REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Premiera votului prin corespondență va fi la alegerile parlamentare din acest an

Premiera votului prin corespondență va fi la alegerile parlamentare din acest an

Replica API 9 ianuarie 2016 | 00:00 298

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a realizat și a publicat un clip pentru informarea cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate care optează să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare din acest an. Clipul informativ poate fi vizionat pe pagina oficială de Facebook a AEP, pe site-ul instituției și pe canalul de Youtube.

Alegătorii români care au domiciliul sau reședința legal stabilite în străinătate vor utiliza în premieră votul prin corespondență la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 2016. Acest tip de vot reprezintă o alternativă echivalentă a votului la secția de votare și se exercită prin intemediul serviciilor poștale. Pentru informarea cetățenilor din diaspora care optează să se prezinte la urne, AEP a realizat și a publicat un clip informativ cu descrierea procedurilor și a formalităților care trebuie îndeplinite de cei care își vor exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în afara țării.

Acesta poate fi vizualizat la următoarele adrese:

https://www.facebook.com/AutoritateaElectoralaPermanenta/?fref=ts ;

http://www.roaep.ro/prezentare/galerie-video/ ;

https://www.youtube.com/watch?v=hDjB2uQz-wU&feature=youtu.be.

AEP îi asigură pe toți cetățenii români cu drept de vot că va derula în continuare o amplă campanie de informare pe teme electorale de interes pentru ei, astfel încât aceștia să-și cunoască drepturile electorale, să știe cum să și le exercite și să se poată informa corect în legătură cu orice subiect care are legătură cu participarea lor în alegeri.

G.D.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369