REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Premieră în România: consilierii din Băneasa, daţi în judecată de primar fiindcă au îndrăznit să convoace şedinţă de capul lor

Premieră în România: consilierii din Băneasa, daţi în judecată de primar fiindcă au îndrăznit să convoace şedinţă de capul lor

Replica API 23 septembrie 2014 | 01:33 316

Mai ceva ca în filmele cu proşti

Mai ceva ca în filmele cu proşti

Nebunie curată la Băneasa, unde autorităţile au scăpat politicienii micului oraş de sub control. Consilierii locali se întrunesc, organizează şedinţă, votează şi adoptă proiecte, fără primarul care nu le recunoaşte funcţiile. Ba, mai mult, primarul, Ion Marin, a chemat Consiliul Local Băneasa în judecată!

Oraşul a intrat recent în hora dizolvărilor consiliilor locale, însă Instituţia Prefectului i-a adus cu picioarele pe pământ pe revoltaţii zonei, susţinând la solicitarea primarului de dizolvare a consiliului local că „nu reiese faptul că sunt întrunite condiţiile legale în vederea demarării procedurii de dizolvare a Consiliului Local Băneasa, întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 55 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 215/2001, republicată, în sensul că timp de 2 luni consecutive, deşi convocat legal, Consiliul nu s-a întrunit. Totodată, nu sunt îndeplinite nici condiţiile prevăzute de art. 55 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 215/2001, republicată, în sensul că nu au existat 3 şedinţe ordinare în care Consiliul Local să nu adopte vreo hotărâre”. Primarul nu s-a lăsat înduplecat de reprezentantul Guvernului în teritoriu şi a acţionat în instanţă, aşa cum reiese din dosarul nr. 6688/118/2014, de pe rolul Tribunalului Constanţa, secţia de contencios administrativ şi fiscal, încă de miercuri, 17 septembrie. Faţă în faţă cu situaţia, consilierii care îşi văd mai departe de treburile administrative ale localităţii sunt stupefiaţi de demersul primarului. Printre ei, alesul Eleonor Blăgan. „Noi am făcut astăzi (luni – n.r.) o şedinţă extraordinară de consiliu local. Ne-am întrunit în şedinţa la care a fost prezent şi reprezentantul Prefecturii, domnişoara jurist Raluca Chiţoiu, care răspunde de Băneasa. Şedinţa a decurs normal, proiectele s-au aprobat. Domnul primar a fost invitat, am ţinut în mod expres să vină la şedinţă, dar a zis că nu, că el nu mai are consiliu local de mult, că el a dizolvat consiliul. Conform legislaţiei în vigoare, cel mai devreme la 1 octombrie, după cum ni s-a spus de la Prefectură că se poate dizolva consiliul local şi nu aşa cum vrea el, dar, mă rog… N-a venit nici domnul primar, nici consilierii dânsului, dar noi am fost opt şi şedinţa a fost legal constituită şi asta e, o să ne prezentăm şi în instanţă, dar să vedem ce motive are domnul primar să cheme consiliul local în instanţă, pentru că dânsul îl dizolvă pentru că n-au fost consilierii lui la ultima şedinţă. Consilierii PNL. Şi ceilalţi doi, unul PDL şi unul UNPR, pe care îi struneşte dânsul. Deci, a fost şedinţa, la care a participat şi domnişoara jurist şi care chiar ne-a ajutat cu un proiect şi ne-a spus cum să facem, ce formă să-i dăm ca să poată fi adoptat cu jumătate plus unu”, a declarat Blăgan, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367