REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Premieră spectacol „CARMEN, O DRAGOSTE MISTUITOARE” la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare”

Premieră spectacol „CARMEN, O DRAGOSTE MISTUITOARE” la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare”

Replica API 23 octombrie 2017 | 23:33 629

JOI, 26 OCTOMBRIE 2017, ora 19.00 și VINERI, 27 OCTOMBRIE 2017, ora 19.00, la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare” are loc premiera spectacolului CARMEN, O DRAGOSTE MISTUITOARE, o adaptare după nuvela scriitorului francez Prosper Mérimée, apărută în 1847. Talentatul regizor Toma Enache semnează regia și scenografia, scenariul este scris de Eugen-Adrian Cojocariu, coregrafia este realizată de cunoscuta coregrafă constănțeană Stela Cocârlea iar ilustrația muzicală stă sub bagheta compozitoarei Patricia Prundea.

Spectacolul pentru tineret se încadrează în etapa de vârstă 14+ și se bazează pe colaborarea de succes intre îndrăgiți actori ai scenei Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”, actori cunoscuți ai Teatrului de Stat Constanța și studente ale Facultății de Arte, secția Coregrafie, după cum urmează: Luiza Martinescu și Andu Axente, amândoi actori ai Teatrului de Stat constănțean dau viață pătimașului cuplu CARMEN, frumoasa țigancă andaluză, „cea care s-a născut liberă și va muri liberă” și DON JOSE, nobilul ofițer basc, măcinat de pasiune și gelozie. CORUL AUTORILOR este animat de actori ai scenei Teatrului „Căluțul de mare”, Grațian Prisacariu, Emanuel Cristoiu și Daniel Minciună. În CORUL FEMININ, alcătuit din hangița și seducătoarele colege de muncă ale frumoasei gitane de la fabrica de tutun din Sevilla le regăsim pe cunoscutele actrițe Clara Ghiuvelechian, Daniela Manolache, Arina Cojocaru și confidentele Virginia Mocanu și Oana-Sorina Gheorghiță. Toreadorul Escamillo (Lucas) este interpretat de Ovidiu Lintzmaier iar pe Andrei Stroescu îl revedem în rolul preotului care îi dă ultima binecuvântare lui Don Jose înainte de a i se împlini destinul ursit de andaluza cu „secrete întunecate”.

Spectatorii sunt așteptați la un spectacol magic de teatru și dans, în care acordurile Habanerei lui Bizet, proiecțiile spectaculare și interpretarea de excepție a actorilor ne aduc pe scenă, într-o viziune foarte modernă, o poveste despre dragoste, gelozie, ereditate.

Menționăm că regizorul Toma Enache debuta în stagiunea 1997-1998 cu piesa „Alcesta” la Teatrul de Stat Constanța și după douăzeci de ani de carieră pe scenele lumii revine în orașul de la malul mării, cu o poveste incredibilă despre viață și destin, ce se va derula pe scena Teatrului „Căluțul de mare”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614