REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Premieră în România: ANAF scoate la vânzare un birou notarial din Mangalia

Premieră în România: ANAF scoate la vânzare un birou notarial din Mangalia

Replica API 3 februarie 2012 | 00:00 1291

Valentin Jerca a fost şeful Poliţiei Rutiere din sudul litoralului

Valentin Jerca a fost şeful Poliţiei Rutiere din sudul litoralului

Mangalia este scena unei premiere absolute în România: Fiscul a scos la vânzare un birou notarial cu totul, în contul unor datorii pe care onorabilul notar nu a vrut sau nu a mai putut să le achite către stat, dar şi către o bancă. Potrivit ANAF, proprietatea debitorului Birou Notar Public Jerca I. Valentin se va vinde prin licitaţia de pe 8 februarie, ora 11.00, organizată la sediul Administraţiei Finanţelor Publice Mangalia. Conform anunţului făcut public de Fisc, este vorba despre "spaţiu comercial (birouri)- clădire birouri, situată în loc. Mangalia, şos. Constanţei, nr. 28, bl. PY4, suprafaţă construită de 46,67 mp, cota de teren cu drept de proprietate asupra terenului aferent în suprafaţă de 6,35 mp, cotă indivizivă. Este amplasat în zona centru/sens giratoriu în blocuri de locuinţe cu regim de înălţime P+6 pereţi din zidărie bca şi tâmplărie pvc şi aluminiu, acoperiş tip planşeu beton, instalaţii electrice 220 v, instalaţii sanitare apă şi canalizare, instalaţie de încălzire cu convector electric şi aer condiţionat. Stare tehnică bună, finisaje medii spre superioare. Preţul de evaluare/pornire al licitaţiei 142.600 lei (exclusiv TVA)".

ANAF precizează că este vorba despre prima licitaţie, creditori fiind Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Mangalia, prin procesul verbal de sechestru bunuri imobile nr. 35814/30.08.2011, dar şi Volksbank România SA, prin act contract ipotecă nr. 2059/08.11.2011 şi act contract ipotecă nr. 1340/24.07.2008. Dincolo de informaţiile seci furnizate de fiscul constănţean, trebuie spus că cei aproximativ 33.000 de euro pe care ANAF speră să-i obţină din vânzarea biroului notarial al lui Valentin Jerca este unul foarte bun, ţinând cont de faptul că vorbim despre o zonă ultracentrală a Mangaliei. Poate chiar prea bun, dacă ne gândim că este vorba de prima licitaţie, fază la care nu se prezintă, de regulă, nimeni, amatorii unor astfel de chilipiruri aşteptând a doua strigare, când preţul de pornire al licitaţiei scade automat cu 25%, sau chiar a treia tentativă, când preţul scade cu 50%. Altfel spus, biroul notarial din buricul Mangaliei poate ajunge, la a doua licitaţie, la puţin peste 16.000 de euro, un preţ extrem de atrăgător, chiar şi pentru debitor, care-şi poate răscumpăra imobilul probabil cu mai puţini bani decât valoarea iniţială a datoriei pentru care a fost executat silit. Oricum ar fi, meseria de notar a fost una cât se poate de rentabilă pentru Jerca, poate şi pentru că tarifele practicate de el se numără printre cele mai mari din Mangalia. Dovadă a succesului său stă şi cocheta vilă pe care notarul o deţine în municipiul din sudul litoralului.

Notarul pus pe tarabă de ANAF, vânător împătimit şi poliţist controversat

Premiera ANAF, de a scoate la vânzare un birou notarial, este cu atât mai interesantă cu cât numele debitorului, Valentin Jerca, este unul cu o notorietate foarte ciudată. Notarul Jerca apare în scandalul devalizării Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România (AGVPS), Jurnalul Naţional dezvăluind, chiar anul trecut, faptul că tocmai în biroul din Mangalia scos acum la vânzare de Fisc, a fost parafat actul prin care şeful AGVPS, Neculai Şelaru, a împrumutat instituţia pe care o conduce cu 300.000 lei, cu o dobândă de 6,25% pe an. AGVPS urma să restituie împrumutul începând cu data de 01.01.2011, în caz de neplată a datoriilor Şelaru putând trece la executarea silită a asociaţiei pe care o conduce. Aceeaşi publicaţie menţiona faptul că Jerca însuşi este un vânător împătimit, preşedinte al Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit "Diana de Callatis", oferind în acest sens şi o fotografie care-l prezintă pe notarul executat acum de Fisc alături de un urs executat chiar de el. Pe lângă pasiunile cinegetice ale notarului mangaliot, există şi alte informaţii deosebit de interesante despre Valentin Jerca. Actualul notar mangaliot este nimeni altul decât fostul şef al Poliţiei Rutiere din Mangalia, de la conducerea căreia a plecat la începutul anilor 2000. Foştii săi colegi spun că Jerca a plecat din poliţie din considerente exclusiv financiare, după ce a luat examenul pentru intrare în branşa notarilor publici. Există însă voci care susţin că Valentin Jerca a plecat din poliţie în urma unui scandal legat de permise de conducere eliberate cu şpagă, caz mediatizat în acea perioadă şi de Pro TV.

Cristian ANTON

sursa foto: Mangalia.TV, Jurnalul Naţional

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369