REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Premieră la Teatrul de Stat Constanța: „TESTOSTERON”, o piesă cu şapte bărbaţi în distribuţie, într-o perioadă dedicată femeilor

Premieră la Teatrul de Stat Constanța: „TESTOSTERON”, o piesă cu şapte bărbaţi în distribuţie, într-o perioadă dedicată femeilor

Replica API 27 februarie 2018 | 02:05 503

La debutul unui interval de timp dedicat, în fiecare an, femeilor, în datele de 2, 3, 4 martie, de la ora 19.00, Teatrul de Stat prezintă noua sa premieră, cu titlul „TESTOSTERON” şi cu şapte bărbaţi în distribuţie.

Aşadar, ca alternativă culturală la tradiţionalele spectacole de striptease masculin, constănțencele au ocazia să în urmărească, pe scena Teatrului de Stat, pe Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu, într-o adaptare a tânărului regizor timişorean Traian Şoimu după piesa de succes a scenaristului, regizorului şi producătorului polonez Andrzej Saramonowicz.

Așa cum spune chiar regizorul Traian Șoimu, vom vedea pe scenă șapte bărbați care „cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi...”

Comedia - cult „Testosteron” a fost primită cu mare entuziasm, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc.

În 2007 piesa a fost ecranizată cu mare succes, având circa 1,4 milioane de spectatori și fiind prima dintr-o serie de comedii ce au înnoit paradigma umorului polonez în primul deceniu al mileniului 3. Filmele regizate și produse de Saramonowicz au totalizat 4,6 milioane de spectatori, circa un sfert din numărul total de bilete vândute în Polonia în această perioadă.

Scenografia este semnată de timişoreanul Zsolt Fehérvári, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, care a realizat şi grafica afişului. Muzica îi aparţine compozitorului constănţean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
... "paradigma umorului polonez"... hai, ca m-ai facut curios!?!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367