REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Premiera filmului 'La Cazino, în vreme de război', la Muzeul de Istorie din Constanța

Premiera filmului 'La Cazino, în vreme de război', la Muzeul de Istorie din Constanța

Replica API 14 noiembrie 2018 | 14:30 677

Constanța a sărbătorit în ziua de 14 noiembrie a.c., 140 de ani de la Unirea Dobrogei cu România, unde, Primăria Constanța a organizat câteva evenimente cu acest prilej.

Instituțiile ce sunt în subordinea Consiliului Județean Constanța au putut fi vizitate gratis de către constănțeni, iar în parcurile mari din oraș au avut loc momente festive, iar pensionarii au avut parte de câte o porție de tochitură dobrogeană în spațiile special amenajate.

La Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în cadrul proiectului ”Marea Unirea de la Marea Neagră” ce a debutat încă din data de 26 octombrie a.c., a avut loc, cu ocazie zilei aniversare, premiera filmului ”La Cazino, în vreme de război”, regizat de Toma Enache, o ecranizare dedicată istoriei Cazinoului de la malul mării. Documentarul este inspirat din viața etniilor dobrogene din perioada primului Război Mondial, precum și participarea și implicarea lor în luptele pline de eroism de pe aceste pământuri.

Proiectul ”Marea Unire de la Marea Neagră” ce stă sub anul Centenarului, este singurul proiect al Asociației Eurocult din Constanța, asociație ce a fost desemnată câștigătoare de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul Sesiunii de selecție, pentru proiecte culturale dedicate Centenarului României, ce a găzduit la Muzeul Istoric din Constanța, un portofoliu de evenimente istorice.

Tot în cadrul acestui proiect a avut loc lansarea volumului omagial dedicat Centenarului Marii Uniri a românilor și a împlinirii a 140 de ani de la Unirea Dobrogei cu România.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da,asa este! Am vazut si eu ca pe gara din Sinaia sta mortaciunea fara autoritatile sa se sesizeze.Si cladirea guvernului infasurata in drapel ...parca e un sicriu al unui militar la o scara mai mare.
0
1
Rog autoritatile sa ia masurile care se impun pt a interzice acoperirea cu materiale de promovare,aniversare,etc desfasurate pe fatadele unor cladiri care sunt considerate cladiri de patrimoniu. E inadmisibil ca in localitatile turistice unde se doreste fotografierea unor cladiri cu arhitectura complexa,unica, sa nu se poata face fotografii din exterioar din cauza banerelor.In sinaia,din cauza unor tembeli cu creierii in evul mediu,fatada garii sinaia e acoperita de 1 an cu o carpa pe care e desenata o alta carpa,fara valoare.Ei spun ca ar fi rege!!!Dar gara e patrimoniu si trebuie prezentata.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367