bazei militare americane de la Kogălniceanu

Afaceristul Mugurel Pană, găsit nevinovat în dosarul ţepei date bazei militare americane de la Kogălniceanu

Afaceristul Mugurel Pană, patronul SC Analog Trans SRL din Ovidiu, a fost scos de sub urmărire penală de către procurori în dosarul în care se presupune că baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu a fost prejudiciată, după ce i s-au livrat materiale de construcţie de proastă calitate, facturate însă la preţul unor materiale superioare calitativ. Poliţiştii au descoperit în august 2009 că Analog Trans SRL exploata fără autorizaţie cariera de piatră de la Sitorman, motiv pentru care Mugurel Pană a fost acuzat de executare de activităţi miniere supraterane de exploatare a resurselor minerale fără permis sau licenţă, evidenţiere în actele contabile a unor operaţiuni fictive şi evaziune fiscală, prejudiciul total ridicându-se la circa 250.000 euro.

Potrivit rechizitoriului eliberat de către Parchetul Tribunalului Constanţa, în urma expertizelor efectuate la dosar, a rezultat însă că Mugurel Pană a înregistrat corect în contabilitatea firmei toate facturile şi operaţiunile derulate, procurorii ajungând la concluzia că nu există, în realitate, nici un prejuduciu la bugetul de stat. Pe de altă parte, cercetările au relevat faptul că Analog Trans nu a exploatat cariera de piatră, ci cumpăra materiale pe bază de factură de la firme care aveau autorizaţiile necesare. Ancheta procurorilor a dus apoi într-o direcţie neaşteptată, cercetările soldându-se cu punerea sub acuzare şi trimiterea în judecată a reprezentantului NBG Leasing IFN SA pentru abuz în serviciu calificat contra intereselor persoanelor. Procurorii au constatat în timpul cercetărilor că Ştefan Marian Tănase, în calitate de executor al NBG Leasing IFN, a confiscat şi apoi a vândut ilegal 10 utilaje ale Analog Trans SRL, achiziţionate de firmă în leasing de la instituţia amintită. Executorul a ignorat inclusiv o sentinţă judecătorească ce oprea executarea silită a utilajelor Analog Trans şi le-a vândut printr-o licitaţie considerată de procurori abuzivă şi ilegală, pe 30.05.2011, numitului Sabbagh Imad, din partea SC Sab Internaţional SRL, contra sumei de 269.000 lei, în condiţiile în care datoria firmei Analog Trans către NBG Leasing era de 1.362.609,19 lei. Acesta este motivul pentru care procurorii îl anchetează acum şi pe evaluatorul Constantin Brănescu, care a evaluat cele 10 utilaje ale Analog Trans la doar 65.000 de euro. Aşa s-a ajuns în situaţia ca, din învinuit, Mugurel Pană să ajungă până la finalul anchetei păgubit, procurorii stabilind în dreptul său un prejudiciu de 114.255 euro, cauzat de executorul BNG Leasing.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367